Τετάρτη, Νοεμβρίου 27

Άλατα στη μπανιέρα: Δες πώς θα την καθαρίσεις χωρίς απορρυπαντικά

Η μπανιέρα σου έχει μαζέψει άλατα και δεν ξέρεις πώς να την καθαρίσεις; Ξέρουμε θέλεις έναν καθαρισμό φυσικό χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία στο σούπερ μάρκετ για πράγματα τα οποία ενδεχομένως και να μην σε ικανοποιήσουν στο τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να καθαρίσεις τη μπανιέρα σου φυσικά και χωρίς απορρυπαντικά με δύο υλικά που σίγουρα βρίσκονται στην κουζίνα σου.

Τα λεμόνια και το ξίδι είναι το πιο δυναμικό δίδυμο του φυσικού καθαρισμού, όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μυρωδιά του φρέσκου γκρέιπφρουτ. Είναι φρέσκο και γλυκό και μπορεί να δώσει στο μπάνιο σου την έξτρα δόση φρεσκάδας που συνήθως πετυχαίνεις μόνο με αρωματικά κεριά και καθαριστικά προϊόντα, που δεν είναι και τόσο φιλικά προς το περιβάλλον.
Αν λοιπόν επικρατεί ένα χάος αλάτων και επίμονων κίτρινων λεκέδων στη μπανιέρα σου, μπορείς να τη καθαρίσεις με γκρέιπφρουτ και αλάτι. Ναι ναι, καλά διαβάζεις. Θα χρειαστείς ένα γκρέιπφρουτ και ¼ φλιτζανιού χοντρό αλάτι. Κόψε το γκρέιπφρουτ στη μέση και κάλυψε την επιφάνεια του με αλάτι.
Βρέξε τη μπανιέρα σου και σκόρπισε το υπόλοιπο αλάτι μέσα σε αυτή. Με το γκρέιπφρουτ που κρατάς ξεκίνα να τρίβεις τη μπανιέρα και τους επίμονους λεκέδες. Μόλις δεις πως έχεις καθαρίσει επαρκώς, απλά ξέπλυνε με νερό τα κομμάτια του γκρέιπφρουτ και το υπόλοιπο αλάτι και η μπανιέρα σου θα είναι σαν καινούργια.


queen.gr