Παρασκευή, Νοεμβρίου 8

ΕΞΑΛΛΗ Η ΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ. «Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!» ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΝΕΑ ΒΕΝΤΕΤΑ ΣΤΗΝ …ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. TI TΡΑΒΑΕΙ ΚΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ....

ntora-koulis-mareva
Χαμός γίνεται μετά την αποκάλυψη για τους νέους διορισμούς των δύο αδελφιών της πεθεράς του Κυριάκου Μητσοτάκη -και μαμάς της Μαρέβας- σε …καλλιτεχνικές θέσεις. Εκτός όμως από το γενικότερο σάλο που έχει ξεσηκωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεσπάσει και «εσωτερική» θύελλα στους κόλπους της επονομαζόμενης και «Αγίας Οικογένειας». Και ειδικότερα από την Ντόρα Μπακογιάννη…

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις της Ντόρας με την πλευρά της Μαρέβας δεν είναι απλώς παγωμένες και ανύπαρκτες αλλά έχουν εξελιχθεί και σε εχθρικές. Και τώρα αυτή η εξέλιξη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι ή πιο συγκεκριμένα η αφορμή για να εκδηλωθεί νέο πολεμικό επεισόδιο στη μεταξύ τους πολεμική σύρραξη.
Όπως αναφέρουν άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με την πλευρά της Ντόρας και μαθαίνουν τι λέγεται και τι συμβαίνει εκεί, η αδελφή του Κούλη έχει γίνει πάλι έξαλλη μαζί του και έχει αρχίσει εκ νέου τα … «γαλλικά». Έτσι κι αλλιώς η Ντόρα είναι ως γνωστόν αθυρόστομη στις ιδιωτικές της συζητήσεις και όταν τα πάρει στο κρανίο δεν χαρίζεται σε κανέναν και σε καμία. Σε μια τέτοια περίπτωση μπροστά βρισκόμαστε και πάλι. Τα έχει πάρει στο κρανίο και μάλιστα πολύ άγρια.
pethera-kouli
Χρειάστηκε πολλή μεγάλη προσπάθεια, σύμφωνα με όσα μας υπενθυμίζουν αυτοί που ξέρουν, για να καταπιεί η Ντόρα την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει προεκλογικά ο αδελφός της ότι σε κυβέρνηση της ΝΔ με τον ίδιο πρωθυπουργό δεν θα μπει στο υπουργικό συμβούλιο κανένας συγγενής τους, όπως επίσης και ότι δεν θα πάρουν κρατικές θέσεις μέλη της οικογένειάς του. Και όχι προεκλογικά, αλλά αμέσως μετά και από τις εκλογές -στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στις 10 Ιουλίου- ως πρωθυπουργός πια ο Μητσοτάκης ανακοίνωνε στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του τα νέα ασυμβίβαστα. Και το πρώτο απ’ όλα ήταν ότι απαγορεύεται η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Επίσης, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – απαγορεύθηκε οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα…
Όλοι από την αρχή κατάλαβαν -και πολύ σωστά το κατάλαβαν- ότι βασικός στόχος αυτού του καθεστώτος ασυμβιβάστων και απαγορεύσεων δεν ήταν άλλος από την Ντόρα. Αυτό το είχε αντιληφθεί και η ίδια η οποία δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα δημοσίως, παρά μόνο να βρίζει και να φωνάζει κατ’ ιδίαν. Πίστευε ωστόσο ότι ο κανόνας αυτός θα είχε τουλάχιστον, υποχρεωτικά, γενικότερη εφαρμογή και έτσι θα μπορούσε να είναι και η ίδια καλυμμένη πίσω από μια «απόφαση αρχής», όπως την παρουσίαζαν.
Γι’ αυτό λοιπόν τώρα έχει βγει σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα ρούχα της. «Η απαγόρευση τελικά έγινε μόνο και μόνο για να μην μπω εγώ στην κυβέρνηση!» είναι το νέο ξέσπασμα σε βάρος του αδελφού της που η αλήθεια είναι ότι το εκδηλώνει και με την ανάλογη ειρωνεία και σαρκασμό. Κι αυτό διότι η διαπίστωσή της είναι καθαρά ρητορική. Όπως είπαμε, αυτό το είχε καταλάβει από την αρχή, αλλά αυτό που δεν περίμενε ήταν ότι τόσο γρήγορα θα έπεφταν τα προσχήματα και ότι η Μαρέβα, εκτός από όλα τα άλλα, θα ξεκινούσε να διορίσει φόρα παρτίδα τους δικούς της συγγενείς. Η Ντόρα θεωρεί ότι όλο αυτό είναι προσωπική προσβολή για την ίδια. Φτύσιμο μέσα στα μούτρα από τον Κούλη και τη σύζυγό του: «Εσένα σε έχουμε στην απέξω ενώ εμείς κάνουμε ο,τι γουστάρουμε…».
—————————— ————
Εδώ να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο επεισόδιο στον ενδοοικογενειακό πόλεμο είχε σημειωθεί πριν από μερικές ημέρες όταν έγινε η ειδική πρεμιέρα της κινηματογραφικής ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εκεί ο Κούλης είχε προσέλθει μόνος και είχε καθίσει, παίρνοντας την αγκαλιά, δίπλα στην πεθερά του Ήβη Γόντικα ενώ με την Ντόρα δεν είχαν ανταλλάξει ούτε καλησπέρα. Και την ίδια ώρα λόγω των οξυμένων σχέσεων η Μαρέβα είχε αποφύγει να παραστεί για να μην έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Ντόρα και …ξεμαλλιαστούν.
Λίγες ημέρες αργότερα η πρωθυπουργική σύζυγος Μαρέβα πήρε άλλη μια «εκδίκηση» απέναντι στην κουνιάδα της Ντόρα με τους δύο διορισμούς: Αφενός της αδελφής της μαμάς της, της Έλσης – Ειρήνης (Έρσης) Πήττα, ως αντιπροέδρου στο Εθνικό Θέατρο και αφετέρου του αδελφού της μαμάς της, του Χριστόφορου Χριστοφή, ως αντιπροέδρου στη Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Δύο – δύο οι διορισμοί, για να μην μένει κανείς από την οικογένεια της Μαρέβας παραπονεμένος…
—————————— ———-
Πώς να έχει λοιπόν άδικο η Ντόρα και να μην λέει, έξαλλη, ότι «το κάνουν επίτηδες για να με ισοπεδώσουν και να δείξουν σε όλους ότι εγώ είμαι πια ξοφλημένη και δεν έχω πια δύναμη;». Και στο επιχείρημα που της είπε κάποιος «μα, αυτές οι δυο θέσεις δεν είναι και τόσο σημαντικές κι εξάλλου η μία είναι χορογράφος κι ο άλλος σκηνοθέτης, άρα ξέρουν το αντικείμενο…», η Ντόρα με το γνωστό δολοφονικό ύφος που παίρνει όταν θέλει να «εκτελέσει» κάποιον η απάντηση που μαθαίνουμε πώς έδωσε ήταν: «Αν είναι έτσι, τότε πολύ περισσότερο υπήρχε κανείς καταλληλότερος από μένα για υπουργός Εξωτερικών που στην τελική δεν είναι και θέση για …θεατρίνους;».
Για να δούμε, το επόμενο διάστημα, ποια θα είναι η συνέχεια της βεντέτας μέσα στους ευρύτερους κόλπους της «Αγίας Οικογένειας». Το φιτίλι πάντως έχει ανάψει!
  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 .makeleio.gr