Δευτέρα, Νοεμβρίου 11

«Άδωνις – Τζέφρι, μια σχέση στοργής χωρίς σύνορα»

«Άδωνις – Τζέφρι, μια σχέση στοργής χωρίς σύνορα»




antinews.gr
Εκθέτει διεθνώς τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε μια επίδειξη άκρατης αμερικανοδουλείας, έφτασε στο σημείο να δεχτεί να κόψει την τούρτα των γενεθλίων του στην οικία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Χαμογελώντας συνεχώς στον Τζέφρι Πάγιατ, λες και βρίσκονταν στο μήνα του μέλιτος, ο Α.Τσίπρας, ο οποίος μόλις πρόσφατα υπέγραψε τη νέα – ευνοϊκότατη για τις ΗΠΑ –
συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, φέρεται να υποσχέθηκε στον Αμερικανό πρέσβη νέες, θεαματικές “διευκολύνσεις” στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Κάτι, βέβαια, που η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση ονοματίζει αμερικανικό “επενδυτικό ενδιαφέρον”. Να σημειωθεί ότι ο κ.Πάγιατ μονίμως προβαίνει σε δηλώσεις στήριξης του Αλέξη Τσίπρα, σε τέτοιον υπερβολικό βαθμό, που έχει ενοχλήσει σφόδρα προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το παραπάνω είναι ένα φανταστικό κείμενο που θα γραφόταν από φίλα προσκείμενα ΜΜΕ στη Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός ή ο οποιοσδήποτε Συριζαίος τολμούσε να δεχτεί από τον Τ.Πάγιατ τούρτα γενεθλίων εντός της αμερικανικής πρεσβευτικής κατοικίας, και πολύ περισσότερο να διαφημίσει το γεγονός, ωσάν να επρόκειτο για “κοσμικό” συμβάν, μέσα από τα social media.
Βεβαίως, τα προηγούμενα τεσσερισήμισι χρόνια οι κυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον διακηρυγμένο στο αρκετά μακρινό πλέον παρελθόν αντιαμερικανισμό τους, παρήλαυναν από τις δεξιώσεις της αμερικανικής πρεσβείας. Ως γνωστόν, εξάλλου, σε αυτές τις δεξιώσεις συνηθίζει να συνωστίζεται για να υποβάλλει τα σέβη του, με τις απαραίτητες γονυκλισίες και οσφυοκαμψίες, σύσσωμο το πολιτικό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας μας.
Αλλά, να τόλμησαν να κόψουν την τούρτα των γενεθλίων τους στην πρεσβευτική οικία, παρέα με τον Πάγιατ; Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει γνωστό. Αλλά και να έγινε, τουλάχιστον δεν φρόντισαν να το διαφημίσουν, διοχετεύοντας στα ΜΜΕ φωτογραφίες όπου έσβηναν τα κεράκια, χαριεντίζονταν με τον Πάγιατ, και έτρωγαν την τούρτα.






«Άδωνις – Τζέφρι, μια σχέση στοργής χωρίς σύνορα» 352012 photo
Ο “ζαχαροπλάστης” Πάγιατ στην μπανανία “η Ελλάς”
Χωρίς την παραμικρή αιδώ, λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όχι μόνο έσβησε το κεράκι του παρέα με τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αμερικανός πρέσβης, έσπευσαν να διαφημίσουν το “διπλωματικό” κατόρθωμά τους, κάνοντας retweet στην ανάρτηση του site, το οποίο είχε προβεί στη δημοσίευση των φωτογραφιών. Η λεζάντα στις φωτογραφίες θα μπορούσε να είναι: “ Άδωνις – Τζέφρι, μια σχέση στοργής χωρίς σύνορα”.
Την προηγούμενη ημέρα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, από το βήμα του 4ου Export USA Forum, απέδιδε τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας: “Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά και έχει αλλάξει πολύ τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Το πρόσφατο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ήταν μεγάλο βήμα. Η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις”.
Για να δούμε, λοιπόν, τι θα ζητήσει η αμερικανική πλευρά έναντι της τούρτας του… αμερικανού “ζαχαροπλάστη” προς τον Άδωνι (ελπίζουμε την τούρτα να την πήραν από του “Μικέ”, στην πλατεία Μαβίλη, που’ χει υπέροχα γλυκά).
Όπως άπαντες ενθυμούνται, τα ίδια ακριβώς έλεγε ο Πάγιατ για την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και για τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο συναντούσε κάθε τρείς και λίγο, έχοντας κάνει τη διαδρομή Βασιλίσσης Σοφίας – Χολαρχό, αμερικάνικη πρεσβεία – πρεσβευτική κατοικία (για όσους δεν γνωρίζουν, ούτε εκατό μέτρα δεν είναι).
Προσοχή στα “γεράκια”, τσιμπάνε άσχημα
Μεγάλες αγάπες, λοιπόν, είχε ο Πιουριφόι (… ουπς, ο Πάγιατ εννοούσαμε) με την τότε κυβέρνηση, ακόμα μεγαλύτερες φαίνεται να δείχνει προς την σημερινή. Και βέβαια, αγαπά την Ελλάδα, όπως κάθε λίγο μας ενημερώνει μέσω του twitter. Μάλιστα, σύμφωνα με έντονη φημολογία, του αρέσει τόσο πολύ η χώρα μας, που θέλει να μείνει εδώ. Που θα βρει, άλλωστε, καλύτερους δρόμους από τους ελληνικούς για να τρώει τούμπες με το ποδήλατό του;
Βέβαια, δεν είναι ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος. Εξάλλου, και άλλοι πρέσβεις στο παρελθόν, όχι μόνον επέλεξαν την Ελλάδα ως “βάση” τους, αλλά έκαναν και χοντρές μπίζνες στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, δουλεύοντας είτε για αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε για ελληνικά, είτε και τα δυο μαζί. Το’ χουν, άλλωστε, συνήθεια οι Αμερικανοί αξιωματούχοί, όταν φεύγουν από το δημόσιο, να χρυσοπληρώνονται στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που εδώ και χρόνια έχει παραγίνει κακή συνήθεια και για τους Έλληνες κρατικούς, υψηλόβαθμους λειτουργούς, όταν βγαίνουν στη “σύνταξη”.
Πλανάται πλάνη οικτρά, όμως, όποιος νομίζει ότι ο Πάγιατ πιάνεται φίλος. Τα γεωπολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας του κοιτάζει. Αποκλειστικά. Και το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι τι θα πάρει, όσο καιρό βέβαια αυτό βολεύει την Ουάσιγκτον, από την Ελλάδα.
Τα ίδια έκανε και στην Ουκρανία, όπου ήταν πρέσβης προτού έλθει στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2016. Εκεί, όπως είναι γνωστό, ο ικανός κατά τα λοιπά διπλωμάτης, ο οποίος φημίζεται για τις στενή του σχέση με το deep state του State Department, έφτασε στο σημείο να μοιράζει σαντουϊτσάκια στους διαδηλωτές στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, μαζί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ (!).
Όπως εξίσου είναι γνωστό, τα σαντουϊτσάκια στη συνέχεια έγιναν σκληρή – και αιματηρή – σύγκρουση, με αποτέλεσμα την ανατροπή του τότε φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας. Η συνέχεια, γνωστή. Εμφύλιος πόλεμος, συγκεκαλυμμένη ρωσική εισβολή στην Ανατολική Ουκρανία, κ.ο.κ. Α, και ο πρόεδρος που ανέβασε ο Πάγιατ, ο ονομαζόμενος “βασιλιάς της σοκολάτας”, Ποροσένκο, στην Ουκρανία, έπεσε κι αυτός προ μηνών, μετρώντας τη δική του και μερικών ακόμη συγγενών του ψήφους.






«Άδωνις – Τζέφρι, μια σχέση στοργής χωρίς σύνορα» 352013 photo
Εικόνα “πρόθυμων” και “δεδομένων”
Ο κάθε Πάγιατ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας του. Ο συγκεκριμένος Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος κατέχει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας και της διπλωματίας, έχοντας στο πλευρό του σχεδόν το σύνολο των πειθήνιων ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και των πολιτικών από σχεδόν όλα τα κόμματα, έχει καταφέρει να λανσάρει ότι το σωσίβιο σωτηρίας της Ελλάδας είναι οι ΗΠΑ. Παντελώς λανθασμένα, επίσης, οι Έλληνες πολιτικοί σιγοντάροντάς τον, καλλιεργούν στην κοινή γνώμη την επικίνδυνη ιδέα ότι οι ΗΠΑ είναι που θα μπουν ασπίδα στην Ελλάδα σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης με την Τουρκία.
Ο κάθε Άδωνις Γεωργιάδης, όταν συναντάται με έναν πρέσβη ή κάποιον ξένο υπουργό, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν κάνει τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις του, ούτε και προσωπική διπλωματία, αλλά εκπροσωπεί μια χώρα. Την Ελλάδα και τα συμφέροντα των Ελλήνων.
Αν, πάλι, νομίζουν ότι με την διαφήμιση των αστειοτήτων τους, κτίζουν πιο οικίες επαφές με την ξένο παράγοντα, είναι μακριά νυχτωμένοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δίνουν την εντύπωση του “πρόθυμου” για όλα. Και η εικόνα του “δεδομένου” είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει, ειδικά στις σχέσεις μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, με μια υπερδύναμη, όπως οι ΗΠΑ και άλλες.
Να του ευχηθούμε κι εμείς, πάντως, του κ.Γεωργιάδη “χρόνια πολλά – σεμνά και ταπεινά”. Δεν πουλάει πια βιβλία στην TV, αλλά είναι υπουργός και εκπρόσωπος της Ελλάδας. Όχι του εαυτού του.