Η βραδυφλεγής βόμβα του μεταναστευτικού, το ανύπαρκτο σχέδιο και οι ευθύνες όλων

Η γλώσσα μας   και σίγουρα τα ήθη και τα έθιμα μας αλλά  και οι παραδόσεις μας θα υποστούν αλλοιώσεις! Είναι τυχαίο άραγε που όλες οι έρευνες στη χώρα μας δείχνουν ότι τα νέα παιδιά, οι νεοέλληνες δεν ξέρουν να γράφουν ελληνικά και δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία μας!

Του Σωτήρη Τζούμα
Αντιθέτως η χώρα μας κάθε μέρα που περνά δέχεται κατά δεκάδες και εκατοντάδες τα στίφη των μεταναστών- προσφύγων.
Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν με τη θέλησή τους ή διωγμένοι, από τη χώρα που γεννήθηκαν, ισοπεδωμένη από τον πόλεμο, εγκαταλείποντας  ένα εχθρικό περιβάλλον!
Οι άσπονδοι φίλοι μας και κακοί γείτονές μας ,οι Τούρκοι, τους  σπρώχνουν με το αζημίωτο φυσικά, στην Ελλάδα.
Κι εμείς προσπαθούμε, χρόνια τώρα  να διαχειριστούμε  κάτι για το οποίο δεν είμαστε έτοιμοι και δεν κάνουμε και τίποτα για να δείξουμε πρώτα απ´όλα σε μας τους ίδιους ότι έχουμε σχέδιο. Ότι ξέρουμε τί να κάνουμε και πώς να τους αντιμετωπίσουμε! Απλά ανοίξαμε διάπλατα τα συνορά μας και υποδεχόμαστε τους δύσμοιρους και τους στοιβάζουμε σαν ζώα αφού δεν ξέρουμε τί άλλο να κάνουμε! Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταράξει  την ζωή και την ηρεμία των τοπικών κοινωνιών.
Μία χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της έχει κάποιοι σχέδιο ή τουλάχιστον εκπονεί κάποιο σχέδιο. Οι άνθρωποι που δεχόμαστε δεν είναι όλοι ίδιοι!
1. Έρχονται άνθρωποι χτυπημένοι από τη μοίρα και τον πόλεμο αλλά είναι οικογενειάρχες οι οποίοι θα μπορούσαν σε χρόνο μέλλοντα να εγκατασταθούν εδώ και να απορροφηθούν από την κοινωνία μας.Να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν.  Αυτοί θέλουν άλλο σχέδιο εξ αρχής. Βασικά δεν μπορούν να μένουν με τους άλλους. Πρέπει να τους υποδεχτούμε ως μετανάστες . Να τους εγκαταστήσουμε σε σπίτια που θα φτιαχτούν ειδικά για την περίσταση από τα δισεκατομμύρια που δίνει η Ευρώπη και η Αμερική για το μεταναστευτικό, τα οποία τα  τρώνε τα λεφτά αυτά οι αλληλέγγυοι και οι λογής ΜΚΟ που δρουν στη χώρα μας με συγκεκριμένο σχέδιο και σκοπό! Να  πάμε τα παιδιά τους στα σχολεία μας και γενικά να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απορροφηθούν από την κοινωνία μας.
2. Έρχονται αυτοί  που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πέρασμα- οι λεγόμενοι περαστικοί- αυτοί που θέλουν να πάνε σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα. Γιαυτούς πρέπει να υπάρξει άλλο σχέδιο εξ αρχής. Αυτοί θα μπορούσαν να μένουν σε προσωρινούς χώρους υποδοχής αλλά κανείς δεν θα μένει πέρα του τριμήνου. Όσοι ξεπερνούν αυτό το χρονικό όριο θα αποστέλλονται πίσω εκεί που ήλθαν.
3. Και έρχονται και οι εγκληματίες,τα  λαμόγια, οι βιαστές και οι τρομοκράτες, τα λοιπά σαπρόφυτα. Αυτό το είδος επισκεπτών μας από την ίδια στιγμή που διαπιστώνονται οι προθέσεις τους και η… αποστολή τους θα  πρέπει στέλνονται εκεί απ´όπου ήλθαν. Χωρίς αναμονή!
Αλλά για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο! Αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει! Τεσσεράμιση χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά τα χρήματα που απορρόφησε από την ΕΕ, δεν κατάφερε τίποτα. Η ΝΔ ήλθε αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που δεν είχε μελετήσει σε βάθος γιατί παρά την ετοιμότητα που δείχνει σε όλα τα θέματα εδώ δείχνει αδύναμη να ανταπεξέλθει!
Πρέπει το συντομότερο δυνατό να εκπονηθεί από τους ειδήμονες της Κυβέρνησης ένα  ειδικό σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου πρέπει να ξεκινήσει από χθές!
Το θέμα αυτό θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τον τόπο μας και αν δεν γίνει κάτι εγκαίρως θα κλάψουμε πικρά!
Η Εκκλησία μας που αποτελούσε πάντα ένα δυνατό προπύργιο αντίστασης, σήμερα αποδεικνύεται  αδύναμη να διαχειριστεί τις συνέπειες που επιφέρει αυτή η κρίση.
Όλο αυτό το σκηνικό μας ετοιμάζει για τα χειρότερα που έρχονται.
Το κακό που βρήκε τη χώρα δεν θα ξορκιστεί μόνο με αγιασμούς , ευχέλαια και συσσίτια! Χρειάζεται σθεναρή αντίσταση! Απαιτείται σχέδιο!
Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για να το δεί και ο λαός μας και να ακολουθήσει, τότε αυτά που έρχονται θα είναι σαφώς χειρότερα και οδυνηρά για τον τόπο μας και για όλους μας!
 fimotro.gr