Δευτέρα, Νοεμβρίου 25

Τι απέγιναν οι πρωταγωνιστές της «Τόλμης και Γοητείας»

newsbeast.gr
Πίσω στη δεκαετία του ’80. Παιδί του δημοτικού ακόμη, αλλά ήδη «τηλεορασόπληκτη», με αδυναμία στις ξένες σειρές. Ήδη την εποχή εκείνη είχαν μπει στις ζωές μας οι αμερικάνικες σαπουνόπερες και μας είχαν παρασύρει -μικρούς και μεγάλους- σε ένα ταξίδι του έρωτα, του πάθους, του μίσους, των μυστικών, του δράματος, της ίντριγκας, αλλά και του στρας, των αστραφτερών
τουαλετών και της βάτας, που ήταν τότε και της μοδός. Με πρώτη και καλύτερη βέβαια, τη «Δυναστεία» που καθήλωνε κάθε φορά το τηλεοπτικό κοινό.
Μέχρι που έκανε την είσοδό της στα τέλη της δεκαετίας, μία νέα αμερικανική σαπουνόπερα, που –όπως απέδειξε και ο χρόνος- ήρθε για να μείνει, στην κυριολεξία. Ήταν η «Τόλμη και Γοητεία» ή «The Bold and the Beautiful» αγγλιστί. Ο Ριτζ, η Καρολάιν, η Μπρουκ, ο Θορν, ο Έρικ, η Στέφανι και οι άλλοι ήρωες της νέας σαπουνόπερας έγιναν αμέσως λατρεία από τους τηλεθεατές, που κάθε μεσημέρι τα παρατούσαν όλα και κάθονταν μπροστά στην τηλεόραση.
Ακόμη θυμάμαι να γυρίζουμε τρέχοντας από το σχολείο για να προλάβουμε την «Τόλμη», ενώ είχαμε χωριστεί και σε στρατόπεδα: το ένα ήταν με την «Μπρουκ» και το άλλο με την «Καρολάιν» που διεκδικούσαν και οι δύο την καρδιά του γόη «Ριτζ». Αυτός και αν είχε κάψει γυναικείες καρδιές, αφήνοντας πίσω τον όμορφο ξανθό αδελφό του, Θορν, τον οποίο αρχικά υποδυόταν ο Κλέιτον Νόρκρος.
Η «Τόλμη και Γοητεία» ήταν -και εξακολουθεί, αφού παίζεται μέχρι σήμερα- μία σαπουνόπερα που σεβόταν τον εαυτό της. Ίντριγκες, πάθη, μίση, έρωτες, ανομολόγητα μυστικά, δράματα, δολοπλοκίες, θάνατοι, νεκραναστήσεις (χαρακτήρες που νόμιζες ότι είχαν πεθάνει, αλλά τσουπ επέστρεφαν ξανά), τα πάντα όλα περιείχε το μενού. Και να το κόλλημα που «έτρωγαν» οι τηλεθεατές και να το άγχος για το επόμενο επεισόδιο.

Η σειρά βγήκε στον «αέρα» από το CBS στις 23 Μαρτίου το 1987, ενώ στην Ελλάδα ήρθε αργότερα από την κρατική τηλεόραση, ενώ μετά έκανε και μία γύρα από τα ιδιωτικά κανάλια. Είναι από τις μακροβιότερες σαπουνόπερες, αφού προβάλλεται μέχρι σήμερα (μετράει περισσότερα από 8.000 επεισόδια), ενώ από το αρχικό καστ παίζουν ακόμη η Κάθριν Κέλι Λανγκ (Μπρουκ Λόγκαν) και ο Τζον Μακ Κουκ (Έρικ Φόρεστερ). Μαζί τους είναι και η Χάντερ Τάιλο (Τέιλορ Χέιζ), που προστέθηκε λίγο αργότερα στο καστ.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ηθοποιοί ήρθαν και έφυγαν, της Μπρουκ δεν της ξέφυγε κανένα αρσενικό μέλος της οικογένειας Φόρεστερ που να μην το παντρευτεί, ο έρωτάς της με τον Ριτζ από νεανικός με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε… γεροντοέρωτα και η ιστορία των πρωταγωνιστών όλων καλά κρατεί. Ωστόσο, σαν το αρχικό καστ δεν έχει, όπως και σαν τα πρώτα χρόνια της σειράς που μας είχε γίνει μανία. Ακόμη έχω το άλμπουμ με τα αυτοκόλλητα από την «Τόλμη». Και κυρίως, ποιος θα ξεχάσει την περίφημη επίσκεψη του Ριτζ και της Καρολάιν στην Αθήνα, τον Ιούνιο του ’89, όταν η σειρά βρισκόταν στο πικ της και ο κόσμος είχε τρέλα με αυτήν.

Ειδικά, η εμφάνιση του Ριτζ (Ρον Μος) σε γνωστό εμπορικό της πρωτεύουσας, έμεινε στην ιστορία, αφού μια λαοθάλασσα γυναικών όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτου οικογενειακής κατάστασης, είχε πλημμυρίσει το κέντρο περιμένοντας το είδωλο. Μέχρι και ο Τύπος της εποχής είχε εντυπωσιαστεί με τον όγκο, τον παλμό και τη δίψα του πλήθους για τον Αμερικανό ηθοποιό.
Βέβαια, τα χρόνια έχουν περάσει και οι τότε πρωταγωνιστές έχουν μείνει στη συνείδηση μας ως μια γλυκιά ανάμνηση. Για του λόγου το αληθές, πρόσφατα η Μπρουκ (Κάθριν Κέλι Λανγκ) βρέθηκε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της σειράς του ΣΚΑΪ, «8 λέξεις», όπου θα εμφανισθεί για κάποια επεισόδια. Και μπορεί στην Κέρκυρα να την υποδέχτηκαν με θέρμη, χορούς και τραγούδια, όμως, σε εκείνες τις παλιές τις καλές εποχές της «Τόλμης» μία επίσκεψη της Μπρουκ στην χώρα μας θα σήμανε συναγερμό.
Αλήθεια, όμως, που βρίσκονται σήμερα οι βασικοί πρωταγωνιστές της «Τόλμης και Γοητείας»;

Ριτζ – Ρον Μος


Ο γόης της σειράς σήμερα είναι 67 χρόνων και μοιάζει να έχει τον… αγέραστο. Ναι μεν έχει αποκτήσει ρυτίδες (λογικό), όμως, η γοητεία παραμένει. Ίσως να φταίει και το θαυματουργό χέρι της επιστήμης. Ο Ρον Μος ασχολείται και με τη μουσική, ενώ έχει τη δική του μπάντα, τους Players. Από την «Τόλμη και Γοητεία» αποχώρησε μόλις το 2012.

Καρολάιν Σπένσερ – Τζοάνα Τζόνσον


Η αγαπημένη, κυρίως, των μαμάδων και των γιαγιάδων, με τις τελευταίες να μη μπορούν να προφέρουν σωστά το όνομά της και αυτό που ακουγόταν ήταν κομμάτι… σόκιν! Όπως και να την έλεγες, όμως, την Καρολάιν, σημασία είχε ότι υπήρξε η αγαπημένη των αγαπημένων, πλην του Ριτζ Φόρεστερ. Από τη σειρά τη χάσαμε νωρίς, αφού βάσει σεναρίου πέθανε από λευχαιμία.
Επειδή, όμως, πήγε να προκληθεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος (λέμε τώρα) από τους τηλεθεατές, οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί είπαν να την επαναφέρουν, όχι ως Καρολάιν (πώς να την αναστήσουν;) ούτε ως φάντασμα. Έφεραν την Τζοάνα Τζόνσον να υποδυθεί την χαμένη δίδυμη αδελφή της, Κάρεν. Αλλά σαν την Καρολάιν δεν είχε.
Η Τζόνσον σήμερα είναι 57 χρόνων και από το 2008 είναι παντρεμένη με την επίσης ηθοποιό, Μισέλ Άγκνιου. Μάλιστα, όταν η Καρολάιν είχε αποκαλύψει δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλη, είχε προκαλέσει αίσθηση, όμως η ίδια ένιωσε πως απελευθερώθηκε. Εκτός από την υποκριτική ασχολήθηκε και με τη μουσική, ενώ είναι και ακτιβίστρια. Εμφανισιακά, ο χρόνος τής έχει φερθεί άψογα.

Στέφανι Φόρεστερ – Σούζαν Φλανέρι


Αν η λέξη μισητή είχε πρόσωπο, η φάτσα της Στέφανι Φόρεστερ θα ήταν δίπλα σε αυτήν. Από τους χαρακτήρες που λάτρευες να μισείς, αν και μεταξύ μας κάπου είχε και το δίκιο της. Η Μπρουκ Λόγκαν και η μητέρα της (και πρώην αγαπητικά του Έρικ Φόρεστερ) ήταν ο εφιάλτης της μέχρι που έφυγε από τη σειρά, μόλις πριν λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, η Σούζαν Φλανέρι κουράστηκε και αποφάσισε να αποχωρήσει από την «Τόλμη και Γοητεία», με τους σεναριογράφους να «πεθαίνουν» τον χαρακτήρα μετά από μία άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Και μπορεί στη σειρά με τη Μπρουκ να είχαν μίσος μεγάλο, στην πραγματικότητα με την Κάθριν Κέλι Λανγκ είναι αγαπημένες φίλες. Η 80χρονη σήμερα ηθοποιός έχει μία υιοθετημένη κόρη, ενώ στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που την ήθελαν να είχε ομοφυλοφιλική σχέση για 8 χρόνια με την επίσης ηθοποιό, Φάνι Φλαγκ.

Έρικ Φόρεστερ - Τζον Μακ Κουκ


Ο πατριάρχης της οικογένειας Φόρεστερ, άκρως γοητευτικός με πέραση στο γυναικείο φύλο. Ο Τζον Μακ Κουκ, μαζί με τη Λανγκ είναι οι δύο ηθοποιοί από αρχικό καστ που παίζουν μέχρι σήμερα στη σειρά. Ο Έρικ σήμερα είναι 75 ετών και παντρεμένος από το 1980 με την ίδια γυναίκα, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Από προηγούμενο γάμο έχει αποκτήσει ακόμη έναν γιο.
Το αστείο στην υπόθεση είναι πως ο Τζον ΜακΚουκ στην πραγματικότητα είναι μόλις 7 χρόνια μεγαλύτερος από τον τηλεοπτικό του γιο, Ριτζ. Πάντως, ο χρόνος έχει φερθεί άψογα στον ηθοποιό, αφού μέχρι και σήμερα διατηρεί τη γοητεία του.