Κοινωνικό μέρισμα: Εν αναμονή 1 εκατ. δικαιούχοι--Το Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό μέρισμα θα πάει κυρίως σε γύφτους και Μουσουλμάνους, για να κάνουν κ αυτοί άνετα Μωαμεθανούγεννα. Τί δεν καταλαβαίνεις αφελή ψηφοφόρε;

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις - Μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου η υποβολή τους - Ποιοι μένουν εκτός

Με έξτρα παροχές «της τελευταίας στιγμής», ύψους πάνω και από τα 175 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν επισήμως ανακοινωθεί, κλείνει το ιδιαίτερα «απλόχερο» για Μουσουλμάνους  σε επιδόματα 2019. Καθότι έτος (διπλά) εκλογικό, μαζί με το Κοινωνικό Μέρισμα φέτος διανεμήθηκαν διπλάσιες «έκτακτες» παροχές και ελαφρύνσεις, εν σχέσει με το 2018.

Τότε είχαν δοθεί 780 εκατ. ευρώ σε 3,7 εκατομμύρια δικαιούχους τον Δεκέμβριο -συνταξιούχους κυρίως- ενώ φέτος διανεμήθηκαν τα διπλάσια σε διπλάσιους, ξεκινώντας από (α) την έκτακτη παροχή του Μαΐου σαν 13η σύνταξη για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, που έδωσε ο Τσίπρας, (β) μείωση ΕΝΦΙΑ για έχοντες και κατέχοντες  575 εκατ. ευρώ σε 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ματσό από τον Κούλη, και φτάνοντας (γ) στα περίπου 180 εκατ. ευρώ -όπως εκτιμάται τελικά- για σχεδόν 1 εκατομμύριο άμεσα ή έμμεσα δικαιούχους Κοινωνικού Μερίσματος Ρομά και λαθρομετανάστες. 

Από ώρα σε ώρα αναμένονται και ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις, για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος στους 253.000 άμεσα δικαιούχους (πολυτέκνους, ανέργους γονείς και ΑμΕΑ) ή έως και 950.000 συνολικά δικαιούχους αν συνυπολογιστούν και τα μέλη των οικογενειών τους.