Παρασκευή, Δεκεμβρίου 6

5G: ΣΑΝ … «Θεωρίες συνωμοσίας» βλέπουν κάποιοι …την απόφαση του Δήμου της Καλαμάτας να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ την λειτουργία της!!!

Σχετική εικόνα
«Είμαστε υπέρ της τεχνολογικής προόδου» λέει ο δήμαρχος της πόλης, αλλά....
Όπως ήταν φυσικό, έντονες είναι οι αντιδράσεις μετά από τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας να διακοπεί η σύμβαση για την πιλοτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας στην κινητή τηλεφωνία 5G λόγω έντονης ανησυχίας για τις πιθανές επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία.
Η απόφαση στηρίχθηκε στις ψήφους της αντιπολίτευσης ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος προσπάθησε να περάσει άλλη συμβιβαστική πρόταση, χωρίς όμως να συγκεντρώσει πλειοψηφία.
Η Καλαμάτα είναι ένας από τους τρεις δήμους πανελλαδικά (Τρίκαλα, Ζωγράφου οι άλλοι δύο) που επέλεξε η προηγούμενη κυβέρνηση να εφαρμοσθεί πιλοτικά το δίκτυο 5G, αλλά φαίνεται πως μετά τη χθεσινή απόφαση βγαίνει από το πρόγραμμα.
Με δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτηρίζει την απόφαση διακοπής της σύμβασης με την Wind «αποτέλεσμα της απλής αναλογικής», τονίζοντας ότι ελήφθη από παρατάξεις που δεν συνεργάζονται με τον ίδιο:
«Εμείς ως δημοτική Αρχή είμαστε υπέρ της τεχνολογικής προόδου, αφού εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας του ανθρώπου.
Για το λόγο αυτό, γίνονται μετρήσεις με εξειδικευμένο εξοπλισμό, που μας έχει παραχωρηθεί».
Πως γίνονται οι μετρήσεις;
«Ο κινητός σταθμός για μετρήσεις της στάθμης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, που έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στο Δήμο Καλαμάτας, κάνει εδώ και καιρό μετρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το εύρος εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στο οποίο λειτουργούν οι τοποθετηθέντες από τη Wind μηχανισμοί του 5G.
Τα επίπεδα ακτινοβολίας, που έχουν μετρηθεί, είναι πολύ χαμηλότερα από τα αποδεκτά όρια», επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμάτας στο ethnos.gr.
«Ο δήμος μας είναι υπέρ της τεχνολογικής προόδου.
Απορρίπτουμε την αστήρικτη φοβία, η οποία εκμεταλλεύεται την άγνοια πολλών ανθρώπων.
Το μέλλον δεν μας φοβίζει και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις τηλεπικοινωνίες, απέναντι στη μικροπολιτική και το σκοταδισμό».
Ναι μεν αλλά…
Πρώτον, η πιλοτική εφαρμογή στην Καλαμάτα υλοποιήθηκε με μόλις δύο κεραίες στο κέντρο της πόλης και χωρίς κινητά της τεχνολογίας 5G στην κατοχή των πολιτών.
Οπότε για τι μετρήσεις μιλάμε;
Δεύτερον, όταν πριν από ένα διάστημα ακούσαμε ότι και στο Βόλο ΘΑ υπάρξει κινητός σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, όχι για 5G, αλλά για τις άπειρες κεραίες που έχουν φυτρώσει στον ιστό της πόλης, ρωτήσαμε τον ειδικό της Home Biology -μιας ανεξάρτητης εταιρείας μετρήσεων που δεν εμπλέκεται με συμφέροντα εταιρειών ή δήμων- αν οι μετρήσεις γίνονται σωστά και τις εμπιστεύεται, και ιδού τι μας απάντησε:
Ναι τις εμπιστεύομαι, οι μετρήσεις θα είναι σωστές, αλλά τα όρια με τα οποία θα γίνεται σύγκριση θα είναι τα επιτρεπτά από τη νομοθεσία όρια έκθεσης, που αναγνωρίζουν μόνο άμεσες και όχι μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία.
Στις συχνότητες που λογικά θα καταγράφονται τα όρια κυμαίνονται στα 1200000-7000000 μW/m2, οπότε όπου και μετρήσουν στο επίπεδο του δρόμου οι τιμές θα είναι εντός ορίων. 
Πιο σημαντικές για την σύγκριση με τα όρια της νομοθεσίας είναι συνήθως οι μετρήσεις σε επίπεδο ταράτσας (συνήθως πιο κοντά στις κεραίες) και όχι σε επίπεδο δρόμου.
Πιο σημαντικές για την σύγκριση με τα προτεινόμενα όρια έκθεσης, που αναγνωρίζουν μακροχρόνιες επιδράσεις στην υγεία και κυμαίνονται στα 5-170 μW/m2, είναι οι μετρήσεις σε εσωτερικούς χώρους υψηλής χρήσης.
Κατανοητό;
Υπάρχουν οι άμεσες και οι μακροχρόνιες (αυτές μας ενδιαφέρουν) επιπτώσεις στην υγεία.
Υπάρχουν τα νόμιμα όρια που πρέπει να επανεξεταστούν, γιατί έχουν τεθεί από παλαιότερες μελέτες, όταν η ασύρματη τεχνολογία δεν είχε ακόμα αναπτυχθεί όπως σήμερα, και δεν έχουν γίνει νεότερες που να εξετάζουν τις επιπτώσεις συνδυαστικά –πχ τόσα wifi σε μια πολυκατοικία + το δημόσιο + οι κεραίες της 4G + οι κυψέλες της 5G.
Και το μεγαλύτερο ΣΥΝ είναι και οι δορυφόροι που πριν 10 χρόνια, όταν έγιναν μελέτες για κινητά και wifi κλπ, ήταν λιγότεροι από τους μισούς που είναι σήμερα πάνω από το κεφάλι μας!
Το … «παράδειγμα των Τρικάλων»…
Τι ήταν, όμως εκείνο που επέτρεψε να επικρατήσει «η μικροπολοτική και ο σκοταδισμός».
Η απλή αναλογική ίσχυσε σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν υπήρξαν αντίστοιχες αντιδράσεις τουλάχιστον στους άλλους δύο δήμους όπου εφαρμόζεται πιλοτικά η τεχνολογία 5G – Κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση διαδραμάτισαν επιτροπές πολιτών οι οποίες άρχισαν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους όλο και πιο έντονα από την εποχή που υπεγράφη η σύμβαση με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το 2018 αλλά και με την Wind τον περασμένο Ιούνιο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι επιτροπές αυτές βρήκαν απήχηση όχι μόνον σε ανθρώπους επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και σε πιο σοβαρούς με επιστημονικό υπόβαθρο, αναφέρει το Έθνος.
Αφού, λοιπόν, απαξιώνονται και οι “σοβαροί με επιστημονικό υπόβαθρο”, το άρθρο και η Wind αναφέρονται στο λαμπρό παράδειγμα των Τρικάλων που δεν έφερε αντιρρήσεις για την εφαρμογή της 5G, αλλά όχι στο λαμπρό παράδειγμα των Βρυξελλών που την σταμάτησε!
Τρίκαλα vs Βρυξέλλες, οι Τρικαλινοί ξέρουν καλύτερα!
Τι λέει η Wind
Τον κίνδυνο να φτάσει η χώρα δεκαετίες πίσω εξαιτίας της τεχνοφοβίας και του ψηφιακού αναλφαβητισμού σημειώνει η Wind σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας για τη διακοπή της πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου της 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (5G).
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα σταυροδρόμι για την πραγματοποίηση αλμάτων προς το μέλλον, ενώ εκπεφρασμένη είναι και η πρόθεση της Πολιτείας να δημοπρατήσει τις άδειες για το 5G το 2020.
Επισημαίνει μάλιστα ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι για κάθε 1 δισ. ευρώ που επενδύεται στην ανάπτυξη του Διαδικτύου δημιουργούνται κατά μέσο όρο 9.300 θέσεις εργασίας.
Η τεχνολογία 5ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία έχει τη δυναμική να «ξεκλειδώσει» έσοδα της τάξης των 12,3 τρισ. δολαρίων για ένα ευρύ φάσμα κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας.
Εκτιμάται ότι από το 2020 έως το 2035, η συνολική συμβολή του 5G στο παγκόσμιο ΑΕΠ θα είναι ισοδύναμη με μια οικονομία του μεγέθους της Ινδίας σήμερα, την έβδομη μεγαλύτερη στον κόσμο».
Εντάξει, τότε να υπολογίσουμε και πόσο θα αυξηθεί και η δουλειά στα γραφεία κηδειών, στον ιατρικό και φαρμακευτικό χώρο λόγω αύξησης καρκίνου κι άλλων ασθενειών, στον ιατρικό κλάδο τεχνητής γονιμοποίησης λόγω πρόκλησης στειρότητας και να βγάλουμε τον λογαριασμό υπέρ της 5G και… της “προόδου”!
Επίσης στο ενημερωτικό σημείωμα της εταιρίας αναγνωρίζεται, πάντως, ο κρίσιμος ρόλος της ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα παραπληροφόρησης ή τεχνοφοβίας.
Όλο αυτό μεταφράζεται σε φακελάκια σε δημοσιογράφους και “εμπιστήμονες” που θα καθησυχάζουν το κοινό …
https://shmantikanea.blogspot.com/2019/12/5g.html#more