ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ «ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ» ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ – ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΘΑΨΙΜΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ

poli-simantiko2-1-1
Δεν έχουμε πλέον να ασχοληθούμε μόνο με την Τουρκία που έχουν κάνει σουρωτήρι τα σύνορά μας αλλά και την… Πακιστανική πολεμική αεροπορία. Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε το… Πακιστάν (ναι, το Πακιστάν) καθώς χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε στο FIR Αθηνών ένα  αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου P-3 Orion υποστηρίζοντας έτσι τις παράνομες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Το αεροσκάφος μπήκε στο FIR Αθηνών ανατολικά του Καστελόριζου, μετά συνέχισε στο FIR Λευκωσίας και κατόπιν επέστρεψε στην βάση του ακολουθώντας την ίδια πορεία αντίστροφα.
Είναι σαφές ότι στα πλαίσια της στρατηγικής του συμμαχίας με την Τουρκία, το Πακιστάν υποστηρίζει τις τουρκικές θέσεις για αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
pakistan-navy-lockheed-p-3c-orion-miroslava-jurcik
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με αεροσκάφος άλλης χώρας, καθώς μέχρι σήμερα με εξαίρεση τα αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας και γενικότερα των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας που δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης ή το κάνουν σπάνια, στο πλαίσιο τακτικής, όλες οι άλλες χώρες το πράττουν.
Άμεσα θα πρέπει το ελληνικό ΥΠΕΞ να ζητήσει εξηγήσεις από τον Πακιστανό πρεσβευτή και την πακιστανική κυβέρνηση για το περιστατικό αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε δύο μέρες πριν και αντίδραση από Ελληνικές Αρχές δεν έχει υπάρξει. Μπορεί και να μην το έχουν πάρει καν χαμπάρι…
 makeleio.gr