Αυτή η θρησκεία, είναι ανεκτή στην Ελλάδα, κ.κ. Μητσοτάκη και Τσιάρα;;; Γι αυτήν θα φυλακίζονται οι Έλληνες, αν τολμήσουν να μιλήσουν αρνητικά;;;; Μετά απ’ αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες… (ΜΕΡΟΣ Γ΄)

« Όσοι αρνιούνται να πιστέψουν στον Αλλάχ θα ριχτούν στις πυρές, στην κατοικία της δυστυχίας».
Η ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 60o
Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  7 από 13
1. « Ω πιστοί! Μην έχετε κανένα δεσμό με τους εχθρούς μου και τους δικούς σας. Τους δείχνετε καλοκαγαθία κι αυτοί αποκήρυξαν την αλήθεια που διδάχτηκαν.
Σας έδιωξαν, και σας και τον προφήτη από τους κόλπους της πόλης τους γιατί είχατε πίστη.
Αφού τους πολεμάτε για να υπερασπιστείτε το νόμο μου και για να αξιωθείτε τις εύνοιές μου, πως θα διατηρήσετε φιλία γι’ αυτούς; 

Ξέρω τι είναι κρυμμένο στα βάθη των καρδιών σας και τι κάνετε στα φανερά. Όποιος προδώσει τα συμφέροντά μου θα έχει φύγει από το δρόμο της δικαιοσύνης».
2. « Αν σας είχαν στην εξουσία τους, θα σας μεταχειρίζονταν σαν εχθρούς και θα σας ανάγκαζαν να παρατήσετε την θρησκεία σας».
5. « Αλλάχ, κάνε να μην μας αποπλανήσουν οι άπιστοι. Συγχώρησέ μας, είσαι ισχυρός και σοφός».
8. « Ο Αλλάχ δεν σας απαγορεύει να ευεργετείτε και να είστε δίκαιοι απέναντι σ’ εκείνους που δεν πολέμησαν εναντίον σας και που δεν σας έδιωξαν από τους κόλπους των οικογενειών σας…».
9. « Αλλά σας απαγορεύει να έχετε οποιονδήποτε δεσμό μ’ εκείνους που σας έδιωξαν με τα όπλα στο χέρι από τις εστίες σας και που θέλησαν να καταργήσουν τη θρησκεία σας. Σας ορίζω την ίδια απαγόρευση και απέναντι εκείνων που τους βοήθησαν. Όταν τους δείχνετε καλοσύνη, πέφτετε στην ατιμία».

10. « Ω πιστοί! Όταν έρθουν πιστές γυναίκες να σας ζητήσουν άσυλο, δοκιμάστε τες. Αν ομολογήσουν ειλικρινή πίστη στον ισλαμισμό, μην τις δώσετε πίσω στους άπιστους συζύγους τους. Ο ουρανός απαγορεύει τέτοιες ενώσεις…..Σας επιτρέπεται να τις παντρευτείτε….Δεν θα κρατήσετε άπιστη γυναίκα….Είναι γενικός αυτός ο νόμος. Προέρχεται από τον ουρανό…Ο Αλλάχ δίνει εντολές. Είναι σοφός και σώφρων».
13. « Ω πιστοί! Μην έχετε καμιά δοσοληψία με όσους βαρύνει η θεϊκή οργή. Δεν ελπίζουν στη μέλλουσα ζωή, όπως δεν έλπιζαν και οι άπιστοι που βρίσκονται στον τάφο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61o
Η ΔΙΑΤΑΓΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 11  από 14


2. « Ω πιστοί! Γιατί δεν εκπληρώνετε την υπόσχεση που δώσατε στον Αλλάχ;».
3. « Μισεί εκείνους που οι πράξεις τους διαψεύδουν τα λόγια τους».
4. « Αγαπάει όσους πολεμούν για την πίστη με τάξη και είναι σταθεροί σαν αδιαπέραστο τείχος».
7. « Τι πιο ένοχο παρά να βλασφημείτε εναντίον του Αλλάχ, που σας καλεί στον ισλαμισμό; Δεν καθοδηγεί τους ασεβείς».
8. « Θα θέλανε να σβήσουν με την αναπνοή τους τη δάδα της πίστης. Αλλά ο Αλλάχ θα κάνει να λάμψει το φως του, παρ’ όλη τη φρίκη που εμπνέει στους άπιστους».
9. « Αυτός έδωσε στον προφήτη νόμους και την υπέροχη θρησκεία, για να εγκαταστήσει τον θρίαμβό του στα ερείπια των άλλων λατρειών, παρά τις προσπάθειες των ειδωλολατρών».
10. « Ω πιστοί! Να σας διδάξω ένα μέσο για ν’ αποφεύγετε τα σκληρά βασανιστήρια;».
11. « Πιστεύετε στον Αλλάχ και στον προφήτη του. Πολεμήστε κάτω από το λάβαρο της πίστης. Θυσιάστε γενναία τη ζωή και τα αγαθά σας. Αυτή είναι η οδός της ευτυχίας για σας. Αν το ξέρατε!».
12. « Ο Αλλάχ θα συγχωρήσει τις προσβολές σας, θα σας μπάσει μέσα σε κήπους όπου κυλάνε ποτάμια. Θα κατοικήσετε στην θελκτική διαμονή της Εδέμ και θα απολαμβάνετε την υπέρτατη ευδαιμονία».
13. « Θα σας χαρίσει και άλλα αγαθά που επιθυμείτε, την ισχυρή του προστασία και για μια προσεχή νίκη. Ανάγγειλε στους πιστούς αυτές τις υποσχέσεις».
14. « Ω πιστοί! Να είστε οι υπηρέτες του Αλλάχ, όπως έλεγε ο Ιησούς, ο υιός της Μαρίας, στους αποστόλους, όταν τους ρώτησε: ποιος θα με βοηθήσει να διαδώσω την ιερή θρησκεία; Θα  γίνουμε υπηρέτες σου, απάντησαν εκείνοι. Ένα μέρος από τα παιδιά του Ισραήλ ασπάστηκαν την πίστη, ενώ οι άλλοι μείνανε στην απιστία. Ενισχύσαμε τους πιστούς εναντίον των εχθρών τους και τους νίκησαν».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 62o
Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  7 από 11


2. « Αυτός ανύψωσε, μέσα από έναν τυφλό λαό, έναν απόστολο για να του εξηγήσει την πίστη, να τον εξαγνίσει και να του διδάξει τη διδασκαλία του βιβλίου της σοφίας. Πριν απ’ αυτόν, οι Άραβες ήταν βυθισμένοι σε βαθιά σκοτάδια».
3. « Αρκετοί απ’ αυτούς δεν ανυψώθηκαν ακόμα στην καθαρότητα του ισλαμισμού. Αλλά ο Αλλάχ είναι ισχυρός και σοφός».
4. « Η τελειότητα είναι μια χάρη του ουρανού. Ο Αλλάχ την δίνει σε όποιον του αρέσει. Είναι άπειρη η γενναιοδωρία του».
5. « …..Αλίμονο σ’ εκείνους που αποκηρύττουν την ιερή θρησκεία! Ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους ασεβείς».
6. « Ω Ιουδαίοι! Αν νομίζετε πως ο Αλλάχ σας αγαπάει περισσότερο από τους άλλους θνητούς, επιθυμείστε το θάνατο και δείξτε πως λέτε την αλήθεια».
7. « Τρομοκρατημένοι από τα εγκλήματά τους, δεν θα κάνουν αυτή την αδιάκριτη παράκληση. Αλλά ο Αλλάχ γνωρίζει τους τιποτένιους».
8. « Να τους πεις:  θα σας καταλάβει ξαφνικά ο θάνατος που φοβάστε. Θα οδηγηθείτε μπροστά σ’ εκείνον που τίποτα δεν του κρύβεται. Θα σας δείξει τα έργα σας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 63o
ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 4  από 112. « Με τους όρκους τους (οι άπιστοι) κάνουν ένα παραπέτασμα. Απομακρύνουν τους ανθρώπους από τους δρόμους της σωτηρίας. Οι πράξεις τους έχουν τη σφραγίδα της ατιμίας».
3. « Σαν αποστάτες του ισλαμισμού, έχουν χαραγμένη τη σφραγίδα του Αλλάχ στις καρδιές τους. Δεν θ’ ακούσουν πια τη φρόνηση».
4. « Έχουν για κλήρο τους την ομορφιά. Μιλούν με χαρά. Το σώμα τους είναι ίσιο και μεγαλόπρεπο, αλλά αναριγούν στον παραμικρό θόρυβο. Είναι εχθροί σας: δυσπιστείτε στη δολιότητά τους. Ο Αλλάχ θα πολεμήσει εναντίον τους γιατί εγκατέλειψαν την πίστη».
6. « Είτε επικαλεστείς είτε όχι τον ουρανό προς χάρη τους, δεν θ’ αλλάξει η τύχη τους. Δεν θα τους συγχωρέσει πια ο Αλλάχ. Δεν καθοδηγεί τους παρανόμους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 64o
Η ΑΠΑΤΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  6 από 18


2. « Έβγαλε όλους τους ανθρώπους από το χάος. Άλλοι είναι άπιστοι και άλλοι πιστοί. Αλλά αυτός γνωρίζει τις πράξεις».
5. « Δεν σας διηγήθηκαν την ιστορία των απίστων που υπήρξαν πριν από σας; Τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους και προορίζονται για τις τιμωρίες της κόλασης».
6. « Οι απόστολοι της αλήθειας τους αποκάλυψαν τα θαύματα του Αλλάχ και είπαν: θα αφήσουμε να μας καθοδηγούν άνθρωποι; Ήταν άπιστοι και απόρριψαν την ιερή λατρεία. Αλλά ο Αλλάχ δεν έχει κανέναν ανάγκη. Είναι πλούσιος και δοξασμένος».
10. « Οι άπιστοι που θα αποκηρύξουν την ιερή θρησκεία, θα ριχτούν στις φλόγες, στη φριχτή κατοικία της αιώνιας δυστυχίας».
14. « Ω πιστοί! Συχνά, οι γυναίκες σας και τα παιδιά σας είναι εχθροί σας. Δυσπιστείτε στα χάδια τους….».
16. « Να φοβάστε τον Αλλάχ με όλη την έκταση της καρδιάς σας. Ακούστε. Υπακούστε…..».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 65o
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 6  από 121. « Ω προφήτη! Μη διώχνετε τις γυναίκες σας παρά μόνο ύστερα από τον ορισμένο χρόνο ( δηλ. ύστερα από προθεσμία 4 μηνών). Μετράτε ακριβώς τις ημέρες. Πριν έρθει αυτή η ώρα, δεν μπορείτε ούτε να τις διώξετε από το σπίτι σας, ούτε να τις αφήνετε να βγαίνουν, εκτός αν έχουν διαπράξει αποδεδειγμένη μοιχεία. ….».
4. « Περιμένετε να περάσουν τρεις μήνες πριν διώξετε τις γυναίκες σας που δεν έχουν πια ελπίδες να έχουν τα έμμηνά τους. Το ίδιο να κάνετε και σε κείνες που δεν τα έχουν ακόμα. Φυλάξτε όσες είναι έγκυες, ώσπου να φέρουν στον κόσμο τον καρπό τους…..».
       (το παιδί ανήκει στον πατέρα και όχι στη μάνα σύμφωνα με τη Σαρία. Επίσης, η γυναίκα που δεν μπορεί να τεκνοποιήσει θεωρείται αντικείμενο που μπορείς να το πετάξεις ατιμώρητα και χωρίς σεβασμό)
8. « Πόσες και πόσες πολιτείες δεν απομακρύνθηκαν από τους νόμους του Αλλάχ και των προφητών! Τις κρίναμε με αυστηρότητα και τις τιμωρήσαμε σκληρά».
9. « Η απιστία τους αξιώθηκε τις θεομηνίες μας και προκάλεσε την καταστροφή τους».
10. « Ο Αλλάχ τους επιφυλάσσει σκληρά βασανιστήρια. Να φοβάστε τον Αλλάχ, ω σεις που έχετε τη φρόνηση».
11. « Ω πιστοί! Ο Αλλάχ σας έστειλε τον ισλαμισμό και τον προφήτη για να σας τον διδάξει. Θα βγάλει από τα σκοτάδια και θα καθοδηγήσει με την δάδα της πίστης τους ενάρετους πιστούς. Θα μπουν στους κήπους που τους ποτίζουν οι ποταμοί και σαν αιώνιοι φιλοξενούμενοι της κατοικίας των ηδονών θα απολαμβάνουν  όλα τα αγαθά που συγκέντρωσε ο Αλλάχ για να τους κάνει ευτυχισμένους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 66o
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  5 από 12


1. « Ω προφήτη! Γιατί να στερείσαι τις ηδονές που σου χάρισε ο ουρανός; Θέλεις να αρέσεις στις γυναίκες σου; Ο Αλλάχ είναι επιεικής και φιλεύσπλαχνος».
5. « Αν σε διώξει, ο Αλλάχ μπορεί να του δώσει καλύτερες συζύγους από σένα, γυναίκες που θα κηρύξουν τον ισλαμισμό, που θα είναι πιστές, υπάκουες και που θα προσεύχονται, είτε χήρες, είτε παρθένες».
6. « Ω πιστοί! Αποσπάστε τις ψυχές σας και την οικογένειά σας από τις φλόγες που θα τρέφονται από ανθρώπους κι από πέτρες. Πάνω απ’ αυτές, θα παρουσιαστούν απειλητικοί και τρομεροί άγγελοι. Πιστοί στις διαταγές του Αλλάχ θα εκτελέσουν ότι τους διατάξει».
7. « Ω άπιστοι! Μη ζητάτε να βρείτε μάταιες δικαιολογίες. Θα ανταμειφθείτε ανάλογα με τα έργα σας».
9. « Ω προφήτη! Πολέμησε τους ειδωλολάτρες και τους ασεβείς. Γίνε τρομερός εναντίον τους. Θα τους δεχτεί η κόλαση, η κατοικία της απόγνωσης».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 67o
ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια 14  από 30


5. « Στολίσαμε τον πιο κοντινό της γης ουρανό με φωτεινές δάδες, που τα φλογισμένα βέλη τους αποκρούουν τους δαίμονες που προορίζονται για τα βασανιστήρια των Ταρτάρων».
6. « Όσοι αρνιούνται να πιστέψουν στον Αλλάχ θα ριχτούν στις πυρές, στην κατοικία της δυστυχίας».
7. « Θα ακούν φωνές απόγνωσης. Αλλά αυτό θα κάνει ακόμη δραστικότερη τη φωτιά».
8. « Η μανία τους θα τους κατέστρεφε αν μπορούσαν να καταστραφούν. Οι φύλακες της κόλασης θα ρωτούν τις στρατιές των αποδιωγμένων που θα κατεβαίνουν:  δεν σας κήρυξε κανένας προφήτης την πίστη;».
9. « Μας την κήρυξαν θα απαντήσουν. Αλλά τους φερθήκαμε σαν να ήταν απατεώνες. Ισχυριστήκαμε πως ο Αλλάχ δεν τους είχε αποκαλύψει τίποτα και πως ήταν οι απόστολοι του ψεύδους».
10. « Αλίμονο! Αν τους είχαμε ακούσει, αν είχαν δεχτεί οι καρδιές μας την διδασκαλία τους, δεν θα είμαστε μαζί με τους έκπτωτους».
11. « Θα ομολογήσουν τα εγκλήματά τους. Αλλά είναι αμετάκλητη η καταδικαστική τους απόφαση».
16. « Είστε βέβαιοι πως αυτός που βασιλεύει στους ουρανούς δεν μπορεί να συγκλονίσει τη γη και να σας θάψει μέσα στην άβυσσό της;».
17. « Είστε βέβαιοι πως αυτός που βασιλεύει στους ουρανούς δεν θα σας στείλει έναν άνεμο που να πετάει πέτρες; Τότε θα δείτε τα αποτελέσματα των απειλών του».
18. « Οι αρχαίοι λαοί αρνήθηκαν την αποστολή των υπηρετών της πίστης. Πως όμως τους εκδικήθηκε!».
20. « Ποιος μπορεί να σας αντικαταστήσει το στρατό και να σας βοηθήσει ισχυρά, αν όχι ο φιλεύσπλαχνος; Η απάτη είναι κλήρος των άπιστων».
21. « …..Παρ’ όλες αυτές τις αλήθειες αυτοί επιμένουν στη δολιότητά τους και στην απέχθειά τους για τον ισλαμισμό».
27. « Σαν δουν την κόλαση, το μέτωπο των άπιστων θα σκοτεινιάσει από θλίψεις και θα τους πουν: να τι ζητούσατε επίμονα».
28. « Να πεις: είτε με αποκηρύξει ο Αλλάχ μαζί μ’ εκείνους που έχουν την ίδια πίστη με μένα, είτε μας σπλαχνιστεί, νομίζετε πως θα απελευθερώσει τους άπιστους από τα βασανιστήρια;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 68o
Η ΠΕΝΝΑ
ΜΕΔΙΝΑ,  εδάφια  21 από 524. « Κηρύττεις την υπέροχη θρησκεία».
5. « Γρήγορα θα δεις και θα δουν κι αυτοί»,
6. « Ποιος από σας βρίσκεται σε πλάνη».
7. « Ο Αλλάχ ξέρει ποιοι έχουν παραπλανηθεί και ποιοι βαδίζουν με τη δάδα της πίστης».
8. « Μην ακολουθείς τις επιθυμίες εκείνων που αποκήρυξαν την αλήθεια».
9. « Αν συμπεριφέρονται με πραότητα, το κάνουν για να διεγείρουν την συγκαταβατικότητά σου».
10. « Μην μιμείσαι τον υβριστή που εκχυδαΐζετε».
11. « Απόφευγε τον κακολόγο που ακολουθεί τη συκοφαντία».
12. « Απόφευγε εκείνον που εμποδίζει το καλό, τον παράνομο και τον άδικο».
13. « Απομακρύνσου από τον βίαιο και ξεδιάντροπο άνθρωπο».
16. « Θα του αποτυπώσουμε με τη φωτιά μια σφραγίδα στη μύτη του».
33. « Έτσι θα τιμωρηθούν οι άπιστοι. Και είναι ακόμα πιο τρομερές οι τιμωρίες της άλλης ζωής. Αν ήξεραν!».
34. « Ο Αλλάχ ετοίμασε για τους δίκαιους τον κήπο των ηδονών».
35. « Πώς να μεταχειριστούμε σαν τιποτένιους αυτούς  που ασπάστηκαν τον ισλαμισμό;».
40. « Τι εγγυητές έχετε για την πίστη σας;».
42. « Μια μέρα θα αποκαλυφθούν οι κακοί. Θα τους καλέσουν για την προσκύνηση και δεν θα μπορούν να πάνε».
43. « Θάχουν χαμηλωμένα τα μάτια τους. Θα τους σκεπάζει η ντροπή. Αρνήθηκαν να τιμήσουν τον Αλλάχ, ενώ μπορούσαν».
44. « Άφησέ με να δράσω εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν το Κοράνιο. Θα τους οδηγήσω σκαλί – σκαλί στο χαμό τους και δεν θα το ξέρουν».
45. « Κι αν παρατείνω τη ζωή τους, παγίδα τους στήνω».
51. « Παρά λίγο να σε κλονίσουν οι άπιστοι με τις ματιές τους, όταν ακούν το διάβασμα του Κορανίου και λένε: είναι ανόητοι».
52. « Το Κοράνιο είναι το απόθεμα της πίστης, που στάλθηκε στους ανθρώπους για να τους μορφώσει».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 69o
Η ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΜΕΡΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  24 από 52

1. « Η αναπόφευκτη μέρα! »
2. « Τι τρομερή θάναι αυτή η μέρα!».
3. « Ποιος μπορεί να την περιγράψει;».
5. « Μια φοβερή φωνή εξόντωσε τους Θεμίτες».
6. « Ένας ορμητικός άνεμος εξολόθρευσε τους Αδεαίους».
7. « Ο Αλλάχ τον έκανε να φυσάει εναντίον τους επί επτά νύχτες και επτά ημέρες. Και είδαν τους ένοχους να πέφτουν καταγής σαν ξεριζωμένοι φοίνικες».
8. « Ούτε ένας δεν γλίτωσε απ’ αυτή τη θεομηνία».
10. « Εξεγέρθηκαν εναντίον των υπηρετών του Αλλάχ. Πολλαπλές τιμωρίες ήταν τα επακόλουθα της εξέγερσής τους».
13. « Στον πρώτο ήχο της σάλπιγγας».
14. « Η γη και τα βουνά θα παρασυρθούν απ’ τον αέρα και θα γίνουν σκόνη».
15. « Εκείνη τη μέρα θα ηχήσει η μοιραία ώρα».
16. « Θα σκιστούν οι ουρανοί και θ’ ανοίξει ο θόλος του στερεώματος».
30. « Αρπάξτε, δέστε τον άπιστο».
31. « Ρίξτε τον στις φωτιές του Ταρτάρου».
32. « Να αλυσοδεθεί με εβδομήντα πήχες αλυσίδα».
33. « Δεν πίστεψε στον μεγάλο Αλλάχ».
35. « Δεν θα βρει φίλους εδώ».
36. « Ψωμί του θάναι η διαφθορά».
37. « Δεν έχουν άλλο ψωμί οι διεφθαρμένοι».
47. « Κανένας δεν θα μπορούσε να αναβάλλει την εκδίκησή μας».
48. « Το Κοράνιο διδάσκει όσους φοβούνται τον Αλλάχ».
49. « Ξέρουμε πως πολλοί από σας το κατηγορούν πως είναι ψεύτικο».
50. « Θα κάνει τους άπιστους ν’ αναστενάζουν με πόνο».
51. « Είναι το απόθεμα της αληθινής πίστης».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 70o
ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 25  από 44

1. « Ρώτησαν τον προφήτη για τις μέλλουσες τιμωρίες».
2. « Δεν θα προφυλαχτούν οι άπιστοι απ’ αυτές».
6. « Βλέπουν από μακριά την τιμωρία».
7. « Αλλά εμείς τη βλέπουμε που προχωρεί».
8. « Μια μέρα, ο ουρανός θα μοιάζει με λιωμένο ασήμι».
9. « Τα βουνά θα μοιάζουν με σωρούς μαλλί που το κινούν οι άνεμοι».
11. « ….Ο κακός θα ήθελε να εξαγοράσει με τίμημα τα παιδιά του τις τιμωρίες αυτής της ημέρας».
12. « Με τίμημα την γυναίκα του, τον αδελφό του».
13. « Τους συγγενείς του που τον αγαπούσαν».
14. « Με τίμημα το ανθρώπινο γένος και ύστερα να τους απελευθέρωνε κι αυτούς».
15. « Μάταιοι πόθοι! Οι καταβόθρες της κόλασης»,
16. « Θ’ αρπάξουν τη λεία τους»,
17. « Θα διεκδικήσουν τον δειλό και τον άπιστο»,
29. « Όσοι τηρούν την εγκράτεια»,
30. « Και έρχονται σε επαφή μόνο με τις γυναίκες και τις δούλες τους (γιατί τους δίνει αυτό το δικαίωμα ο νόμος)».
35. « Θα περιβληθούν όλοι τους με δόξα μέσα στον κήπο των ηδονών».
36. « Γιατί να περνούν οι άπιστοι γρήγορα μπροστά σου με χαμηλωμένα μάτια»,
37. « Δεξιά, αριστερά, σε ομάδες»;
38. « Μήπως ελπίζουν να μπουν στην κατοικία των ηδονών;».
39. « Όχι βέβαια. Ξέρουν από τι πλάστηκαν».
40. « Δεν ορκίζομαι στο όνομα του άρχοντα της Ανατολής και της Δύσης».
41. « Πως μπορούμε να βάλουμε στη θέση τους έναν καλύτερο λαό απ’ αυτούς και πως τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει τη θέλησή μας».
42. « Άσε τους να αναλώσουν τη ζωή τους σε επιπόλαιες διχοστασίες. Θα τους καταλάβει αιφνιδιαστικά η μέρα που τους απειλούμε».
43. « Εκείνη τη μέρα θα ορμήσουν έξω από τους τάφους τους το ίδιο γρήγορα που τρέχουν να καταταγούν στις στρατιωτικές σημαίες».
44. « Τα μάτια τους θάναι δειλά χαμηλωμένα. Θα τους σκεπάζει η ντροπή. Αυτή τη μέρα τους αναγγέλλουμε».
   
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 71o
ΝΩΕ, η ειρήνη μαζί του
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 13  από 29


1. « …..Ανάγγειλε τις απειλές μας στους λαούς, πριν έρθει η μέρα των εκδικήσεων».
2. « Λαοί…..είμαι ο υπηρέτης που σας στέλνει ο Αλλάχ».
3. « Υπηρετείτε, φοβηθείτε τον Αλλάχ και υπακούετέ με».
6. « ….έφραξαν τα’ αυτιά τους με τα δάχτυλά τους και σκέπασαν το πρόσωπό τους με τα ρούχα τους. Επιμένανε στην πλάνη. Δεν δείχνουν άλλο από αλαζονεία και πείσμα».
7. « Τους ανήγγειλα ανοιχτά τις εντολές σου».
8. « Ο ζήλος μου τους κυνήγησε και στα κρυφά και στα φανερά».
20. « Αλλάχ…..ο λαός στασίασε στη φωνή μου. Ακολούθησε τους ισχυρούς, που το πείσμα τους μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν τα πλούτη τους και ο αριθμός των παιδιών τους».
21. « Συνωμότησαν το χαμό μου».
22. « Μην εγκαταλείπετε, φώναξαν τους θεούς σας…».
24. « Οι περισσότεροι παρασύρθηκαν και αποπλανήθηκαν και τα σκοτάδια τους δεν κάνουν άλλο παρά να πυκνώνουν».
27. « …..Αλλάχ, μην αφήσεις να μείνει στη γη κανένα μνημείο των απίστων».
28. « Μπορεί να διαφθείρουν τους δούλους σου και να γεννηθεί απ’ αυτούς μια ένοχη και διεφθαρμένη γενιά».
29. « Αλλάχ…..εξόντωσε τους διεφθαρμένους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 72o
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 15  από 28

2. « (Το Κοράνιο) οδηγεί στην αληθινή πίστη. Πιστεύουμε σ’ αυτήν και δεν θα εξομοιώσουμε κανέναν με τον Αλλάχ».
8. « Θελήσαμε ν’ ανυψωθούμε στους ουρανούς και τους βρήκαμε να τους φυλάνε άγρυπνα στρατεύματα και διεισδυτικά πυρά».
9. « Εκεί καθίσαμε πάνω σε έδρες για ν’ ακούσουμε. Αλλά όποιος θελήσει στο εξής ν’ ακούσει, θα βρει τη φλόγα έτοιμη να τον αποκρούσει».
10. « Δεν ξέραμε αν αυτό που προόριζε ο Αλλάχ για τους κατοίκους της γης ήταν για την δυστυχία ή για την μόρφωσή τους».
11. « Ανάμεσά μας υπάρχουν και ενάρετα και διεστραμμένα πνεύματα: είμαστε διηρημένοι σε πολλές τάξεις».
12. « Ξέρουμε πως μας ήταν αδύνατο να αποφύγουμε την οργή του ουρανού στη γη και πως δεν θα μας προφύλαγε η φυγή».
13. « Ακούσαμε τη διδασκαλία του Κορανίου και την ασπαστήκαμε. Όποιος πιστεύει, δεν έχει να φοβηθεί πως θα χάσουν τα έργα τους την αξία τους, ούτε πως θα τους απορρίψει ο Αλλάχ».
14. « Μερικοί από μας ομολογούν τον ισλαμισμό. Οι άλλοι αποκήρυξαν την αληθινή διδασκαλία».
15. « Όσοι την απορρίψανε, θα γίνουν τροφή στις φλόγες».
21. « Να πεις: δεν έχω τη δύναμη να σας βλάψω, ούτε να σας κάνω να ασπασθείτε την πίστη».
      (;)
22. « Κανένας δεν θα με υπερασπίσει από το χέρι του Αλλάχ».
23. « Δεν θα βρω καταφύγιο από την οργή του».
24. « Δεν μπορώ να σας παροτρύνω. Εκτελώ την αποστολή που μου ανάθεσε ο ουρανός. Αν στασιάσετε στον Αλλάχ και στον προφήτη, θα γίνετε λεία των αιώνιων φλογών».
25. « Θα είναι παράνομοι ώσπου να δουν την αλήθεια των απειλών μας. Και τότε θα μάθουν ποιος από μας είχε διαλέξει πιο αδύνατο στήριγμα».
26. « Δεν ξέρω αν οι τιμωρίες που σας αναγγέλλω θα εκπληρωθούν γρήγορα ή αν θα αναβληθούν ως τον καθορισμένο χρόνο. Μόνον ο Αλλάχ γνωρίζει τα μυστήρια. Σε κανέναν δεν τα αποκαλύπτει».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 73o
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ, σκεπασμένος με τα ρούχα του!
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 9  από 20


6. « Μόλις μπαίνει η νύχτα, έχουμε περισσότερη δύναμη για να αντιληφθούμε και πιο πολλή ευκολία για να εκφραστούμε».
7. « Πολύωρες ασχολίες σε συγκρατούν την ημέρα».
11. « Άσε να αγρυπνώ εγώ για τους άπιστους που γέμισε με πλούτη. Άφησέ τους για λίγο καιρό ήσυχους».
12. « Έχουμε βαριές αλυσίδες και αναμμένες πυρές».
13. « Έχουμε μια τροφή που ξεσκίζει τα σπλάχνα και οδυνηρά βασανιστήρια».
14. « Μια μέρα θα κλονιστεί η γη. Τα βουνά θα γίνουν σκόνη και θα γίνουν παιγνίδι των ανέμων».
17. « Αν είστε άπιστοι, πως θ’ αποφύγετε την ημέρα που θ’ ασπρίσουν τα μαλλιά των παιδιών;».
18. « Θ’ ανοίξει το στερέωμα. Είναι αμετάβλητες οι υποσχέσεις του Αλλάχ».
19. « Σας προειδοποίησε. Κάντε γρήγορα, αν θέλετε να βαδίσετε στο δρόμο της σωτηρίας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 74o
Ο ΜΑΝΔΥΑΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  29 από 55


8. « Σαν αντηχήσει η σάλπιγγα»,
9. « Θ’ αρχίσει η τρομερή μέρα».
10. « Δεν θα βρουν καμιά παρηγοριά οι άπιστοι».
15. « Περιμένει να επισφραγίσω την ευτυχία του».
16. « Μάταιες επιθυμίες! Στασίασε στο νόμο μου».
17. « Θα τον αναγκάσω ν’ ανεβεί το δύσκολο βουνό».
19. « Καρπός των σχεδίων του ήταν η θεϊκή εκδίκηση».
20. « Πέθανε όπως είχε ενεργήσει».
21. « Κοίταξε ολόγυρά του»,
22. « Και η θλίψη κάλυψε το βλέμμα του».
23. « Στη γη ήταν αντάρτης και αλαζόνας».
24. « Το Κοράνι, έλεγε, είναι μια απάτη».
25. « Δεν είναι παρά λόγια ενός ανθρώπου».
26. « Οι φωτιές του Ταρτάρου θα τιμωρήσουν αυτή τη βλασφημία».
27. « Ποιος θα σου δώσει μια ιδέα αυτής της αβύσσου;».
28. « Δεν αφήνει να ξεφύγει τίποτα. Κι ούτε δίνει πίσω τη λεία της».
29. « Καταβροχθίζει τις σάρκες των έκπτωτων».
30.  « Δεκαεννιά άγγελοι την φυλάνε».
34. « Ο Αλλάχ φωτίζει ή παραπλανάει τους θνητούς όπως θέλει. Κανένας δεν ξέρει τις στρατιές του. Μόνο αυτός τις γνωρίζει…..».
35. « Ορκίζομαι στο φεγγάρι»,
38. « Πως η κόλαση είναι η τρομακτική άβυσσος».
39. « Πως απειλεί τους ανθρώπους».
40. « Πως προειδοποιεί όποιον βαδίζει στον δρόμο της δικαιοσύνης και όποιον γυρίζει πίσω».
43. « Ποιος σας έριξε στην κόλαση;».
46. « Συζητούσαμε για επιπόλαια πράγματα με ερασιτέχνες».
48. « Μας κατέλαβε αιφνιδιαστικά ο μοιραίος θάνατος».
50. « Γιατί να απομακρυνθούν από τη θρησκεία;».
54. « Δεν θα γίνει έτσι. Το Κοράνι τους προειδοποιεί. Όποιος θέλει να φωτιστεί, ας γυρέψει το φως του».
55. « Μόνον οι εκλεκτοί του Αλλάχ θα ακούσουν τις θεϊκές προειδοποιήσεις. Ο Αλλάχ αξίζει να τον φοβούνται οι άνθρωποι…..».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 76o
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 20  από 31


1. « Έζησε πολύ καιρό ο άνθρωπος χωρίς να του δώσουμε αποδείξεις της δύναμής μας;».
3. « Οδηγήσαμε τα βήματά του στο δρόμο της σωτηρίας, για να δοκιμάσουμε την ευγνωμοσύνη ή την αχαριστία του».
4. « Ετοιμάσαμε για τους άπιστους πυρές και αλυσίδες που θα τους κάνουν να σκύβουν τους λαιμούς τους».
5. « Οι δίκαιοι θα πίνουν ένα θεσπέσιο κρασί ανακατωμένο με το νερό της Καφούρ (μια από τις βρύσες του παραδείσου) ».
6. « Είναι η βρύση όπου θα ξεδιψάζουν οι υπηρέτες του Αλλάχ. Θα χύνουν όσο νερό θέλουν».
7. « Επιτέλεσαν τα τάματά τους. Φοβήθηκαν τη μέρα που θα σκορπίσει μακριά τη δυστυχία».
10. « Σκεφτόμαστε τρέμοντας την ημέρα των θεομηνιών, την ημέρα που η θλίψη θα σηκώσει ένα σύννεφο πάνω στα πρόσωπα».
12. « Οι κήποι των ηδονών και τα μεταξωτά ρούχα είναι η πληρωμή για την εμμονή τους».
13. « Αναπαύονται στο νυφικό κρεβάτι…..».
14. « Τα γύρω δέντρα τους σκεπάζουν με τη σκιά τους. Οι φορτωμένοι με καρπούς κλώνοι τους σκύβουν μπροστά τους».
15. « Τους παρουσιάζουν ασημένια βάζα και ποτήρια που η ομορφιά τους είναι σαν του κρυστάλλου».
16. « Μ’ αυτά ξεδιψούν όσο θέλουν».
17. « Ένα μίγμα από εξαίρετο κρασί και καθαρό νερό της Ζανγκεμπύλ είναι το ποτό τους».
19. « Παιδιά, προικισμένα με αιώνια νεότητα, τρέχουν να τους υπηρετήσουν. Το δέρμα τους είναι άσπρο σαν των μαργαριταριών».
20. « Σ’ αυτή την θελκτική κατοικία το μάτι δεν βλέπει παρά μαγευτικά αντικείμενα. Πλανιέται σ’ ένα βασίλειο με μεγάλη έκταση».
21. « Τα ρούχα τους είναι φτιαγμένα από χρυσάφι και μετάξι. Τους στολίζουν ασημένια βραχιόλια. Ο Αλλάχ τους βάζει να πιουν από το ποτήρι της ευτυχίας».
22. « Αυτή η ανταμοιβή σας τάχθηκε. Σίγουρα ο ζήλος σας θα πληρωθεί με αναγνώριση».
24. « Περίμενε με υπομονή την κρίση του Αλλάχ. Μην υπακούς στον ασεβή και στον άπιστο».
28. « Τους δημιουργήσαμε, συσφίξαμε τους δεσμούς που τους ενώνουν και όταν θελήσουμε θα βάλουμε άλλους ανθρώπους στη θέση τους».
31. « Θα δώσει σε όποιον θέλει τη φιλευσπλαχνία του. Έχει ετοιμάσει τρομακτικά βασανιστήρια για τους ασεβείς».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 77o
ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 34  από 50


1. « Μα τους αγγελιαφόρους που έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο».
2. « Μα τις φριχτές τρικυμίες»,
3. « Μα τους ανέμους που σκορπίζονται»,
5. « Μα τους αγγέλους που φέρνουν»,
6. « Δικαιολογίες και προειδοποιήσεις»,
7. « Θαρθούν οι τιμωρίες που σας αναγγέλλουν»,
8. « Σαν εκμηδενιστούν τ’ αστέρια»,
9. « Σαν σκιστεί ο ουράνιος θόλος»,
10. « Σαν σκορπίσουν σαν τη σκόνη τα βουνά»,
11. « Και σαν συγκεντρωθούν οι απεσταλμένοι τον ορισμένο χρόνο».
12. « Ποια μέρα θα συγκεντρωθεί το ανθρώπινο γένος;».
13. « Ως την ημέρα της απόφασης»,
14. « Που θα σου δώσει μιαν ιδέα της τρομερής αυτής στιγμής»,
15. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σ’ εκείνους που θεώρησαν την αλήθεια για απάτη».
16. « Μη δεν εξοντώσαμε τους προηγούμενούς τους;»
17. « Κι αυτοί θα έχουν παρόμοια τύχη».
18. « Έτσι ανταμείβουμε τους τιποτένιους».
19. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σ’ εκείνους που θεώρησαν γι’ απάτη την αρετή!».
24. « Εκείνη την ημέρα αλίμονο σε όσους θεώρησαν την αλήθεια για απάτη!».
29. « Πηγαίνετε στο μαρτύριο που λέγατε πως είναι χίμαιρα».
30. « Πηγαίνετε κάτω από τα δέντρα που έχουν μόνο τρία κλαριά για να σας σκεπάζουν».
31. « Αυτή η σκιά δεν θα σας δίνει καθόλου δροσιά κι ούτε θα σας φυλάει από τις φλόγες».
32. « Αλλά θα ορμούν από παντού σαν πυραμίδες, ψηλές, σαν τις κορφές των παλατιών».
33. « Το χρώμα τους θα είναι σαν των κοκκινότριχων καμήλων».
34. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σε όσους θεώρησαν για απάτη την αλήθεια!».
35. « Οι ένοχοι θα σιωπούν».
36. « Δεν θα τους επιτρέψουν να δικαιολογηθούν».
38. « Αυτή θα είναι η μέρα του χωρισμού. Θα συγκεντρωθείτε μαζί με τους αρχαίους λαούς».
41. « Οι δίκαιοι θα είναι μέσα στα ισκιώματα και στις βρύσες».
42. « Οι αγαπημένοι τους καρποί θα προσφέρονται στις επιθυμίες τους».
43. « Πιείτε και φάτε όσο θέλετε. Απολαύστε την πληρωμή των αρετών σας».
46. « Μεθύστε με τις ηδονές. Δεν θα τις απολαύσετε πολύ, γιατί είστε παραδομένοι στην ατιμία».
48. « Όταν τους έλεγαν: σκύψτε, εκείνοι αρνούνταν να σκύψουν».
50. « Ποιο άλλο βιβλίο θα πιστέψουν ύστερα από το Κοράνιο;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 78o
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 41


1. « Για τι συζητούν;».
2. « Μήπως είναι το μεγάλο νέο»,
3. « Θέμα των διχογνωμιών τους»;
4. « Θα μάθουν την αλήθεια»,
5. « Θα την μάθουν οπωσδήποτε».
17. « Η ημέρα του διαχωρισμού είναι το καθορισμένο όριο».
18. « Εκείνη την ημέρα θα αντηχήσει η σάλπιγγα και θα τρέξετε να παρουσιαστείτε στον Αλλάχ».
20. « Η κόλαση θα στήσει τα δίχτυα της».
21. « Και θα πιάσει τους άπιστους».
22. « Εκεί θα μείνουν για αιώνες».
23. « Δεν θα γευτούν τις γλύκες του ύπνου. Δεν θάχουν τίποτα για να ξεδιψάσουν».
24. « Το μοναδικό τους ποτό θα είναι βραστό και βρώμικο νερό».
25. « Άξια ανταμοιβή!».
26. « Δεν ήθελαν να πιστέψουν πως θα έδιναν λογαριασμό».
27. « Βλασφημούσαν την ιερή θρησκεία».
29. « Υποστείτε τα μαρτύρια που όλο θα μεγαλώνει η σκληρότητά τους».
30. « Η κατοικία της ευδαιμονίας θα είναι ο κλήρος των ενάρετων».
31. « Θα είναι φυτεμένη με δέντρα κι αμπέλια».
32. « Ουράνιες κόρες με στρογγυλά και παλλόμενα στήθη θα την στολίζουν».
33. « Θα πίνουν γεμάτα ποτήρια».
39. « Θα έλθει αυτή η μέρα. Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια. Όποιος θέλει να μεταστραφεί, ας στρέψει την καρδιά του προς τον Αλλάχ».
40. « Σας απειλήσαμε με προσεχή τιμωρία».
41. « Εκείνη την ημέρα, ο άνθρωπος θα δει την εικόνα των πράξεών του και ο άπιστος θα φωνάξει: Νάδινε ο Αλλάχ να γινόμουν σκόνη!».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 79o
ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  20   από 46


1. « Μα τους αγγέλους που αρπάζουν με τη βία τις ψυχές».
6. « Μια μέρα ο πρώτος ήχος της σάλπιγγας θα ρίξει τον τρόμο».
7. « Θα αντηχήσει για δεύτερη φορά»,
8. « Και όλες οι καρδιές θα τις καταλάβει ο τρόμος».
9. « Τα μάτια θα είναι χαμηλωμένα ταπεινά».
10. « Θα ξαναγυρίσουμε τάχα, ρωτούν οι άπιστοι, στην πρώτη μας κατάσταση;».
19. « Θα σε οδηγήσω στους δρόμους του Αλλάχ για να τον φοβάσαι».
22. « Γύρισε τη ράχη του και ξαναβυθίστηκε στην ασέβεια».
25. « Ο Αλλάχ τον έκανε να δοκιμάσει την πρώτη θεομηνία του».
26. « Χτυπητό παράδειγμα για όποιον τον φοβάται».
34. « Σαν έρθει η νικηφόρα μέρα»,
36. « Η κόλαση θα αποκαλύψει τα βάραθρά της».
37. « Τον παράνομο»,
38. « Που θα προτιμήσει τις γήινες ηδονές».
39. « Θα τον δεχτεί η κόλαση».
40. « Όποιος θα έχει φοβηθεί την κρίση και κανονίσει τους πόθους της καρδιάς του»,
41. « Θα κατοικήσει στους κήπους των ηδονών».
42. « Θα σε ρωτήσουν: πότε θάρθει η μοιραία στιγμή;».
44. « Μόνον ο Αλλάχ το ξέρει, έχει ορίσει το χρονικό της όριο».
45. « Προειδοποιείς εκείνον που τον φοβάται».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 80o
ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 8  από 42


16. « Να χαθεί ο κακός! Ποιος μπόρεσε να τον κάνει άπιστο;».
33. « Σαν αντηχήσει η σάλπιγγα»,
34. « Ο αδελφός θα εγκαταλείψει τον αδελφό του».
35. « Ο γιος τον πατέρα του και τη μητέρα του».
36. « Ο σύζυγος, θα παρατήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του».
40. « Άλλοι θα σκεπάζονται με σκόνη».
41. « Θα τα σκοτεινιάζει ένας σκοτεινός πέπλος».
42. « Έτσι θα παρουσιαστούν οι άπιστοι και οι τιποτένιοι».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 81o
ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 14  από 29


1. « Σαν σκεπαστεί με σύννεφα ο ουρανός»,
2. « Και φύγουν από το στερέωμα τα’ αστέρια»,
3. « Σαν παρασυρθούνε στον αέρα τα βουνά»,
6. « Σαν φλογιστούν οι θάλασσες»,
8. « Σαν ρωτήσουν το κορίτσι που θάφτηκε ζωντανό»,
9. « Τι έγκλημα έκανε»,
10. « Σαν ανοίξει το βιβλίο και πέσει ο πέπλος των ουρανών»,
12. « Σαν ανάψουν οι πυρές της κόλασης»,
13. « Και πλησιάσει ο παράδεισος»,
14. « Ο άνθρωπος θα δει την εικόνα των πράξεών του».
25. « Αυτό το βιβλίο δεν είναι έργο του κεραυνοβολημένου Σατανά».
26. « Σε τι σκέψεις παρασύρεστε»;
27. « Το Κοράνιο προσφέρει μόρφωση στους ανθρώπους».
29. « Αλλά δεν θα το θελήσετε, αν δεν σας το εμπνεύσει ο Αλλάχ».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 82o
Η ΡΗΞΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  13 από 19

1. « Σαν σπάσουν οι ουρανοί»,
2. « Και σκορπίσουν τ’ αστέρια»,
3. « Σαν ανακατώσουν τα νερά τους οι θάλασσες»,
4. « Και αναποδογυρίσουν οι τάφοι»,
5. « Τότε η ψυχή θα δει την εικόνα όλης της ζωής της».
6. « Θνητέ, ποιος έκανε ανταρσία στον λατρευτό Αλλάχ που σε έπλασε»;
9. « Αυτά τα λόγια είναι η αλήθεια. Αλλά σεις αρνιέστε την ημέρα της κρίσης».
13. « Οι δίκαιοι θα κατοικήσουν στην κατοικία των ηδονών».
14. « Οι τιποτένιοι θα ριχτούν στην κόλαση».
15. « Η κρίση θα επισφραγίσει την έκπτωσή τους. Θα τους καταβροχθίσουν οι φλόγες».
16. «Ποτέ δεν θα βγουν από την άβυσσο».
17. « Ποιος θα σου δώσει να καταλάβεις αυτή την τρομερή κρίση»;
18. « Ποιος θα μπορούσε να σου δώσει μια ιδέα γι’ αυτήν;».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 83o
ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 23  από 36


6. « Εκείνη την ημέρα, όπου το ανθρώπινο γένος θα παρουσιαστεί μπροστά στον Κύριο του Σύμπαντος».
7. « Δεν μπορείτε να αμφιβάλλετε γι’ αυτό. Το βιβλίο των τιποτένιων θα είναι το Σεγκίν».
      (συνηχητική σύμπτωση με τη Συνθήκη Σένγκεν)
8. « Ποιος θα σου το δείξει»,
9. « Αυτό το βιβλίο όπου θα χαραχτούν τα εγκλήματα»;
10. « Εκείνη την ημέρα, αλίμονο σε κείνους που βλασφήμησαν τον ισλαμισμό».
12. « Μόνο ο ασεβής και ο τιποτένιος αρνιούνται αυτή την αλήθεια».
13. « Στα μάτια τους, η θρησκεία (ο Ισλαμισμός) δεν είναι άλλο παρά ένας μύθος που γέννησε η αρχαιότητα».
14. « Αυτά είναι τα λόγια τους. Το έγκλημα σκλήρυνε τις καρδιές τους».
15. « Την ημέρα της κρίσης ο Αλλάχ θα τους τυλίξει μ’ ένα πέπλο».
16. « Και θα τους ρίξει στην κόλαση».
17. « Να θα τους πουν τα μαρτύρια που θεωρούσατε χίμαιρα».
18. « Αυτές οι απειλές είναι αληθινές. Το βιβλίο των δικαίων είναι το Αλιίν».
22. « Οι δίκαιοι θα είναι οι φιλοξενούμενοι της κατοικίας των ηδονών».
23. « Ξαπλωμένοι στο νυφικό κρεβάτι θα ρίχνουν δω και κει τα βλέμματά τους».
25. « Θα πίνουν θεσπέσιο και σφραγισμένο κρασί».
27. « Αυτό το κρασί θα είναι ανακατεμένο με νερό του Τεσνίμ».
29. « Οι τιποτένιοι βρίζουν τους πιστούς με τα αστειολογήματά τους».
30. « Σαν περνούν κοντά τους τους κοιτάζουν περιφρονητικά».
31. « Και σαν γυρίζουν σπίτι τους, τους κοροϊδεύουν με αναίδεια».
32. « Σαν τους βλέπουν λένε: να αυτοί που είναι στην πλάνη».
33. « Δεν έχουν αναλάβει τη φροντίδα να τους καθοδηγήσουν».
34. « Την ημέρα της κρίσης, οι πιστοί θα περιγελούν τους κακούς».
35. « Θα τους βλέπουν μέσα από τους κόλπους των ηδονών».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 84o
ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 9  από 251. « Σαν ανοίξει το στερέωμα»,
4. « Και πετάξει τους νεκρούς μέσ’ απ’ τα σπλάχνα της κι αδειάσουν οι τάφοι»,
5. « Κι εκτελέσει τις διαταγές του Αλλάχ»,
6. « Θνητοί! Θα τρέξετε να παρουσιαστείτε στο δικαστήριό του».
11. « Θα επικαλούνται το θάνατο»,
12. « Και θα πέσουν λεία στις φλόγες».
21. « Γιατί δεν προσκυνούν τον Αλλάχ, σαν τους διατάζει το Κοράνιο;».
22. « Αντίθετα, οι άπιστοι το κατηγορούν πως είναι ψεύτικο».
24. « Προανάγγειλέ τους ένα τρομακτικό μαρτύριο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 85o
ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 4  από 22


3. « Μα τον μάρτυρα και την ημέρα της μαρτυρίας».
10. « Εκείνοι που έκαψαν τους πιστούς και των δύο φύλων και δεν έκαναν πράξεις μετανοίας, θα καούν στις φλόγες της κόλασης».
12. « Και βέβαια θα είναι τρομερές οι εκδικήσεις του Αλλάχ».
19. « Αλλά οι άπιστοι αρνιούνται τα ολοφάνερα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 86o
ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 4  από 17

11. « Μα τον ουρανό που ετοιμάζει μιαν επανάσταση».
15. « Οι άπιστοι σου στήνουν παγίδες»
16. « Τους στήνω κι εγώ παγίδες».
17. « Υπόφερέ τους με υπομονή. Άφησέ τους να κοιμούνται λίγες στιγμές ήσυχοι».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 87o
Ο ΥΨΙΣΤΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 7  από 19


9. « Δίδαξε τους λαούς. Θα είναι σωτήριες οι διδασκαλίες σου».
10. « Όποιος φοβάται τον Αλλάχ, θα είναι υπάκουος».
11. « Αλίμονο σ’ εκείνον που δεν θα υποτάξει την καρδιά του».
12. « Θα ριχτεί στην μεγάλη πυρά».
13. « Και δεν θα βρίσκει ούτε τη ζωή ούτε το θάνατο».
14. « Όποιος εξαγνίστηκε, έφτασε την ευτυχία».
16. « Αλλά σεις ω άπιστοι! Προτιμάτε την εγκόσμια ζωή».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 88o
Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΕΠΛΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 11  από 26


1. « Του περιέγραψαν τον σκοτεινό πέπλο;».
2. « Αυτοί που θα τους σκεπάζει το πρόσωπό τους»,
3. « Θα μοιάζουν με μισθοφόρους; Καταπονημένοι από την κούραση»,
4. « Θα ριχτούν μέσα στις φλόγες που θα τους καταβροχθίζουν»,
5. « Θα καταπίνουν βραστό νερό».
21. « Κήρυξε στους ανθρώπους. Η υπηρεσία σου είναι το κήρυγμα».
22. « Μην τους διαβάζεις με βίαιο τρόπο».
       (;)
23. « Ο αποστάτης και ο άπιστος»,
24. « Θα πέσουν θύματα των ουράνιων εκδικήσεων».
25. « Θα παρουσιαστούν στο δικαστήριό  μας»,
26. « Και θα τους βάλουμε να μας δώσουν λογαριασμό».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 89o
Η ΑΥΓΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 8  από 30


 
11. « Όλοι οι λαοί είχαν κάνει να βασιλεύει η αμαρτία πάνω στη γη».
12. « Ο Αλλάχ τους χτύπησε με τις εκδικητικές του πληγές»,
22. « ……Σαν γίνει σκόνη η γη»,
23. « Κι έρθουν κατά τάξεις ο Αλλάχ και οι άγγελοι».
24. « Κι ανοίξει τις αβύσσους της η κόλαση, ο άνθρωπος θα θυμηθεί».
27. « Κανένας δεν θα προσφερθεί να πάρει τη θέση του στα βασανιστήρια».
29. « Ω άνθρωπε που είχες εμπιστοσύνη! Ξαναγύρισε με χαρά στους κόλπους του Αλλάχ σου».
30. « Μπες στον αριθμό των υπηρετών μου. Έλα να κατοικήσεις στον παράδεισο».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 90o
Η ΠΟΛΗ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 7  από 20


4. « Γεννήσαμε τον άνθρωπο μέσα στα δάκρυα».
5. « Μήπως νομίζει πως έχει απελευθερωθεί από κάθε δύναμη;».
10. « Τον βάλαμε να περάσει κι από τη μια κι από την άλλη τύχη».
11. « Αλλά δεν τον υποβάλλαμε στην τελευταία δοκιμασία».
17. « Να ασπαστεί την πίστη, να κηρύττει την εμμονή».
19. « Όσοι απορρίπτουν τη διδασκαλία μας, θα βρεθούν στα αριστερά».
20. « Οι φλόγες που κατατρώγουν θα υψώνονται πάνω από τα κεφάλια τους».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 91o
Ο ΗΛΙΟΣ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 3  από 15


1. « Μα τον ήλιο και τις λαμπερές του φλόγες».
14. « Είπαν τον προφήτη απατεώνα….».
15. « Οι ουράνιες τιμωρίες έπεσαν καταπάνω τους: όλοι τους τιμωρήθηκαν εξίσου».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 92o
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  10 από 21

1. « Μα την νύχτα σαν απλώνει τις σκιές της»,
4. « Ο ζήλος σας θάχει διαφορετική επιτυχία».
6. « Όποιος κηρύττει την υπέροχη θρησκεία»,
7. « Θα βρει εύκολο το δρόμο της ευτυχίας».
8. « Όποιος κυριαρχείται από τη φιλαργυρία και δε σκέφτεται παρά πώς να μαζέψει θησαυρούς»,
9. « Και αποκήρυξε τον ισλαμισμό»,
10. « Τρέχει στον δρόμο της κόλασης»,
14. « Σας απειλώ με τη φωτιά που κατατρώγει».
15. « Αλίμονο σε κείνον που θα πέσει θύμα της».
16. « Αυτός ο δύστυχος θα είναι ο άπιστος που θα αρνηθεί την αποστολή του προφήτη».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 96o
Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  9 από 19


5. « Έβαλε στην ψυχή του την ακτίνα της γνώσης».
6. « Είναι μια αλήθεια και αυτός εξεγείρεται εναντίον του ευεργέτη του».
8. « Και βέβαια θα γυρίσει στον Αλλάχ το ανθρώπινο γένος».
13. « Τι να σκεφτεί κανένας για τον άπιστο και τον αποστάτη»;
15. « Αν δεν αφήσουν την ασέβεια θα τους σύρουμε από τα μαλλιά».
16. « Από τα ένοχα και ψευδολόγα μαλλιά τους»,
17. « Ας φωνάξουν τους οπαδούς τους!».
18. « Εμείς θα φωνάξουμε τους δημίους μας».
19. « Αυτά τα λόγια είναι η αλήθεια. Μην υπακούς στον ασεβή. Λάτρευε τον Αλλάχ και ανυψώσου προς το θρόνο του».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 98o
Η ΠΡΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 2  από 8


1. « Οι Χριστιανοί, οι άπιστοι Ιουδαίοι και οι ειδωλολάτρες, απομακρύνθηκαν από σένα μόνο όταν είδαν την προφάνεια (Κοράνιο)».
5. « Και βέβαια θα ριχτούν οι Χριστιανοί, οι άπιστοι Ιουδαίοι και οι ειδωλολάτρες στις πυρές της κόλασης. Εκεί θα μείνουν αιώνια. Είναι οι πιο διεστραμμένοι άνθρωποι».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 101o
Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΜΗΝΙΩΝ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια  8 από 8


1. « Η μέρα των θεομηνιών! Φοβερή μέρα!».
2. « Ποιος μπορεί να σου την περιγράψει;».
3. « Εκείνη την ημέρα οι άνθρωποι θα είναι σαν σκόρπιες ακρίδες».
4. « Τα βουνά θα μοιάζουν με σωρούς από μαλλί με διάφορα χρώματα».
5. « Όποιου τα έργα θάχουν βάρος , θα χαρεί την ευδαιμονία».
6. « Όποιου τα έργα θάναι ελαφρά, θα ριχτεί στην άβυσσο».
7. « Ποιος θα σου δώσει μιαν ιδέα της αβύσσου;».
8. « Είναι κι αυτό αναλωτική φλόγα».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 108o
Ο ΚΑΟΥΤΧΕΡ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 2  από 3


2. « Προσευχήσου στον Αλλάχ και θυσίασε θύματα».
3. « Όποιος σε μισεί, θα χαθεί».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 109o
ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 5  από 6


1. « Να πεις: Ω άπιστοι!».
2. « Δεν θα λατρέψω τα ομοιώματά σας».
3. « Δεν λατρεύετε το Θεό μου».
4. « Απεχθάνομαι τη λατρεία σας».
5. « Η θρησκεία μου δεν είναι και δική σας».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 110o
Η ΒΟΗΘΕΙΑ
ΜΕΚΚΑ,  εδάφια 2  από 31. « Σαν στείλει ο Αλλάχ τη βοήθειά του και τη νίκη»,
2. « Θα δείτε τους ανθρώπους να ασπάζονται αθρόοι τον Ισλαμισμό».


 Πηγή
 

https://attikanea.blogspot.com/2019/11/blog-post_596.html

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα