Σάββατο, Νοεμβρίου 23

Υπουργείο Υγείας: Οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ – Όλα τα ονόματα (ΦΩΤΟ)

nosokomeio
Στην τοποθέτηση 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ προχώρησε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας οι νέοι επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων επελέγησαν από τον κ.Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί.

Η Επιτροπή είχε παραλάβει 1.661 αιτήσεις για 112 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ – το τεράστιο ενδιαφέρον όπως αποτυπώθηκε στις αιτήσεις αλλά και οι πιέσεις που φέρεται να ασκήθηκαν προς την Αριστοτέλους και το Μαξίμου από κομματικά στελέχη προκειμένου να αξιολογηθούν θετικά υποψήφιοι εξηγούν και την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων. Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε πως θα είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους το αργότερο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.
Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή Συμβολαίου Αποδοτικότητας με τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Η δε αθέτηση των υποχρεώσεών τους θα θεωρείται «σπουδαίος λόγος, ικανός να επιφέρει την πρόωρη λήξη της θητείας τους, αζημίως για το Δημόσιο».
Το έργο των διοικητών ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες: οικονομική διαχείριση, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εφαρμογή εργαλείων μάνατζμεντ.
Δείτε αναλυτικά τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές

01
02
03
04
05
06
07
makeleio.gr