Δευτέρα, Νοεμβρίου 4

Επίσημο! Ο Ρουβίκωνας έκανε… site! (ΦΩΤΟ)

1
Είναι πλέον επίσημο!
Ο Ρουβίκωνας έκανε site.
Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: » Ο Ρουβίκωνας είναι ένας σχηματισμός μάχης στον κοινωνικό/ταξικό πόλεμο που διεξάγεται κάθε μέρα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα είτε αυτός ο πόλεμος έχει συνείδηση του εαυτού του είτε όχι. Ως πολιτική οργάνωση  επέλεξε έναν αντίστροφο από τον συνηθισμένο  τρόπο δόμησης. Ξεκίνησε κατακτώντας την κοινότητά του στην δράση, στο πεζοδρόμιο και μετέπειτα μπήκε στην τροχιά κωδικοποίησης των απόψεων που ήδη υπήρχαν και θεμελίωναν την κοινότητα στο παρασκήνιο από την πρώτη στιγμή.

Το 2017, σε μια ανοιχτή εκδήλωση απεύθυνσης στην κοινωνική βάση η συλλογικότητα έκθεσε  δημόσια τις βασικές συμφωνίες που την ορίζουν, το συγκροτημένο πολιτικό περιεχόμενο που ως εκείνη την στιγμή είχε κατακτηθεί και που σε θραύσματα είχε ήδη αποτυπωθεί στον πολιτικό λόγο που εκφέρουμε αδιάκοπα μέσω της προπαγάνδας με την δράση.  Ένα περιεχόμενο ενταγμένο στην μακρά και ηρωική παράδοση των αναρχικών/ελευθεριακών αντιλήψεων στην επαναστατική ιστορία.
Οι θέσεις, η ανάλυση, η θεωρία όμως, είναι ζητήματα συνεχούς επεξεργασίας γιατί από αυτά σχηματοποιείται το πολιτικό σχέδιο αγώνα στο σήμερα και επαναστατικής ανατροπής στο αύριο. Ένα μεγάλο μέρος της θεωρητικής επεξεργασίας, πέρα από το κείμενο της πολιτικής μας ταυτότητας γίνεται μέσα από τις διαδικασίες της Αναρχικής Ομοσπονδίας κυρίως μέσα από τους προσυνεδριακούς διαλόγους  και τα συνέδρια της Α.Ο. μέρος των οποίων είναι πάντα και η θεωρητική επεξεργασία νέων ζητημάτων ή η επανεπεξεργασία παλιών… Το συνολικό πλέγμα απόψεων και θέσεων του Ρουβίκωνα εμβαθύνει και ολοκληρώνεται μέσα από το καταστατικό, της Αρχές και τις Θέσεις της Ομοσπονδίας…».


roubikonas_1

2
makeleio.gr