Κυριακή, Νοεμβρίου 17

Αδυνάτισμα με βελονισμό τί πρέπει να γνωρίζετε

Tο αδυνάτισμα με βελονισμό είναι μία εύκολη υπόθεση για όλους. Είναι σίγουρο ότι στο άκουσμα και μόνο της λέξης «αδυνάτισμα» νιώθουμε μια έντονη αποστροφή γιατί μας έρχονται στο μυαλό εξαντλητικές δίαιτες,  ζύγισμα του φαγητού σε κάθε γεύμα, το βράδυ να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι λόγω πείνας, και στο τέλος να κάνουμε καταμεσής της νύχτας επιδρομές στο ψυγείο. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, καταλήγουμε στο γνωστό «άσ’ το αυτή τη βδομάδα, θα ξεκινήσω από Δευτέρα».
Το βέβαιο είναι πως ο βελονισμός  βοηθάει πάρα πολύ στην απώλεια του  βάρους. Ας τα δούμε όμως λίγο από την αρχή.

Γιατί γινόμαστε υπέρβαροι;

Η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η ανισορροπία στις ορμόνες, η υπερκατανάλωση τροφής, τα τσιμπολογήματα εκτός των κύριων γευμάτων μας, η κακή ψυχολογία, το άγχος, είναι μερικοί από τους κοινούς λόγους για τους οποίους παίρνουμε κιλά.

Πρωτίστως δεν τρώμε καλά, και όταν λέμε καλά, εννοούμε ισορροπημένα, καθώς λείπουν βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που επιλέγουμε μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Έπειτα η κακή ψυχολογία και το στρες μα σπρώχνουν στην υπερκατανάλωση φαγητού, καθώς και ορμονικές διαταραχές.

Η παραδοσιακή κινέζικη θεωρια και η ερμηνεία της για την θεραπεία του αδυνατίσματος:

Ωστόσο στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το αδυνάτισμα με βελονισμό αποτελεί μια εντελώς διαφορετική και πολύπλευρη προσέγγιση, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία διαταραγμένη ροή της ενέργειας των οργάνων που βοηθούν στο μεταβολισμό του λίπους, όπως:
  • Η, χοληδόχος κύστη η οποία χρησιμεύει για την πέψη και απορρόφηση των λιπαρών ουσιών
  • Το συκώτι όπου μεταφέρονται από το έντερο τα λίπη τα οποία έχουν διασπαστεί και απορροφηθεί από αυτό.
  • Ο θυρεοειδής όπου ρυθμίζει τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος
  • Η σπλήνα όπου στην κινέζικη ιατρική είναι υπεύθυνη για τους μυς και μία ενεργειακή δυσλειτουργία της μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας.
Η παχυσαρκία όμως μπορεί να προκληθεί όχι μόνο από κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά και από συναισθηματικές διαταραχές. Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα υποφέρουν από παχυσαρκία. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν κάποια συγκεκριμένη διατροφή προκειμένου να χάσουν βάρος. Πράγμα πολύ λογικό αφού η απώλεια βάρους απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής σε συνδυασμό με γυμναστική και ψυχοπνευματική χαλάρωση. Και φυσικά, εδώ έρχεται το αδυνάτισμα με βελονισμό.
Ο βελονισμός στις μέρες χρησιμοποιείται ευρέως για να επιτύχει το άτομο την επιθυμητή απώλεια βάρους χωρίς να παρουσιάσει υποτροπή. Στο αδυνάτισμα με βελονισμό διεγείρονται ορισμένα σημεία του σώματος, βασικά νεύρα και ενεργειακά κέντρα που λειτουργούν θεραπευτικά.
Στο αδυνάτισμα με βελονισμό, ο βελονιστής επικεντρώνεται στον θυρεοειδή, στο στομάχι, στο στόμα, στην σπλήνα και στο ενδοκρινικό σύστημα γενικότερα με σκοπό να αποκαταστήσει τις ορμόνες στα φυσιολογικά τους επίπεδα επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη για φαγητό και την πέψη.

Απώλεια βάρους και αδυνάτισμα με βελονισμό

Το αδυνάτισμα με βελονισμό λειτουργεί έτσι ώστε ρυθμίζει τα επίπεδα παραγωγής ορμονών καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό, την όρεξη για φαγητό και την πέψη. Ο βελονισμός βοηθά στην ομαλή ροή του Τσι (πρόκειται για την πρωταρχική πηγή ζωής στην κινεζική φιλοσοφία) και έτσι αποκαθίσταται στο σώμα η ισορροπία ανάμεσα στο Γιν και στο Γιανγκ.
Πώς λειτουργεί το αδυνάτισμα με βελονισμό
Το αδυνάτισμα με βελονισμό είναι εύκολο, ασφαλές, ανώδυνο και αποτελεσματικό. Δεν υπάρχουν παρενέργειες αλλά ούτε τα αποτελέσματα έρχονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτείται υπομονή. Το αδυνάτισμα με βελονισμό επιτυγχάνεται σταδιακά και στόχος είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Ας δούμε γιατί το αδυνάτισμα με βελονισμό είναι τόσο σημαντικό

Πώς γίνεται διαχείριση του στρες στο αδυνάτισνα με βελονισμό

Πολλοί άνθρωποι όταν αγχώνονται, στεναχωριούνται ή απογοητεύονται τρώνε παραπάνω από το κανονικό. Στην περίπτωση αυτή ο βελονιστής διεγείρει τα σημεία εκείνα που βοηθούν να απελευθερωθούν ενδορφίνες στο σώμα και να μειώσουν τα επίπεδα του στρες. Είναι απαραίτητο να υπάρξει παράλληλα τοποθέτηση βελόνων στα σημεία του στρές γιατι πολλοί άνθρωποι όταν στεναχωριούνται καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού γιατι αυτό τους κάνει και αισθάνονται (τουλάχιστον στην αρχή )ηρεμία.Με την τοποθέτηση των βελόνων στα σημεία του στρές επιτυγχάνουμε  το άτομο να τρώει λιγότερες ποσότητες φαγητού.

Ορμόνες της πείνας ρυθμίζονται στο αδυνάτισμα με βελονισμό

Η ορμόνη γκρελίνη οδηγεί στο αίσθημα της πείνας, και η λεπτίνη στο αίσθημα του κορεσμού και της ικανοποίησης. Στο αδυνάτισμα με βελονισμό ισορροπεί η συγκεκριμένη ορμόνη και κατευνάζεται το αίσθημα της πείνας, ενώ το άτομο κατακλύζεται από ικανοποίηση.Η ενεργοποίηση των σημείων βελονισμού που εξισορροπούν τις παραπάνω ορμόνες  βοηθά τα άτομα τα οποία πάσχουν απο ορμονικές διαταραχές όπως : παχυσαρκία, υπερλιπιδαιμίες, σακχαρώδης διαβήτης,προβλήματα με το έντερου,υπέρταση κτλ. Ο βελονισμός μας δίνει τη δυνατότητα να  μειώσουμε  το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερες ποσότητες φαγητού αλλα και να χορταίνουμε με λιγότερες θερμίδες

Ρύθμιση της  υπόφυσης στο αδυνάτισμα με βελονισμό:

Οι εκκρίσεις της υπόφυσης επιδρούν στον μεταβολισμό και διεγείρουν τον θυρεοειδή. Ο βελονισμός ενεργοποιεί ξανά τον υποθάλαμο και διεγείρει τη υπόφυση που εκκρίνει μια συγκεκριμένη ορμόνη και επηρεάζει ευεργετικά τον μεταβολισμό. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα αποθηκεύει σωστά λίπος το οποίο όμως θα μετά θα κάψει αντί απλά να το συσσωρεύσει.

Πώς λειτουργεί το αδυνάτισμα με βελονισμό:

  • Χρειάζονται 2 συνεδρίες τη εβδομάδα
  • Σκοπός του βελονιστή είναι να σας διεγείρει τα κατάλληλα σημεία προκειμένου να εξισορροπήσει ο μεταβολισμός σας, να μειωθεί η όρεξη, το άγχος και τα επίπεδα χοληστερόλης, βοηθώντας στην κυκλοφορία του αίματος.
  • Το αδυνάτισμα με βελονισμό συνοδεύεται από βότανα, και συγκεκριμένη διατροφή και συμβουλές για μια καλύτερη ζωή. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Πόσος χρόνος απαιτείται;

Συνήθως, για να χάσει το άτομο από 5 ως δέκα κιλά απαιτούνται δύο συνεδρίες ανά βδομάδα για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών. Έπειτα, σε συνεννόηση με τον βελονιστή σας, οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα όλο και πιο αραιά, μέχρι που καταλήγετε να πηγαίνετε 4 φορές τον χρόνο.

Πώς επιδρούν οι βελόνες στο αυτί στο αδυνάτισμα με βελονισμό

Όσο περίεργο και να ακούγεται, το αδυνάτισμα με βελονισμό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους.  Υπάρχουν περίπου 130 σημεία στο αυτί που διεγείρονται μέσω του βελονισμού. Επίσης διεγείρονται και σημεία γύρω από το στόμα, σε αδένες, στο λεπτό έντερο, στον θυρεοειδή, στη σπλήνα και σε άλλα σημεία που εμπλέκονται στο αίσθημα της πείνας και έχουν καθοριστικό παράγοντα στην απώλεια βάρους.
Κάθε φορά που το άτομο νιώθει να πεινά, ασκεί απαλή πίεση στα σημεία αυτά. Έτσι απελευθερώνονται ενδορφίνες που φέρνουν το αίσθημα του κορεσμού και της ικανοποίησης. Υπάρχουν πολλά σημεία στο αυτί που σας βοηθούν να ελέγχετε την πείνα σας. Ο βελονισμός στο αυτί είναι εντελώς ακίνδυνος. Η διέγερση στο σημείο αυτό προκαλεί αίσθημα πληρότητας και καταστέλλει την όρεξη.

Πώς ο ηλεκτροβελονισμός βοηθάει στο αδυνάτισμα με βελονισμό

Εναλλακτικά, εξίσου καλά αποτελέσματα έχει και ο  ηλεκτροβελονισμός.Η μέθοδος αυτή είναι μία μέθοδος η οπόια είναι 3 φορές ποιο δυναμική απο την θεραπεία με απλό βελονισμό.Έχει ποιό σύντομα αποτελέσματα και βοηθάει ποιό εύκολα στην λυπολυση.Πέρα όμως απο αυτή την ιδιότητα ο ηλεκτοβελονισός μπορεί να θεραπεύσει συνθήκες εξάρτησης.
Έτσι σιγά σιγά θα κατευνάσετε το αίσθημα του μη κορεσμού, του ανικανοποίητου, του εκνευρισμού και του στρες που οδηγούν στην υπερφαγία, και θα νιώσετε ικανοποιημένοι, ευτυχισμένοι, πλήρεις, ειδικά όταν δείτε το σώμα σας να αδυνατίζει και να απαλλάσσεστε από το βάρος κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Καλέστε μας τώρα για να συζητήσουμε για το θέμα που σας απασχολεί για μία δωρεάν συνάντηση γνωριμίας
Αθήνα


Αγία παρασκεύη

Επικοινωνία



  • Αλεξάνδρα Τσαπάλου

  • Health Path

  • Μεσογειων 354 Αγια Παρασκευη

  • +306946396770

  • info@healthpath.gr


  • [/vc_column_text][/vc_colum