Παρασκευή, Οκτωβρίου 11

Υπόθεση Ριχάρδος: Απαλλαγή για όλους πρότεινε ο εισαγγελέας

Φίλε, πολλάαααααααα τα λεφτά....
ΡΙΧΑΡΔΟΣ-1
Να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος και όλοι οι κατηγορούμενοι για την γνωστή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και κατέληξε σε «φιάσκο» πρότεινε ο εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Υπόθεση Ριχάρδος – Οι εξελίξεις
Συγκεκριμένα, ζητείται η απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.
Αυτό νομικά έχει ως συνέπεια το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας να μην υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά ακόμα συγκατηγορούμενοι του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, όπου παρέμεναν για περίπου δύο εβδομάδες.
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.