Σάββατο, Οκτωβρίου 19

Al Gólpe: Ένα νέο σπίτι για το φλαμένκο μόλις φτιάχτηκε στην Αθήνα


«Το φλαμένκο δεν είναι προσωπική υπόθεση· είναι η ταύτιση του συνόλου με την ανάγκη της μονάδας για έκφραση», αναφέρει ο διεθνής χορευτής Ιάσονας Δαμιανός, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα καταγωγής του προκειμένου να ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα πάνω στο χορό που αγαπά, το έντονο και αισθησιακό φλαμένκο, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία πολιτισμού της μακρινής Ανδαλουσίας. Το όνομα του χώρου αυτού είναι «Al Gólpe», που σημαίνει στο λεπτό.
Στη νοτιοανατολική περιοχή του Δήμου Αθηναίων, σε μια εν πολλοίς άγνωστη γειτονιά που συνορεύει με τον Νέο Κόσμο, τη Δάφνη, το Παγκράτι και το Βύρωνα, και τυπικά ονομάζεται Γούβα, στην οδό Χερσίφρονος 23, μόλις ξεκίνησε την πορεία του ένα νέο σπίτι για το φλαμένκο.
Eδώ γίνονται χορευτικά μαθήματα φλαμένκο για όλα τα επίπεδα –εισαγωγικά για αρχάριους, τεχνική και χορογραφία για μεσαίου επιπέδου συμμετέχοντες, όπως και σύνθετες τεχνικές και έκφραση για προχωρημένους–, έχουμε μαθήματα κιθάρας, θεωρία και ιστορία πάνω στην κουλτούρα της Ανδαλουσίας, σεμινάρια για τις τεχνικές palmas και compass, όπως και προβολές. Στόχος είναι η διάδοση όλης αυτής της κουλτούρας σε νέο κοινό και η καλλιέργειά της σε ήδη πεπαιδευμένους, προκειμένου οι συμμετέχοντες να εκφραστούν με το σώμα τους και να βελτιωθούν.

iAl Gólpe | Χερσίφρονος 23 | 6942408451 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ