Πέμπτη, Νοεμβρίου 14

Σε ποια νησιά ετοιμάζονται οι Κούληδες να φυτέψουν τους λαθρομετανάστες που έρχονται καθημερινά κατά χιλιάδες


Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες είναι οι φωνές που ζητούν να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες σε ξερονήσια. Το ταμπού της «Μακρονήσου» δείχνει να σπάει, τουλάχιστον στις τάξεις του κυβερνητικού στρατοπέδου, αν και οι αγκυλώσεις και η φοβικότητα έναντι της Αριστεράς εξακολουθούν να υφίστανται σε επίπεδο ηγεσίας.

Όσο κι αν το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος είναι πεπεισμένοι ότι η λύση της μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα μπορεί να αποτελέσει ταφόπλακα για την κυβέρνηση, άλλο τόσο θεωρούν εαυτούς αδύναμους να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της μεταφοράς των λαθρομεταναστών σε ξερονήσια. Το «μπόλιασμα» του κόμματος με αρκετούς τέως ή και νυν αριστερούς, καθώς και η κεντρώα πτέρυγα, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται εξαιρετική εγγύτητα, αναμένεται να προκαλέσει και εσωτερική ρήξη σε μία τέτοια περίπτωση.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, διαρρέεται από την Πειραιώς ότι η χρυσή τομή έχει βρεθεί σε μικρά, αραιοκατοικημένα μεν, αλλά μη-τουριστικά νησιά του Αιγαίου. Η εκτίμηση είναι, ότι ο μικρός αριθμός των μονίμων κατοίκων και ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας θα πνίξει επικοινωνιακά την όποια αντίδραση. Επιπλέον, μία τέτοια απόφαση θα σημάνει και πολύ μικρότερο κόστος, καθώς διαφορετικά η επένδυση στα ξερονήσια θα ενείχε τεράστιους προϋπολογισμούς με λιμενικά έργα και εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες, έργα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών, καθώς και ύδρευσης.
Τα ουκ ολίγα απομονωμένα νησάκια είναι μια κάποια λύση και αναμένεται να ανακοινωθούν οι… «τυχεροί».
righter.gr