Τρίτη, Οκτωβρίου 8

Ανδρες του ΣΔΟΕ υποδύονται τους ενοικιαστές και μοιράζουν πρόστιμα!--Μετά από καταγγελίες για όργιο μαύρο χρήματος εκτός μισθωτηρίου

Συναγερμός έχει σημάνει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Εφορίας για την αισχροκέρδεια και στις εκτρός  airbnb ενοικιάσεις ακινήτων.
Πέρα από τις μαυραγορίτικες τιμές που ζητάνε για να νοικιάσουν τις κατοικίες τους οι ιδιοκτήτες το φαινόμενο του μαύρου χρήματος δημιουργεί συνθήκες φούσκας στην αγορά.
Aπό την Αθηνά Δημητρίου

Ετσι για παράδειγμα υπάρχουν ιδιοκτήτες που ζητάνε 2.000 ευρώ ενοίκιο αλλά ζητάνε τα 1.000 ευρώ επί 24 μήνες μαύρα και στο συμβόλαιο να φαίνονται μόνο τα 1.οοο.
Κι αυτό γιατί έως 1.000 ευρώ μίσθωμα η Εφορία παίρνει 15% από 1.000 ευρώ και πάνω η Εφορία παίρνει 30%.
Ετσι οι ιδιοκτήτες σπάνια βάζουν στα συμβόλαια πάνω από 1.000 και χάνεται η μπάλα του μαύρου χρήματος.
Προσοχή! Μας είναι αδιάφορο το αν χάνει χρήματα το έτσι κι αλλιώς διεφθαρμένο και πελατειακό ελληνικό κράτος.
Η αθλιότητα είναι η απαίτηση των ιδιοκτητών ακινήτων να παίρνουν μπροστά τα εκτός συμβολαίου χρήματα που αντιστοιχούν σε 2 χρόνια ενοίκια.
Τεράστια ποσά που πρέπει να πληρωθούν προκαταβολικά.
Κι αν στο μεταξύ ο Μπάμπης και η Σούλα που πάνε να νοικιάσουν τη sea view μεζονέτα χωρίσουν και θέλουν να φύγουν από το σπίτι ο ιδιοκτήτης κάλλιστα μπορεί να κάνει τον Κινέζο-σε πολλές περιπτώσεις είναι πράγματι Κινέζος.
Μετά από καταγγελίες στο ΣΔΟΕ ο αρμόδιος υπουργός έδωσε εντολή να γίνει με τις μισθώσεις ακινήτων ότι γίνεται και στη περίπτωση του Airbnb: Ανδρες και γυναίκες του ΣΔΟΕ υποδύονται τους ενοικιαστές και “συλλαμβάνουν” επ΄αυτοφώρω ιδιοκτήτες που παίρνουν μαύρο χρήμα από τους ενοικιαστές.
Ηδη “κρατούνται” με βαριά πρόστιμα 2 ιδιοκτήτες κατοικιών στα βόρεια προάστεια…
kourdistoportocali.com