Δευτέρα, Νοεμβρίου 18

Όλοι μαζί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση: ΟΧΙ, η Ελλάδα δεν θα γίνει η «χωματερή» σας, πρέπει να είναι η απάντηση στους εταίρους μας

Βήμα βήμα πίσω και φτάσαμε στο τελευταίο, πριν από τον γκρεμό…Τόσο καλά τα έχουμε καταφέρει…
Όλοι μαζί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση: ΟΧΙ, η Ελλάδα δεν θα γίνει η «χωματερή» σας, πρέπει να είναι η απάντηση στους εταίρους μας
Τέρμα η ανοχή στον Ερντογάν, που την εξαγοράζει με εισαγωγές δισεκατομμυρίων ευρώ από Γερμανία, Γαλλία κ.α.

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

♦ Μετά και την «πόρτα που έφαγε» ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης (η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ουσία) από την ΕΕ

Βήμα βήμα πίσω και φτάσαμε στο τελευταίο, πριν από τον γκρεμό…
Τόσο καλά τα έχουμε καταφέρει…


Με τη δική μας ανοχή, όλα τα κόμματα και της σημερινής και της χθεσινής Βουλής –με εξαίρεση το ΚΚΕ– πέτυχαν τον άθλο της πλήρους παράδοσης στα αφεντικά του «κοινού μας σπι­τιού», υποτίθεται, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πλέον έχουμε γίνει ο «καρπαζοεισπράκτορας». Ό,τι πεις, αφέντη… Ό,τι διατάξεις… Μας φόρεσαν, με το πιστόλι στον κρόταφο, τον ζουρλομανδύα των Μνημονίων. Και μπορεί να βγήκαμε τυπικά, όμως τα δεσμά παραμένουν. Μας το θύμισε ο επικεφαλής του ΕSΜ Κλάους Ρέγκλινγκ: Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα 200 και παραπάνω δισεκατομμύρια ευρώ που της δάνεισε ο ΕSΜ. Και το είπε σε συνέντευξή του με ύφος τοκογλύφου!
Θέλει, όμως, να ξεχνάει ο κ. Ρέγκλινγκ (και ο κάθε Ρέγκλινγκ που λειτουργεί ως εισπράκτορας, υπάλληλος της ΕΕ) ότι η Ελλάδα αυτό τον καιρό λειτουργεί ως προστάτης και φρουρός για τα καραβάνια των προσφύγων που καταφθάνουν με τη… συνδρομή του Σουλτάνου, του Ταγίπ Ερντογάν, ως ένα μικρό δείγμα τού τι θα πάθουν εκεί στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, σε όποια χώρα της ΕΕ δεν του κάνει τα χατίρια.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η εισβολή των Τούρκων στη Συρία και η επίθεση κατά των Κούρδων, για την οποία η ΕΕ δεν ψέλλισε –έστω και για τους τύπους– ούτε λέξη για να καταδικάσει τον θάνατο που έσπειρε. Και τη σιωπή τους ο Ερντογάν την εξαγοράζει με εισαγωγές από τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες, που ξεπερνούν τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ.
Είναι γεγονός, και δεν αμφισβητείται από κανέναν, ότι αν δεν ήταν η Ελλάδα τα καραβάνια των προσφύγων που στέλνει ο Ερντογάν θα είχαν πνίξει την καρδιά της Ευρώπης. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανένα από τα αφεντικά της ΕΕ.
Όλα, όμως, έχουν τα όριά τους, όπως και οι κάθε είδους εκβιασμοί.
Μπορεί να είναι «μικρή» η Ελλάδα, έχει όμως ένα πανίσχυρο όπλο: Κρατάει τα κλειδιά. Κι αν άνοιγε τα σύνορά της, θα είχαν πλημμυρίσει πολλές χώρες της ΕΕ. Η Ελλάδα όμως επιλέγει τη στάση της ανθρωπιάς: «Εγώ δεν τους πνίγω… Για να φεύγουν από τα βάθη της Ασίας –Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν– αλλά και από χώρες της Αφρικής, σημαίνει ότι δεν μπορούν να ζήσουν. Δεν έχουν να φάνε. Και ξεκινάνε με χίλια βάσανα για να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας, στην Ελλάδα». Και εδώ είναι το πρόβλημα.
Ο Τούρκος (Ερντογάν) χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «όπλο» για να εκβιάζει πολιτικά και οικονομικά την Ευρώπη και να λύνει τα προβλήματά του. Και το παίζει δυναμικά το παιχνίδι. Οδηγώντας την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Με κάθε τρόπο. Φορτώνει τα νησιά με πρόσφυγες, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν φτάσει στο σημείο να ξεπερνούν τον τοπικό πληθυσμό, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση. Κι αν ανάψει μια σπίθα, μπορεί να έχουμε τραγωδίες. Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει η κυβέρνηση τη… διασπορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου όμως οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται. Με το δίκιο τους.
Την εβδομάδα που πέρασε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήγε εκτάκτως στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου έθεσε το πρόβλημα. «Είναι αδύνατον να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο», τόνισε, σε ώτα όμως μη ακουόντων, ακόμη κι όταν αναφέρθηκε στα 4.000 ασυνόδευτα παιδιά. Κανένα από τα μέλη της Επιτροπής δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία.
Επέστρεψε άπραγος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την ομολογία ότι «είναι μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα», κάτι που αποτελεί πλέον κοινό τόπο.
Ωμή η διαπίστωση από το Ευρωκοινοβούλιο: Θέλουν την Ελλάδα δεσμοφύλακα. Μια απέραντη «αποθήκη ψυχών». «Βάλτε τους στα ξερονήσια…». Να κάνουν τι; Γιατί δεν τραβάνε το αυτί του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν; Γιατί δεν απαιτούν να σταματήσει τις ροές; Η απάντηση είναι: Γιατί δεν τολμούν, τον φοβούνται, ξέρει να παίζει στη ρουλέτα πολύ καλύτερα από τα αφεντικά της ΕΕ…
Πικρή η αλήθεια: Η μπίλια έκατσε στην Ελλάδα.
Μπορούμε, όμως, να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει ο γείτονας, με την αδράνεια της… πολιτισμένης Ευρώπης, η οποία στα κρίσιμα γεγονότα κρύβεται. Εξαφανίζεται…

Δικό μας είναι το πρόβλημα. Δοκιμάστηκαν κυβερνήσεις όλων των πολιτικών σχημάτων. Λύση που να προστατεύει την πατρίδα δεν υπήρξε… Την ίδια γεύση έδωσε και η τωρινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τις Βρυξέλλες με άδεια χέρια είναι η απόδειξη.
Τώρα είναι η ώρα να μπουν στο ράφι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων και κυβέρνηση και αντιπολίτευση να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες και να παραδώσουν το δικό μας τελεσίγραφο: Ξεχάστε ότι η Ελλάδα θα γίνει «αποθήκη ψυχών», «χωματερή ανθρώπων» και ότι θα στήσει «στρατόπεδα συγκέντρωσης» σε ξερονήσια. Αν δεν λυθεί το καυτό αυτό πρόβλημα, η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της και από κει και πέρα η ευθύνη για ό,τι συμβεί θα είναι δική σας, από τη στιγμή που δεν τολμάτε να πιέσετε τον Ερντογάν…
 ΥΓ.: Αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, θα είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς…

 paron.gr