Τετάρτη, Οκτωβρίου 2

Χάος στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας

Χάος στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας
Πηγή: INTIME/ ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αθήνα αλλά και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες όλης της Αττικής σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, ημέρα γενικής απεργίας στη χώρα.

Ήδη ουρά χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στην άνοδο της Αθηνών - Λαμίας από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών και στην είσοδο από Αττική Οδό έως ΚΤΕΛ, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη από Ηλιούπολη, στην κάθοδο της Κηφισίας, στην άνοδο της Συγγρού καθώς και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.
Πέμπτη
Παράλληλα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας  από τις 12:00 έως 15:00», με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.
Και οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 12 έως τις 3 το απόγευμα.
Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.
Τέλος, το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9 έως και τις 3 το μεσημέρι.

CNN Greece