Τρίτη, Νοεμβρίου 5

Απέραντη ευγνωμοσύνη του Πατούλη στον Νίκο Κοκλώνη

Ο Γιωργος αδραξε τη στιγμη να φρεσκαρει τις γνωσεις του στην ιατρικη

Ο καλός παρουσιαστής για τις ανάγκες της εκπομπής του ταξίδεψε με την Μαρίνα ως την Αργεντινή

Ο Γιώργος Πατούλης ήτο όλο αυτό το διάστημα ο πιο ευτυχισμένος μαρουσιώτης. Αισθανόταν βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον ευεργέτη του παρουσιαστή του Open Νίκο Κοκλώνη.
Από την Ιόλη Πιερίδη
Ο Νίκος έχει μια αδυναμία να βγάζει εκτός Ελλάδος τους συνεντευξιαζόμενους και να τους πηγαίνει ταξίδια σε μοναδικούς προορισμούς.

Το έκανε και με την Μαρίνα Πατούλη με την οποία πέταξε ως το Μπουένος Αιρες και στην συνέχεια πλακώθηκαν στην πεζοπορία στις 48 γειτονιές-τα περίφημα barrios.
Ο Πατούλης είχε μείνει επιτέλους μόνος του πίσω στην Αθήνα και έτσι βρήκε το χρόνο να φρεσκάρει τις γνώσεις του στην ιατρική. Ο Γιώργος μελέτησε κάτι ένθετα αφιερώματα στην Υγεία που είχαν ξεμείνει στο σπίτι από κυριακάτικες εφημερίδες.
Ητο ίσως η πρώτη φορά που μελέτησε σοβαρά την ιατρική επιστήμη. Ευτυχώς για τον ίδιο και κυρίως για τους ασθενείς του ο Γιώργος ασχολήθηκε πολύ νωρίς με τον συνδικαλισμό και την πολιτική. Ετσι δεν χρειάστηκε οι ασθενείς του να δούνε τα ραδίκια ανάποδα και τα λάθη του να τα σκεπάσει το χώμα.
Στο μεταξύ ο Νίκος Κοκλώνης και η Μαρίνα Πατούλη συνεχίζουν την περιήγησή τους στο πολύχρωμο Μπουένος Άιρες, με τις 48 διαφορετικές γειτονιές, τα περίφημα barrios.
Ανακαλύπτουν τα σοκάκια της πολύχρωμης Μπόκα. Βαδίζουν στα βήματα του τάνγκο και του πάθους των πορτένιος στον πεζόδρομο Καμινίτο. Περνούν από το Λα Μπομπονέρα, όπως είναι γνωστό το στάδιο Alberto J. Armando, ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιρικούς «καθεδρικούς», μπλέκονται με τους ντόπιους στο δρόμο και ακούνε τις ιστορίες τους.
Κι από το παλιό λιμάνι των μεταναστών θα βρεθούν αμέσως μετά στο νέο λιμάνι με τους θεαματικούς ουρανοξύστες. Η πιο ακριβή περιοχή του Μπουένος Άιρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών για ρομαντικές βόλτες δίπλα στο ποτάμι και τη «Γέφυρα των γυναικών», σήμα κατατεθέν της περιοχής και το μοναδικό έργο του Σαντιάγκο Καλατράβα στη Λατινική Αμερική.

Νίκος και Μαρίνα θυμούνται ιστορίες από το παρελθόν στην πιο παλιά γειτονιά της πόλης, το Σαν Τέλμο, επισκέπτονται την πιο αριστοκρατική συνοικία του Μπουένος Άιρες, την Ρεκολέτα –με το πιο όμορφο βιβλιοπωλείο του κόσμου για το 2019, το El Ateneo Grand Splendid. 
Εκεί μαθαίνουν ιστορίες για τρεις προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν σε κάθε γωνιά της πόλης: Την θρυλική Πρώτη Κυρία της Αργεντινής Εβίτα Περόν, τον διάσημο τραγουδιστής του τάνγκο Κάρλος Γαρδέλ, αλλά και τον σούπερ σταρ του διεθνούς ποδοσφαίρου, τον ανατρεπτικό Ντιέγκο Μαραντόνα.
Όταν δύο εκρηκτικές προσωπικότητες όπως ο Νίκος και η Μαρίνα συναντιούνται τίποτε δεν μπορεί να είναι αναμενόμενο και απλό. Θα το διαπιστώσετε τη στιγμή που ο δάσκαλος τάνγκο σηκώνει ψηλά τα χέρια και… αποχωρεί.
Στη συνέχεια έρχονται νέες αποκαλύψεις.
Η Μαρίνα Πατούλη, με εξομολογητική διάθεση, μοιράζεται με τον Νίκο ιστορίες και περιστατικά που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της, αλλά και τα επόμενα σχέδιά της-αλίμονό μας!


Ακολουθεί η εξομολόγηση του Δημήτρη Αργυρόπουλου στον Νίκο Κοκλώνη για την περίοδο των εξαρτήσεων και την απόφαση που πήρε
«Εδώ και πολλά χρόνια είμαι σε μία διαδικασία βοήθειας ανθρώπων που έχουν εξαρτήσεις. Είναι κάτι που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί το βίωσα και εγώ»
Το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκος Κοκλώνης μας ταξίδεψε στη γη των αιώνιων παγετώνων, εκεί που συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό ωκεανό.
Καλεσμένος του στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι περιπέτειας, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, που γνωρίσαμε τηλεοπτικά ως κριτή στο reality show μόδας My Style Rocks.
Ξεκινώντας την περιήγησή τους από την πρωτεύουσα της Γης του Πυρός, την πόλη Ουσουάγια, ο Νίκος Κοκλώνης με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο βρέθηκαν στο πέρασμα Μπιγκλ και στη συνέχεια τη λίμνη Αρχεντίνο, σε απόσταση αναπνοής από τον παγετώνα Περίτο Μορένο.
Εκεί ο… πάγος έσπασε, με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο να μιλά στον Νίκο Κοκλώνη για τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ζωής του.
Για τη γνωριμία του με την πρώτη του σύζυγο, Μαρία Μπακοδήμου, την περίοδο που εργάζονταν μαζί σε εκδοτική εταιρεία, για την οικογένεια που δημιούργησε μαζί της, για τη σχέση του με τους δύο γιους του, αλλά και για την απόφασή του να συμμετέχει πέρυσι ως κριτής στο τηλεοπτικό ριάλιτι μόδας My Style Rocks.
Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης μίλησε στον Νίκο για τη δύσκολη περίοδο των εξαρτήσεων από ουσίες που τον οδήγησε σε κλινική αποτοξίνωσης στις ΗΠΑ και εξήγησε γιατί αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια αυτό που έζησε. «Ήθελα να το πω, όχι για να βγει από μέσα μου, αλλά γιατί εδώ και πολλά χρόνια είμαι σε μία διαδικασία βοήθειας ανθρώπων που έχουν εξαρτήσεις. Βοηθώ πολλούς ανθρώπους. Είναι κάτι που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, κάτι που βίωσα κι εγώ έντονα και συναισθηματικά και ψυχολογικά και σωματικά».


https://kourdistoportocali.com