Σάββατο, Οκτωβρίου 26

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης καθηγητής πνευμονολογίας, για την ρύπανση στο Βόλο...
Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις αιχμές αναφορικά με τους μετρητές καταγραφής της αέριας ρύπανσης που έχουν εγκατασταθεί στο Βόλο από την ερευνητική
ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ότι αυτοί δεν έχουν πιστοποίηση.
«Τους ερευνητές τους καίγανε στις παλιές εποχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γουργουλιάνης τονίζοντας πως οι ερευνητές κρίνονται από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.  
Η ρύπανση στην νοσηρότητα αφορά το 10% αλλά αφορά τους αθώους,   δηλαδή ανθρώπους που δεν επιλέγουν να καπνίζουν.
Το κάπνισμα είναι το 80% των προβλημάτων.
Εγώ πιστεύω πως πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στον καθαρό αέρα.
Αν αθροίσεις αιθαλομίχλη και εργοστάσια βγαίνει μια ποσόστωση, αλλά τον χειμώνα θα δούμε αποτελέσματα ρύπανσης που θα οφείλονται σε αυτά τα προϊόντα που εμείς καίμε.
Σε ότι αφορά την έρευνα με τους δώδεκα σταθμούς μέτρησης, έχω να πω πως κανένα ερευνητής δεν παίρνει άδεια από κανέναν για να κάνει έρευνα.
Εμείς κρινόμαστε από την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι τους πολιτικούς
Από πότε κάποιος θα κρίνει την έρευνα;
Εγώ ζω με 300 καρκίνους το χρόνο και σκωπτικά ανέφερε πως οι πολιτικοί αλλάζουνε αλλά οι πολιτικές που δεν θέλουνε να ακούγεται το πρόβλημα, παραμένουν. 
Οι πολίτες είναι κινητήρια δύναμη και όπου υπάρχουν πολίτες που ενδιαφέρονται δηλαδή με τον δικό τους  τρόπο, ίσως και ακραίο, είναι θετικό γιατί δίνουν ώθηση στη λύση του κάθε προβλήματος.  
Οι πολίτες είναι η δύναμη που σπρώχνει τα πράγματα.
Εγώ δίνω αγώνα  για τον καθαρό αέρα και δεν θα απέρριπτα την στρατηγική των πολιτών να μιλάνε.  
Ο Βόλος είναι μια πόλη που έχει ρύπανση όπως και άλλες στη χώρα και η ρύπανση είναι ένα κομμάτι ποσοτικό που έχει σχέση με την εποχή και τις συνθήκες.
Μελέτη του 2007 που σχετίστηκε με τη νοσηρότητα, σε σχέση με τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο και τα καρδιαγγειακά -αναπνευστικά προβλήματα, μας έδειξε το πρόβλημα και ενοχοποιήθηκε περισσότερο το αυτοκίνητο, είπε τονίζοντας όμως ότι η μελέτη του 2007 είναι ερασιτεχνική μπροστά στη  μελέτη που διεξάγεται σήμερα με 12 σταθμούς να μετρούν επί 24 ωρες για ένα χρόνο.
Απαντώντας εμμέσως αλλά σαφώς στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που δηλώνει ότι δεν υπάρχει ρύπανση και καταγγέλλει ότι γίνονται μετρήσεις από μη πιστοποιημένους σταθμούς από το Υπουργείο...
ΣΧΟΛΙΟ : ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ... ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ -τύπου... περιφερειάρχη αγοραστού και υπουργού χατζηδάκη, που απο την Αθήνα μας είπε σε αυστηρό τόνο τον Ιούλιο ότι δεν μυρίζει η ΑΓΕΤ, αλλά η δική μας αύση πλαστικών- ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;
https://shmantikanea.blogspot.com