Παρασκευή, Νοεμβρίου 29

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο τρομοκράτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δυο ανθρώπους πριν πέσει νεκρός

Ρεπορτάζ του BBC κάνει λόγο για νεκρούς - Η αστυνομία έχει ανακοινώσει τραυματίες

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο τρομοκράτης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δυο ανθρώπους πριν πέσει νεκρός
Το Λονδίνο είναι αντιμέτωπο και πάλι με το μαύρο σύννεφο της τρομοκρατίας. Μία επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου κατάφερε να σπείρει τον πανικό και όπως φαίνεται και τον θάνατο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBc, δύο πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσε ο δράστης, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και
σκότωσαν τον δράστη, ο οποίος φορούσε μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά.
Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται ορισμένοι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.
«Επιβεβαιώθηκε ότι ένας αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε στην επίθεση, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά», είπε ο Καν μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στην τρομοκρατία. Εκείνοι που επιδιώκουν να μας επιτεθούν και να μας διχάσουν δεν θα τα καταφέρουν ποτέ», συνέχισε, καλώντας τους Λονδρέζους να «επαγρυπνούν».
Ο δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο των απλών πολιτών που επέδειξαν «συγκλονιστικό ηρωισμό» και αφόπλισαν τον δράστη ο οποίος πρόλαβε να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους.
«Το αξιοσημείωτο στις εικόνες που είδαμε είναι ο συγκλονιστικός ηρωισμός των απλών πολιτών που κυριολεκτικά έτρεξαν καταπάνω στον κίνδυνο, χωρίς να ξέρουν τι αντιμετωπίζουν», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης ήταν ζωσμένος με έναν ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο Καν επισήμανε όμως ότι εκείνη τη στιγμή, ο κόσμος που έτρεξε να σταματήσει τον δράστη δεν το γνώριζε αυτό.
Σύμφωνα με τον Καν, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας οι ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα μέσω του εκπροσώπου του Τζουντ Ντίρι. «Δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο εκπρόσωπος.
«Ο πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση σήμερα στη Γέφυρα του Λονδίνου και παρακολουθεί την κατάσταση", αναφέρει ο Ντίρι σε γραπτή ανακοίνωση. "Οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα όλες τις φρικτές πράξεις βίας σε βάρος αθώων πολιτών και δεσμευόμαστε να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξη μας στον σύμμαχό μας, το Ηνωμένο Βασίλειο».newsbeast.gr/