Δευτέρα, Οκτωβρίου 7

Αστυνομικοί πυροβόλησαν Πακιστανό στον Ασπρόπυργο που κρατούσε όπλο και δεν παραδινόταν– με αποτέλεσμα ο άνδρας να τραυματιστεί στα πόδια από πυρά αστυνομικών

Αστυνομικοί πυροβόλησαν Πακιστανό στον Ασπρόπυργο – Σοβαρά στο νοσοκομείο o τραυματίας
Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα στον Ασπρόπυργο. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα της ΟΠΚΕ στις 23:35 πήρε σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων να σπεύσει στον οικισμό Συντριβάνι, καθώς υπήρχαν κλήσεις πολιτών για ύποπτο άτομο το οποίο φέρει όπλο και πυροβολεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έτσι και έγινε. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το σημείο όπου εντόπισαν έναν άνδρα, όπως φαίνεται πακιστανικής καταγωγής, να κρατά ένα όπλο στο χέρι του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος όμως φέρεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να έστρεψε το όπλο προς το μέρος τους - το οποίο εξετάζεται αν είναι πραγματικό ή πιστόλι κρότου - και πυροβόλησε χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον από αυτούς.
Τότε οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα ο άνδρας να τραυματιστεί στα πόδια. Οι αστυνομικοί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Στην περιοχή έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Αττικό Νοσοκομείο.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Μετά από τηλεφωνική κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για πυροβολισμούς στον οικισμό Συντριβάνι στον Ασπρόπυργο, ομάδα ΟΠΚΕ που μετέβη στο σημείο εντόπισε ένοπλο αλλοδαπό ο οποίος παρά τις επανειλημμένες κλήσεις να παραδοθεί πυροβόλησε με πιστόλι κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν με βολές ακινητοποίησης, τραυματίζοντάς τον στα κάτω άκρα.
Επί τόπου οι αστυνομικοί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια παρελήφθη από σταθμό του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο.
Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

 zougla.gr