Τρίτη, Νοεμβρίου 5

Προσοχή: Επτά τρόφιμα που δεν πρέπει να αγοράζετε ποτέ από το σούπερ μάρκετ

82f8e1ddbf19d391339731260ba719e1_xl
Μια όμορφη συσκευασία μπορεί να κάνει κάθε προϊόν ελκυστικό στον πελάτη. Όμως πόσο συχνά σκέφτεστε αν όλα αυτά τα τόσο λαχταριστά και φαινομενικά υγιεινά τρόφιμα που έχετε αγοράσει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, κάνουν όντως καλό στον οργανισμό σας;
Παρακάτω αναφέρονται κάποια προϊόντα που καλύτερα να αποφύγετε να αγοράσετε
από το σούπερ μάρκετ, σε περίπτωση που θέλετε το καλό της υγεία σας.
1. Φρέσκες κομμένες σαλάτες:
Οι βακτηριολόγοι ειδοποιούν ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο τρόφιμο. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι έτοιμες για κατανάλωση, περιέχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσχημα προβλήματα στον οργανισμό. Ο λόγος είναι ότι αυτά προέρχονται από το έδαφος που τα λαχανικά κόπηκαν και δεν έχουν εξαφανιστεί, διότι η σαλάτα δεν είναι επεξεργασμένη θερμικά. Για να είστε καλυμμένοι, πάντα να πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ.
2. Λουκάνικα:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα λουκάνικα, το μπέικον και γενικά τα αλλαντικά προκαλούν καρκίνο. Τα νιτρώδη στοιχεία που περιέχονται σε αυτά, μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, ουσίες ισχυρά καρκινογόνες που βλάπτουν το έντερο. Επιπροσθέτως, το καπνιστό κρέας μπορεί να περιέχει και βενζοπυρένιο, μια άλλη καρκινογόνα ουσία. Γενικά είναι καλύτερο να αγοράσετε από τον κρεοπώλη σας ένα κομμάτι καλό κρέας και να το τρώτε σε σάντουιτς ή σαν συνοδευτικό.
3. Συσκευασμένο πράσινο τσάι:
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το συσκευασμένο πράσινο τσάι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω ρόφημα. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει. Μάλιστα τα αντιοξειδωτικά μιας κούπας του, αντιστοιχούν σε 20 τέτοια μπουκάλια. Καλύτερα λοιπόν να βράζετε εσείς το τσάι.
4. Οι τροφές που περιέχουν φρούτα:
Τα γιαούρτια με φρούτα και μαρμελάδες μπορεί να φαίνονται πολύ λαχταριστά, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν αντικατάστατα φρούτων που είναι φθηνά και εύκολα να παραχθούν. Άλλωστε, όπως θα δείτε και πάνω στις συσκευασίες αυτών των τροφίμων, αναφέρεται ότι μόνο 20-40% περιέχουν αληθινά φρούτα.
5. Μαγιονέζα:
Κανονικά αυτό το προϊόν αποτελείται από αυγά, ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύματα. Η μαγιονέζα που πωλείται στο σούπερ μάρκετ εκτός από αυτά έχει πολλά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές. Ακόμα και η ελαφριά έκδοση της, προκειμένου να διατηρήσει τη γεύση και τη σύσταση της, έχει περισσότερο άμυλο και ζάχαρη. Γενικά πρόκειται για ένα εντελώς ανθυγιεινό τρόφιμο, όμως αν σας αρέσει τόσο καλύτερα να τη φτιάξτε τη δική σας.Μια όμορφη συσκευασία μπορεί να κάνει κάθε προϊόν ελκυστικό στον πελάτη. Όμως πόσο συχνά σκέφτεστε αν όλα αυτά τα τόσο λαχταριστά και φαινομενικά υγιεινά τρόφιμα που έχετε αγοράσει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, κάνουν όντως καλό στον οργανισμό σας;

6. Αλεσμένα μπαχαρικά:
Ο λόγος, διότι είναι πολύ εύκολο να αναμειχθούν με άλλες φθηνότερες ουσίες. Π.χ. πολύ συχνά αντί για κανέλα πουλούν κασία και κριθάρι αντί για σαφράν. Οπότε καλύτερα να τα παίρνετε στη φυσική τους μορφή και να τα αλέθετε οι ίδιοι.
7. Ψωμί:
Το ψωμί των σούπερ μάρκετ συνήθως παράγεται από χημικά επεξεργασμένο αλεύρι, που αντέχει στο χρόνο και είναι ασφαλές από τα έντομα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει απολύτως κανένα θρεπτικό συστατικό. Επομένως επιλέξτε να κάνετε τα ψώνια σας από το φούρνο της γειτονιάς.