Δευτέρα, Νοεμβρίου 4

ΤΩΡΑ! ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ! ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

ellada
Τον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο έκλεισαν, από τις 6.30 το πρωί σήμερα, κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός που ζητούν να κλείσει το Κέντρο, του οποίου ο πληθυσμός έχει φτάσει τους 5.000 ανθρώπους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ


Ζήτημα ζωής και θανάτου του Έθνους. ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ 0.80 ΛΕΠΤΑ και αγοράστε μία εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Κι όταν τη διαβάσετε, αφήστε τη κάπου να πιάσει τόπο. Η ΕΛΛΑΣ μας χρειάζεται όλους. Πατρίς είναι μόνον μία
Αποτέλεσμα του αποκλεισμού ήταν να μην καταφέρουν φθάσουν στο ΚΥΤ οι εργαζόμενοι.
Οι κάτοικοι που λένε «όχι» στο να γίνει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ μια δεύτερη Μόρια, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να βγάζει εκτός κάδρου τη Χίο, δίνοντας βάση μόνο στη Λέσβο και στη Σάμο.
Τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Χαλκειούς δήλωσε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων σε επικοινωνία του με τον Γ.Γ. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού έλαβε δεσμεύσεις ότι μετά τη Σάμο και τη Λέσβο, σειρά αυτή την εβδομάδα έχει η Χίος και η Κως.
Για τραγικές καταστάσεις με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι κοινωνίες των Καμποχώρων έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη όχι μόνο αποσυμφόρησης αλλά και κλεισίματος της ΒΙ.ΑΛ..

«Λύσεις της μετακίνησης πληθυσμού δεν αποτελούν λύση γιατί οι ροές είναι συνεχείς και ανεξέλεγκτες τους τελευταίους μήνες.

Η λύση πρέπει να είναι ριζοσπαστική και σε κεντρικό επίπεδο.

Η Ν.Δ. πρέπει επιτέλους να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», ανέφερε.
Ξεσηκωμός και στη Θεσσαλονίκη
Συναγερμός στην ηπειρωτική χώρα, με την κοινωνική ένταση που επικρατεί στα νησιά λόγω του προσφυγικού να μεταφέρεται πλέον στις περιοχές που σχεδιάζει η κυβέρνηση να εγκαταστήσει τους μετανάστες, βάσει του σχεδίου αποσυμφόρησης.

Στην περιοχή των Γιαννιτσών, κάτοικοι δημιούργησαν μπλόκο, παρεμποδίζοντας δύο λεωφορεία με μετανάστες να μπουν σε παράδρομο, που οδηγούσε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, για να ολοκληρωθεί η διαδρομή.
Αντίστοιχη κατάσταση επικράτησε και στις Σέρρες, όπου ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου.

Επενέβη και πάλι η Αστυνομία, ώστε τα λεωφορεία να φτάσουν στον προορισμό τους, όπως στην Πέλλα το περασμένο Σάββατο, όταν ομάδα κατοίκων έκανε μπλόκο σε λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στην Κω, μία μέρα νωρίτερα είχαν βγει ακόμα και με μπουλντόζες για να εμποδίσουν την αποβίβαση κάποιων δεκάδων ανθρώπων στο νησί.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «φήμη» ότι το πρώην νοσοκομείο «Παναγία» θα χρησιμοποιηθεί από το ελληνικό κράτος για την εγκατάσταση μεταναστών.

Εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτίριο προκάλεσαν τις ανησυχίες των πολιτών οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία.

Διαψεύδει την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών ο δήμαρχος Καλαμαριάς.
Συνεχίζονται σήμερα το πρωί οι εργασίες περίφραξης του πρώην νοσοκομείου Παναγία.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και έχουν ήδη τοποθετηθεί λαμαρίνες από τη δεξιά, την αριστερή και την πίσω πλευρά που βλέπει προς τη θάλασσα.
Σήμερα το πρωί το συνεργείο συνεχίζει τις εργασίες για να κλείσει με λαμαρίνες και η μπροστινή πλευρά που βλέπει στην Πλαστήρα.
Το κτήριο από το 2013 που έκλεισε το νοσοκομείο λεηλατήθηκε και μετατράπηκε σε χώρο παράνομων δραστηριοτήτων με τους κατοίκους της περιοχής να διαμαρτύρονται.
Πριν ένα χρόνο η τότε δημοτική αρχή της Καλαμαριάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά καθώς, όπως ανέφερε, το κτίριο «έχει καταστεί βορά κλεφτών και καταφύγιο περιθωριακών ατόμων, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για την σωματική ασφάλεια των ανθρώπων όσο και τη δημόσια υγεία».

Η καταγγελία είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος εσωτερικά παραμένει σε άθλια κατάσταση καθώς από την εικόνα που υπάρχει δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.
Ρεκόρ αφίξεων στα νησιά
Τουλάχιστον 500 είναι οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά το τελευταίο 24ωρο, με την επιχείρησή αποσυμφόρησης προς την ηπειρωτική Ελλάδα να συνεχίζεται, σύμφωνα με το protothema.gr, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ κάθε μέρα υπολογίζεται ότι φτάνουν στη χώρα 200-300 μετανάστες.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και αρμόδιος για τα θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, 40.000 μετανάστες έφτασαν το τελευταίο τετράμηνο στην Ελλάδα και 50.000 μέσα στο 2019.

Παράλληλα, πάνω από 35.000 έχουν αιτηθεί άσυλο και παραμένουν στα νησιά Λέσβο, Κω, Χίο και Λέρο.

Στους μετανάστες που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ANT1, δεν τους ενημέρωναν σε ποια περιοχή θα μεταφερθούν.
makeleio.gr