Τετάρτη, Οκτωβρίου 2

Πνεύμονας πρασίνου 8 στρεμμάτων εντάσσεται στον δήμο της Αθήνας

Οχτώ στρέμματα πρασίνου εντάσσονται στο δήμο Αθηναίων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έναν τόπο με μεγάλη ιστορία, την περιοχή «Κονίστρα Πετραλώνων» που για δεκαετίες λειτουργούσε ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αφεθεί στην τύχη του ενώ το βραχώδες τμήμα του, το οποίο αποτελεί μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Πλέον θα αποδοθεί ξανά στους κατοίκους της Αθήνας, μετά τις συνεννοήσεις που είχε η δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη, με το σύνολο των εμπλεκομένων.
Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων Ειρήνη Πανταζή - Μελίστα, σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, εκφράζει την πρόθεση του Συμβουλίου να μεταβιβάσει στο δήμο Αθηναίων το σύνολο των δικαιωμάτων του στη συγκεκριμένη έκταση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για κάθε επιπλέον μέτρο πρασίνου που αποδίδεται στις Αθηναίες και τους Αθηναίους. Η Κονίστρα αποκτά πλέον την δική της ταυτότητα, τον δικό της χαρακτήρα και ξαναγεννιέται ως πνεύμονας ζωής».