Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30

3 δις πουλιά χάθηκαν μόνο στην Β. Αμερική

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Science, οι πληθυσμοί άγριων πτηνών στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 30% από το 1970. 

"Αυτή είναι μια καθαρή απώλεια σε όλα τα πουλιά στην ήπειρό μας, και αντιπροσωπεύει απώλεια δισεκατομμυρίων πτηνών", δήλωσε ο ερευνητής της ορνιθολογικής οργάνωσης Cornell Ken Rosenberg, ο οποίος ηγήθηκε διεθνούς ομάδας επιστημόνων από επτά ιδρύματα στην ανάλυση των τάσεων του πληθυσμού 529 είδη πτηνών. 


Τα αποτελέσματά μας σηματοδοτούν μια επείγουσα ανάγκη ... να αποτραπεί η συνεχιζόμενη απώλεια βιοποικιλότητας και η πιθανή κατάρρευση των πτηνών.
Η μελέτη ποσοτικοποιεί για πρώτη φορά τη συνολική μείωση των πληθυσμών πτηνών στις ΗΠΑ και τον Καναδά, απώλεια 2,9 δισεκατομμυρίων ενήλικων πτηνών αναπαραγωγής - με καταστροφικές απώλειες μεταξύ των πτηνών σε κάθε βιότοπο. 

Ο Rosenberg, ο οποίος διεξάγει κοινές ερευνητικές πρωτοβουλίες από το Lab Cornell και την American Bird Conservancy, αναφέρει ότι αυτά τα αποτελέσματα της μελέτης ξεπερνούν τον κόσμο των πτηνών. 
"Αυτές οι απώλειες πουλιών είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι τα αλλαγμένα τοπία από τον άνθρωπο (βιότοποι) χάνουν την ικανότητά τους να υποστηρίξουν τη ζωή των πτηνών", δήλωσε. 
"Αυτό είναι ένας δείκτης μιας επόμενης κατάρρευσης του συνολικού περιβάλλοντος". 
https://www.stontoixo.com/2019/09/3.html