Παρασκευή, Οκτωβρίου 11

Δύσκολες ώρες για τη Δανάη Στράτου και τον Γιάνη Βαρουφάκη

Δύσκολες ώρες για τη Δανάη Στράτου και τον Γιάνη Βαρουφάκη Newsroom

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο πατέρας της συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη, Φαίδων Στράτος
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Φαίδων Στράτος, μια εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, της οικογένειας που μεγαλούργησε με την Πειραϊκή Πατραϊκή.
Ο Φαίδων Στράτος ήταν πατέρας της Δανάης Στράτου, συζύγου του Γιάνη Βαρουφάκη. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόνο από μια αγγελία σε καθημερινή εφημερίδα με την οποία γινόταν γνωστή η κηδεία του.



Συγκεκριμένα, η αγγελία έγραφε: «Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, προπάππου, αδερφό και θείο Φαίδωνα Στράτο, κηδεύουμε αύριο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών.
Η σύζυγός του Ελένη
Τα παιδιά: Δανάη και Γιάνης, Μαρίνα και Πέτρος, Αμαλία και Αντώνης, Davina και Βαλόντια, Χριστίνα και Παναγιώτης.
Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Τα αδέρφια, τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς και φίλοι.
Παράκληση της οικογένειας, όπως αντί στεφάνων δοθούν δωρεές στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, και στο Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας".

Ποιος ήταν ο Φαίδων Στράτος

Ο Φαίδων Στράτος, ήταν γιός του Σταμούλη Στράτου (1891-1963) που μαζί με τον Χριστόφορο Κατσάμπα (1893-1984) ίδρυσαν την Πειραϊκή - Πατραϊκή Βιομηχανία Βάμβακος Α.Ε., γνωστή απλά σαν «Πειραϊκή-Πατραϊκή».
Ηταν η μεγαλύτερη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικής, βάμβακος και ετοίμων ενδυμάτων της Ελλάδος.
Ιδρύθηκε το 1919 και λειτουργούσε αδιάκοπα μέχρι και το 1996, όταν και έκλεισε παραγωγικά, ωστόσο εξακολουθεί να εμφανίζεται στον κατάλογο ληξιπρόθεσμων οφειλετών του Δημοσίου και δεν έχει διαγραφεί από αυτόν, διότι δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση.
Γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το INSEAD. Προηγουμένως έχει αποφοιτήσει από το Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ. Ήταν εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Πειραϊκής-Πατραϊκής. Από το 1975-1985 ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1980-1984 μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ). Από το 1982-1989 Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Ερεύνης και Επιμορφώσεως (ΚΠΕΕ). Από το 1983-1988 Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Από το 1990-93 Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Από το 1995-2004 Πρόεδρος της Ενωσης Φίλων Ακροπόλεως. Από το 2006-2013 Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας (ΙΕΠΑΣ).
Newsbomb.gr