Παρασκευή, Νοεμβρίου 1

Άσαντ: Η αμερικανική πολιτική είναι Hollywood. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι σκοτώθηκε ο Baghdadi.

Ο Πρόεδρος Assad στη συνέντευξή του σε Al-Sourea και al-Ikhbariya TV αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η Συρία συμμετείχε στην επιχείρηση κατά του Bakr al-Baghdadi και τόνισε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος ευχαρίστησε κάποιες χώρες μεταξύ αυτών και τη Συρία για τη συμβολή τους στην όλη επιχείρηση μόνο και μόνο για να της προσδώσει
αξιοπιστία.Δεν έχουμε σχέσεις και δεν έχουμε καμία επαφή με κανένα αμερικανικό θεσμό τόνισε.
Πρόσθεσε:  »Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ή όχι. Δεν εντοπίστηκαν αεροσκάφη σε οθόνες ραντάρ. Γιατί δεν παρουσιάστηκαν τ’ απομεινάρια του Β…..; Αυτό είναι το ίδιο σενάριο που ακολουθήθηκε και με τον Μπιν Λάντεν…….Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πιστέψουμε ό, τι λένε εκτός αν θέσουν αποδεικτικά στοιχεία……


L’image contient peut-être : 1 personne, costume
Αναφορικά με τον Bakr al-Baghdadi ως άτομο, είναι γνωστό ότι ήταν στις αμερικανικές φυλακές στο Ιράκ και ότι τον απελευθέρωσαν για να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο. Έτσι, είναι κάποιος που θα μπορούσε να αντικατασταθεί ανά πάσα στιγμή. Σκοτώθηκε πραγματικά; Σκοτώθηκε αλλά με μια διαφορετική μέθοδο, με ένα συνήθη τρόπο; Απήχθη; Κρύβεται; Ή απομακρύνθηκε και του έκαναν ένα λίφτινγκ; Μόνο ο Θεός ξέρει. Η αμερικανική πολιτική δεν διαφέρει από το Χόλιγουντ βασίζεται στη φαντασία. Ούτε καν επιστημονική φαντασία, απλά φαντασία.
Οι ρωσικές αρχές ήταν σαφείς καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου και μάλιστα πριν η Ρωσία να στηρίξει τον συριακό στρατό το 2015. Οι αρχές αυτές βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, στη συριακή κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Αυτό δεν άλλαξε ούτε πριν, ούτε μετά….
Ωστόσο, η ρωσική πολιτική ασχολείται με την πραγματικότητα στο έδαφος. Αυτές οι πραγματικότητες στο έδαφος έχουν επιτύχει δύο πράγματα την αποχώρηση ένοπλων ομάδων από το Βορρά προς το Νότο σε συντονισμό με το Συριακό Στρατό και ως εκ τούτου την πρόοδο του Συριακού Στρατού προς τα βόρεια, στην περιοχή που δεν κατέλαβαν οι Τούρκοι. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι θετικά, αλλά δεν εξουδετερώνουν τις αρνητικές πτυχές της τουρκικής παρουσίας έως ότου την εκδιώξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η συμφωνία αυτή είναι πρόσκαιρη, όχι μόνιμη……Πρέπει, λοιπόν, να διακρίνουμε απόλυτους ή στρατηγικούς στόχους, αφενός, και προσεγγίσεις τακτικής από την άλλη.
Βραχυπρόθεσμα, είναι μια καλή συμφωνία – και επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί; η τουρκική εισβολή όχι μόνο αντανακλά την εδαφική απληστία της Τουρκίας αλλά και εκφράζει την αμερικανική επιθυμία. Η ρωσική σχέση με την Τουρκία είναι θετική, διότι επιβάλεται στις τουρκικές φιλοδοξίες. Από την άλλη πλευρά, υπερβαίνει το αμερικανικό παιχνίδι στα βόρεια. Επιτρέψτε μου να το εξηγήσω αυτό. Η πρόσφατη γερμανική πρόταση η οποία υποστηρίχθηκε αμέσως από το ΝΑΤΟ …Η πρόταση μιλούσε για την αποκατάσταση της ασφάλειας σε αυτή την περιοχή υπό διεθνή αιγίδα. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή θα ήταν εκτός του ελέγχου της συριακής πολιτείας και θα καθιστούσε έτσι τον χωρισμό πραγματικότητα στο έδαφος. Μέσα από αυτή τη συμφωνία, οι Ρώσοι επιβάλλονται στους Τούρκους, ξεπέρασαν τους Αμερικανούς και απέφυγαν την έκκληση για διεθνοποίηση που πρότειναν οι Γερμανοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμφωνία αυτή αποτελεί θετικό βήμα. Δεν τα επιτυγχάνει όλα, υπό την έννοια ότι δεν θα πιέσει τους Τούρκους να φύγουν αμέσως. Ωστόσο, περιορίζει τη ζημιά και ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση αυτής της περιοχής στο μέλλον ή στο άμεσο μέλλον, όπως ελπίζουμε.
Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα, το Idlib. Υπάρχει συμφωνία μέσω της διαδικασίας της Αστάνα που προβλέπει ότι οι Τούρκοι θα φύγουν. Οι Τούρκοι δεν τήρησαν αυτή τη συμφωνία, αλλά απελευθερώνουμε την Idlib. Υπήρξε καθυστέρηση για ένα χρόνο. η πολιτική διαδικασία, ο πολιτικός διάλογος και διάφορες προσπάθειες…. Όλες οι δυνατότητες εξαντλήθηκαν. Τελικά, απελευθερώσαμε βαθμιαία περιοχές μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τη βόρεια περιοχή μετά την εξάντληση όλων των πολιτικών επιλογών.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ερντογάν είχε ως στόχο, από την αρχή του πολέμου, να δημιουργήσει ένα πρόβλημα μεταξύ του Συριακού λαού και του τουρκικού λαού, να τον καταστήσει εχθρό, και να οδηγήσει σε με στρατιωτική σύγκρουση…..Ο Ερντογάν και η ομάδα του είναι εχθροί, διότι ηγούνται αυτών των πολιτικών, αλλά μέχρι στιγμής οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στην Τουρκία είναι ενάντια στις πολιτικές του Ερντογάν. Πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μετατραπεί η Τουρκία σε εχθρό και εδώ έρχεται ο ρόλος των φίλων – ο ρόλος της Ρωσίας και ο ιρανικός ρόλος……
Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε και φτάσαμε στις περισσότερες περιοχές, αλλά όχι εντελώς. Υπάρχουν ακόμη εμπόδια. Εμείς παρεμβαίνουμε επειδή έχουμε άμεσες και παλιές σχέσεις – πριν την τουρκική εισβολή – με αυτές τις ομάδες…….Αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου είναι η παραμόρφωση των εννοιών….Μεταξύ των Κούρδων υπήρχαν άνθρωποι που ήταν Αμερικανοί πράκτορες ή μισθοφόροι. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μεταξύ των Αράβων υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις στην περιοχή Jazeera και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα τμήματα της συριακής κοινωνίας. Το λάθος που έγινε ήταν ότι η δράση αυτή έγινε από μια ομάδα Κούρδων που έγιναν αντιπρόσωποι όχι μόνο των Κούρδων, αλλά και των Αράβων και άλλων τομέων της κοινωνίας στην περιφέρεια al-Jazeera……..
Oι Αμερικανοί είναι κατακτητές…Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι ενάντια στην κατοχή. Όταν φτάσουμε σε αυτό το κράτος, σας διαβεβαιώνω ότι οι Αμερικανοί θ’ αποχωρήσουν επειδή δεν θα έχουν καμία ευκαιρία να παραμείνουν στη Συρία.Αν και η Αμερική είναι υπερδύναμη, δεν θα μπορέσει να παραμείνει στη Συρία. Αυτό είναι κάτι που είδαμε στο Λίβανο σε κάποιο βαθμό και στο Ιράκ σε μεταγενέστερο στάδιο. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή λύση.sana
dimpenews.com