Πέμπτη, Οκτωβρίου 31

ΔΙΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ "ΑΤΥΠΗΣ" ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


Γράφει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος

Στο οργουελικό λεξιλόγιο ντόπιων εντολοδόχων, η "εγρήγορση" είναι ευφημισμός της λέξης "πανικός".
Πανικός τους διακατέχει κάθε φορά που η Τουρκία παραβιάζει το φοβικό δόγμα Παπανδρέου-Οζαλ-Σημιτη "Μη-Πόλεμος".

Όλοι τους γνωρίζουν πως η Ισλαμο-ντονμέδικη νοοτροπία της εκάστοτε Τουρκικής ηγεσίας δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό μιας εξασφαλισμένης και ανέξοδης γενοκτονίας "άπίστων", "εθνικών" ή "ειδωλολατρών", εφόσον εκτελείται με την άρρητη συγκατάνευση Αμερικανών, Γερμανών, Εγγλεζων, Ρώσων και Ισραηλινών - όπως το 1974 στην Κύπρο.

Ο πανικός προκαλείται από την ανεξέλεγκτη τάση της μιας γενοκτονίας να οδηγεί στην άλλη, σαν χείμαρρος βαρβαρότητας που ξεχειλίζει προς κάθε κατεύθυνση όπου δεν βρίσκει αναχώματα (βλ. 1915-1922).

Μέσα στον πανικό τους λοιπόν, οι νυν και πρωην υπουργοί, αρμόδιοι για την Προστασία Λαθροεισβολέων (Κουμουτσάκος και Μουζάλας), συν-ομολογούν τώρα στην Βουλή τους τρόπους με τους οποίους θα εξευμενίσουν το Θηρίο (βλ https://www.news247.gr/politiki/ellinikes-arches-eisvoli-toyrkias-syria-tzichantistes-ellada.7514615.html):

1. Απόλυτη προτεραιότητα στη "περιφρούρηση των στόχων Τουρκικών συμφερόντων" στην Ελλάδα.

2. Προειδοποιούν τους ιθαγενείς πως μεγάλος αριθμός αποκεφαλιστών "τζιχαντιστών" του ISIS βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, είναι "γνωστοί", "έχουν εντοπισθεί σε δομές" και "τελούν υπό διαρκή παρακολούθηση".

3. Ετοιμάζονται όμως, μαζί με τις ΜΚΟ και λοιπές ανθρωπιστικες δυνάμεις, να υποδεχτούν "περαιτέρω έκρηξη ροών" τζιχαντιστών με προκάλυμμα τους λαθροεποίκους, όταν καταρρεύσει το μέτωπο των Κούρδων και Κουρδισσών μαχητών που "φυλαει" τους αποκεφαλιστές εγκλωβισμενους στη Β. Συρία.

4. Παρόλα αυτά, ουδείς λόγος "άμεσης ανησυχίας". Οι Τούρκοι διακινητές έχουν ήδη παράσχει στις "αρμόδιες υπηρεσίες" των εν Ελλάδι συνεργατών τους "επικαιροποιμένες λίστες" υπόπτων ατόμων.

5. Φοβούνται πάντως μια "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" από πιθανή "εξισορρόπηση" της Τουρκικής επίθεσης με μια αντεπίθεση του "καθεστώτος Ασσαντ" (SIC) σε "άλλη πλευρά των συνόρων" (SIC).

6. Θυμήθηκαν πως υπάρχει και το Άρθρο 78 παρ. 3 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ για "αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης" σε κράτος μέλος της ΕΕ "λόγω αιφνίδιας εισροής" (διάβαζε: εισβολής) "υπηκόων τρίτων χωρών".

7. Χρειάστηκαν δηλαδή πάνω από 10 χρόνια μνημονιακής λαίλαπας και απανωτών λαθροεισβολών για να θυμηθούν την έκτακτη βοήθεια που υποχρεούται να παράσχει η ΕΕ μαζί με αποζημιώσεις για τις "έκτακτες καταστάσεις" που προκαλεί η ίδια!

8. Πως συμβιβάζεται όμως αυτή η ορολογία "εγρήγορσης" με τον εφησυχασμό που συμμερίστηκαν πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, από τη μια μεριά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη ο εκπρόσωπος του πανευρωπαϊκού ιβριδικού κόμματος-ΜΚΟ, Γιάνης Βαρουφάκης;

Δεν έφτανε η "περηφάνια" του Πρωθυπουργού για το "πολυπολιτισμικό" κράτος που υπόσχεται να οικοδομήσει με τη συγκατάθεση του Γιάνη, πάνω στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι προκάτοχοί του, σύντροφοι του Γιάνη.
Ξεπέρασε κιόλας τον Γιάνη από τα αριστερά, υποσχόμενος (ως άξιος απόγονος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κρίση της Γιουγκοσλαβίας) πως, αντί για έκτακτη βοήθεια, θα ζητήσει από την ΕΕ να επιβληθούν "κυρώσεις" στις χώρες του Βιζεγκραντ επειδή επιμένουν να προστατεύουν τα σύνορά τους.

Μόνο η αμφίσημη "διπλή γλώσσα" με ελληνική ετυμολογία θα μπορούσε να εξασφαλίσει τόσο ευρεία διακομματική συναίνεση στην έρπουσα και άτυπη Επικυριαρχία.teleytaiaexodos