Πέμπτη, Οκτωβρίου 24

Ουγγαρία: Εμείς δεν είμαστε ΕΛΛΑΔΑ Αν η Τουρκία ανοίξει τις ροές, θα κάνουμε χρήση βίας αν χρειαστεί

Ουγγαρία: Εμείς δεν είμαστε ΕΛΛΑΔΑ Αν η Τουρκία ανοίξει τις ροές, θα κάνουμε χρήση βίας αν χρειαστεί
Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να «χρησιμοποιήσει βία» στα νότια σύνορά της για να προστατεύσει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει την απειλή της να ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες, ανέφερε το Reuters.
“Αν η Τουρκία στείλει επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες πέρα ​​από τις (υπάρχουσες μεταναστευτικές ροές), τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τη βία για να προστατέψουμε τα ουγγρικά σύνορα και τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας και δεν επιθυμώ για κανένα λόγο να χρειαστεί να καταφύγουμε σε αυτό”, τόνισε ο Ορμπάν.

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 90.000 άνθρωποι στη μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων και οι τάξεις τους θα μπορούσαν σύντομα να διογκωθούν σε 100.000.
«Τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασίσει τι κάνει η Τουρκία με αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του. “Μπορεί να τα κατευθύνει προς δύο κατευθύνσεις: να τα πάει πίσω στη Συρία ή να τα οδηγήσει προς την Ευρώπη.
Νωρίτερα δήλωσε ότι είναι πιθανό η Ουγγαρία, με πληθυσμό κάτω των 10 εκατομμυρίων, που έχει συρρικνωθεί εξαιτίας της πτώσης των γεννήσεων και της μετανάστευσης προς τα κράτη της ΕΕ προς τα δυτικά, ότι θα μπορούσε απλώς να εξαφανιστεί από το χάρτη.
Τάσος Δελήπαλτας για το antonio news.gr