Εξάρχεια: Βρέθηκαν σακιά με πέτρες και μάρμαρα σε πολυκατοικία (video)Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αστυνομία για το Πολυτεχνείο.
Η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή 5.000 αστυνομικών, drones και ελικοπτέρου.
Στο επίκεντρο των μέτρων ασφαλείας θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων.
Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες,
πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.
Για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ».
Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.

Βρέθηκαν σακιά με πέτρες και μάρμαρα

Τα υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι ταράτσες που μπορούν να αποτελέσουν σημεία επίθεσης αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, προβληματίζουν την Αστυνομία.
Τους φόβους αυτούς της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για συλλογή «πολεμοφοδίων» από τους αντιεξουσιαστές ενισχύει και η φωτογραφία που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην οποία διακρίνονται τρία σακιά με πέτρες, μάρμαρα και τούβλα σε πολυκατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους.
Οι ένοικοι έψαχναν στην πολυκατοικία τους και βρήκαν τα σακιά το μεσημέρι του Σαββάτου.
Διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν αφήσει εκεί τα σακιά, προφανώς για να τα χρησιμοποιήσουν σαν πολεμοφόδια.

Πηγή: skai.gr