Πέμπτη, Οκτωβρίου 17

Μενίδι: Ρομά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς – Φωτογραφίες ντοκουμέντο


Όλα έγιναν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) ειδοποιήθηκαν από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. για έντονη διατάραξη στην περιοχή της Αυλίζας στο Μενίδι όπου βρίσκεται καταυλισμός Ρομά.

Η ομάδα των ΤΑΕ έφτασε άμεσα στο σημείο για να επιληφθεί και να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις. Στη θέα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα δεκάδων Ρομά με ξύλα και πέτρες συνεπλάκησαν με την ομάδα των ΤΑΕ προκαλώντας τραυματισμούς σε δυο αστυνομικούς οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Γ.Σ.Ν.Α.
Ο ένας από τους δυο αστυνομικούς που φέρει τα βαρύτερα τραύματα, χτυπήθηκε με μπουνιές και καδρόνια στο κεφάλι και το σώμα, ενώ έσπασαν και το δεξί του χέρι. Ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι. Και τα δυο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. γλίτωσαν τα χειρότερα και βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Στο σημείο επικράτησε για αρκετή ώρα πανικός, ενώ άμεσα μετά από κλήση για ενίσχυση που έκαναν οι τραυματίες αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, στο σημείο έφτασαν ισχυρές ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης.
Συνελήφθησαν 3 Ρομά και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ενώ σήμερα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα.
Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε το Policenews από τον έναν από τους δυο τραυματίες μέσα από το 401 Γ.Σ.Ν.Α.:

Διαβάστε περισσότερα για τα Σώματα Ασφαλείας στο www.policenews.eu