Από αυτό το χάρτη ξεκίνησαν όλα με τους υδρογονάθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο

Κάπου το 2013 κυκλοφόρησα στο διαδίκτυο το χάρτη που βλέπετε. Τότε ήταν που ένας δημοσιογράφος ονόματι Σαχίνης απο τη ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ με “ψάρεψε” και μου ζήτησε να δώσω μια κοινή συνέντευξη στη ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ TV εξ ημισείας με κάποιον Φώσκολο.
Τον χάρτη τον συνέθεσα απο μετρήσεις MAD (Magnetic Anomaly Detection). Δείχνει τις πιθανές θέσεις κοιτασμάτων στη Μεσόγειο (κόκκινες περιοχές). Εκτοτε αυτός ο χάρτης επαληθεύεται
συνέχεια (π.χ. κοίτασμα Ζορ, Ιόνιο, Δυτικά της Κρήτης, Θεσσαλονίκη κλπ). Επαληθεύει όμως και τις θέσεις των κοιτασμάτων που έχουν βρεθεί σε Ιταλία, Λιβύη, Γκολάν (μετά το χάρτη), στη Κασπία, στη Κύπρο (μέχρι στιγμής). Τον θεωρώ σαν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στο βιογραφικό μου. Eνας επιστήμονας μετράει με βάση αυτό που δίνει στον κόσμο και αυτό αξίζει τρις ευρώ. Δεν νομίζω ότι ποτέ θα ξεπερασθώ απο κάποιον άλλο διεθνώς. Υπάρχει και ένα θέμα με τα εύρετρα…
ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ… ΑΛΛΟΙ ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ…
Δεν είναι όμως η μόνη πρωτιά που έχω και για την οποία είμαι υπερήφανος. Πριν 33+ χρόνια έφτειαξα τον πρώτο Ελληνικό μαγνήτη και το πρώτο υπεραγώγιμο thin film στον Δημόκριτο. Εχω την πρώτη πατέντα διεθνώς στα μεταυλικά. Εγώ σχεδίασα το πρώτο αόρατο device σε περιοχή συχνoτήτων όταν ήμουν καθηγητής στο ΝΙΤ στην Ιαπωνία (στις ΗΠΑ - δέκα χρόνια μετά - δεν το έχουν βρεί ακόμη). Χάρι στη Compulink, μια ελληνική εταιρεία που μαζί με το περιοδικό της έδινε και floppy στους χρήστες, εξέδωσα ηλεκτρονικά σε floppy το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα (αυτό που βλέπετε στη κορυφή του ιστολογίου). Εχω και άλλες πρωτιές που δεν θα γράψω.
  1. Eίμαι υπερ της ελεύθερης διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου απο την Ελλάδα με ενοίκιο και υπέρ των ΑΠΕ και του νερού στη παραγωγή ενέργειας. Υποστηρίζω τη χρήση μπαταριών υψηλής ισχύος στην αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας (και για αυτό εγώ μίλησα πρώτος στην Ελλάδα).
  2. Δεν μπορείς να μιλήσεις για αξία κοιτασμάτων αν δεν ξέρεις πόσο μικρά είναι τα κοιτάσματα, σε τι βάθος και αν είναι εκμεταλλεύσιμα. Οι απαντήσεις παίρνουν λίγους μήνες και όχι χρόνια και ισχύει αυτό που γράφω.