Πέμπτη, Οκτωβρίου 31

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΑΠΟΨΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΟΥΛΗ !
koul
Ό,τι δεν κατέστρεψε ο προκάτοχός του, επιχειρεί σήμερα το απόγευμα να αποτελειώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίζεται στη Βουλή.
Αποτελεί μια βασική πτυχή της νέας… προοδευτικής πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ζητήματος και το απόγευμα αναμένεται να πάρει το λόγο ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αναδείξει τους βασικούς στόχους.

Βασική παράμετρο αποτελεί η επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στα αιτήματα ασύλου. Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα μπαίνει στη χώρα ο οποιοσδήποτε αλλά δεν θα τον… κουράζουμε κιόλας με την γραφειοκρατία. Τέτοια μέριμνα δεν είχαν ποτέ οι Έλληνες πολίτες. Ο Κούλης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει ότι άμεση προτεραιότητα είναι η απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, έτσι ώστε το αργότερο σε ένα τρίμηνο να υπάρχει τελική απόφαση στα αιτήματα που υποβάλλονται. Επίσης θα σταθεί και στην… διαφοροποίηση της πολιτικής σε σχέση με το τι συμβαίνει μέχρι σήμερα, με τις σχετικές διαδικασίες να διαρκούν χρόνια, «με αποτέλεσμα όσοι έρχονται στην Ελλάδα να μην φεύγουν ποτέ».
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει την απαραίτητη συνεργασία των αιτούντων άσυλο με τις εθνικές Αρχές, ενώ η ένταξή τους στο σύστημα ασύλου θα γίνεται μόνο εφόσον έχουν προσφυγικό προφίλ. Επίσης θα παραμένουν στο σύστημα μόνον εφόσον συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επανεισδοχή τους, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο.
Μεγάλο αγκάθι παραμένει η ο πολύ μεγάλος αριθμός όσων φιλοξενούνται στα νησιά και η μετεγκατάσταση τους στην ενδοχώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, στο οποίο βρίσκονται δεκαπλάσιοι πρόσφυγες και μετανάστες σε σχέση με τις δυνατότητες φιλοξενίας. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η κατασκευή νέου ΚΥΤ, ώστε να γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες.
Από την πλευρά της κυβέρνησης εμφανίζονται αποφασισμένοι να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε ξενοδοχεία και δομές της ενδοχώρας, διορθώνοντας, όμως, την προσέγγιση των τοπικών κοινωνιών. Αρμόδια στελέχη σημειώνουν ότι θα βελτιωθεί η συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και το επίπεδο συνεννόησης με τους πολίτες, με την μεγαλύτερη εμπλοκή δημάρχων, βουλευτών, και των παραγωγικών φορέων σε κάθε περιοχή.
Ο Κούλης λοιπόν όχι μόνο επιχειρεί να μειώσει τον αριθμό των λαθρομεταναστών που τείνουν σε πολλά μέρη της χώρας να υπερσκελίσουν τον τοπικό πληθυσμό αλλά και οργανώνει την μόνιμη εγκατάσταση τους στην πατρίδα…makeleio.gr