ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ «ΠΑΣΑΡΕΙ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

ENTOΛΗ ΚΟΥΛΗ: ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
makeleio.gr lathrometanastes koulis
Πανικός επικρατεί στην Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η οποία βρίσκεται μπροστά στην πρώτη «κρίση» της θητείας της, καθώς έχει καταγραφεί αύξηση των λαθροεισροών κατά 200% τους τελευταίους πέντε μήνες.
Το Μαξίμου κινείται σε δύο άξονες:

-Πρώτον σε επίπεδο της ΕΕ, προκειμένου να στηριχθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.
-Δεύτερον στο εσωτερικό της χώρας ώστε να επιτευχθεί σε σύντομα χρόνο και πριν από την επιδείνωση του καιρού η αποσυμφόρηση των νησιών και να γεμίσει η ηπειρωτική Ελλάδα.
Στο κείμενο συμπερασμάτων αναμένεται να υπάρχει η δέσμευση για συνέχιση της εκταμίευσης χρημάτων προς την Τουρκία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη διασφαλιστεί για την Τουρκία ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ για το 2020 με τα 600 εκατ. ευρώ να προέρχονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Παράλληλα φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην επιβολή κυρώσεων στα κράτη – μέλη που δεν συμμετέχουν σε δίκαιη κατανομή προσφύγων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Bouns στους δήμους που δέχονται λαθρομετανάστες
Παράλληλα προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση η διαχείριση της εσωτερικής πτυχής του ζητήματος, αφού η κατάσταση στα νησιά χαρακτηρίζεται ως εκρηκτική.Στόχος είναι η μετακίνηση 4.000 – 5.000 λαθρομεταναστών άμεσα στην ενδοχώρα και η μεταφορά συνολικά 20.000 το επόμενο δίμηνο. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο θα υπάρξει διασπορά τους σε όλες τις περιφέρειες ενώ για τους δήμους στους οποίους θα εγκατασταθούν θα υπάρξουν συγκεκριμένα «ανταποδοτικά οφέλη», ώστε να αμβλυνθούν οι τοπικές αντιδράσεις.
Για τον λόγο αυτό στη διαχείριση του προβλήματος ενεπλάκη το υπουργείο Εσωτερικών.
Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά χώρους για τη δημιουργία δομών «κλειστού τύπου».
Παράλληλα, πάνω από 1.000 άτομα θα μεταφερθούν σε νέα κέντρα σε Δήμο Βόλβης και Σέρρες ενώ επεκτάθηκαν οι υποδομές σε Καβάλα και Βέροια.
Πρόκειται για μία στρατηγική που είχε ακολουθηθεί το 2012 με στόχο να σταλεί το μήνυμα – κυρίως εκτός Ελλάδας – ότι οπι αφιχθέντες που λαμβάνουν απορριπτικές απαντήσεις για την χορήγηση ασύλου δεν θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ελεύθεροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η επαναλειτουργία της πτέρυγας Γ ‘ της Αμυγδαλέζας, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 1.000 άτομα. Επίσης νέα πτέρυγα κλειστού τύπου άνοιξε στο παλιό στρατόπεδο, όπου στεγάζεται το κέντρο της Κορίνθου για την κράτηση ακόμα 1.000 μεταναστών.makeleio.gr