Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19

Νότης Μαριάς: Όλο το ύπουλο σχέδιο της Γερμανίας για τον εγκλωβισμό της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για νότης μαριάς φωτο
Το ύπουλο σχέδιο της Γερμανίας ανέπτυξε ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς στον Γιώργο Τράγκα. Όπως είπε «η Γερμανία θέλει να κρατήσει εγκλωβισμένη την χώρα κάτω από την μνημονιακή μπότα γιατί φοβάται το ανοιχτό χρέος που έχει προς την Ελλάδα των 350 δισ. ευρώ από τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Το σχέδιο αυτό
μάλιστα μπήκε σε εφαρμογή όταν η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο με τον ESM. Εκεί μπήκε η ρήτρα ότι το δάνειο που παίρνουμε από τι ευρωπαϊκές χώρες δεν συμψηφίζεται με οποιανδήποτε άλλη απαίτηση. Η Γερμανία όμως δεν υπέγραψε ως κρατική οντότητα δηλαδή το Δημόσιο, άλλα εβαλε μια κρατική της τράπεζα να υπογράψει, αντίθετα απο όλες τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα όμως δεν είχε καμία απαίτηση από καμία άλλη ευρωπαικη χώρα εκτός απο την Γερμανία . Με αυτό τον τρόπο η Γερμανία διασφάλισε οτι δεν θα μπορούμε στο μέλλον να συμψηφίσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις με τα δάνεια που μας έδωσαν. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία το δάνειο που έδωσε στην Ελλάδα με βάση το πρώτο μνημόνιο είναι περίπου 16δισ.».

Και συνέχισε ο κ Μαριάς: «Εμείς ωστόσο θα μπορούσαμε, αφού δεν ενέγραψε στον προυπολογισμό της η Γερμανία την οφειλή της έναντι ημών των 350 δισ. να εγγράψουμε εμείς στον προυπολογισμό μας αν όχι όλο το πόσο, 30 δισ. Κι επειδή ο προυπολογισμός μας περνάει από την Ευρώπη και κρίνεται θα συζητείτο στο Ecofin. Και σε περίπτωση που τον απέρριπταν θα πήγαινε στο Ειδικό Δικαστήριο της ΕΕ. Όπως καταλαβαίνετε, εάν η Ελλάδα έπαιρνε πίσω χρήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου (το οποίο η Βουλή το υπολογιζει στα 21 δισ.,αλλά ο Μανώλης Γλεζος στα 50 δισ.) τότε δεν θα είχε καθόλου χρέος!
Παράλληλα, εμείς θα μπορούσαμε να τιτλοποιήσουμε το κατοχικό δάνειο και να το βγάλουμε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σε αυτή την περίπτωση θα διαταρασσόταν συθέμελα ο προυπολογισμός της Γερμανίας και εκεί που σήμερα δανείζονται με αρνητικά επιτόκια θα εκτινασσόταν στο 3-4%».
Οι «βόμβες» όμως του κ. Μαριά συνεχίστηκαν. Όπως είπε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε από τα σύννεφα. Γιατί από το 2013 όταν μπήκε η Κύπρος σε μνημόνιο υπήρξε συνάντηση του ιδίου, του Πάνου Καμμένου με τους Τσίπρα, Παππά και Σκουρλέτη όπου συζητήθηκε τι μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για την Κύπρο αλλά και τι θα έκανε στην περίπτωση που στο μέλλον θα αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Εκεί τότε αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην διαγραφή του χρέους άλλα και ήταν γνωστό ότι οι δανειστές μας θα είναι πολύ σκληροί, για αυτό και έπρεπε ο κεντρικός τραπεζίτης να είναι υπέρ αυτής της κατεύθυνσης. Όπως είπε ο κ. Μαριάς «η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον κεντρικό τραπεζίτη γιατί είναι συνδεδεμένος με την ΕΚΤ εκτός αν έχει κάνει πολιτική παρέμβαση. Τον Δεκέμβριο του 2014 ο κ Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών που ήταν ανέλαβε την Τράπεζα της Ελλάδος και τότε μίλησε υπέρ της ΝΔ. Αυτό έδινε το δικαίωμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την αντικατάσταση του. Όμως δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε νερό στο κρασί του μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση. Ο τότε ΥΠΟΙΚ Βαρουφάκης ευθέως είχε πει ότι το μνημόνιο είναι 70% σωστό και 30% λάθος και ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι το χρέος είναι νόμιμο και θα το πληρώσουμε. Στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που ήταν παράνομο». Και συμπλήρωσε ο κ. Μαριάς «εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να συγκρουστεί καταρχάς δεν θα επέστρεφε τα 11 δις. που είχαν περισσέψει από το προηγούμενο μνημόνιο και κατά δεύτερον δεν θα πλήρωνε τις δόσεις των δανείων ώστε να «στεγνώσει» τα δημοσία οικονομικά . Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαποφασίσει τον συμβιβασμό. Οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με μαγνητοφωνάκια αλλά θα μπορούσαμε τον Μάρτιο του 2015 όταν η Γαλλία δεν ήθελε να μπει σε επιτήρηση να ζητήσουμε κι εμείς τα δικά μας προαπαιτούμενα».
Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο Ν. Μαριάς αποκάλυψε ότι από το 2010 υπήρχε απόφαση την οποία είχαν υπογράψει Μέρκελ, Σαρκοζί, ΓΑΠ για το Europlus για την ‘κινεζοποίηση’ των ευρωπαικών μισθών. Όπως είχαν αποφασίσει έπρεπε η Ευρώπη να έχει ανταγωνιστικούς μισθούς με Ινδία και Κίνα. Επειδή αυτό δεν γίνεται με βούρδουλα, θα μπορούσε να γίνει αν υπήρχαν 40 εκατομμύρια νέα εργατικά χέρια. Παράλληλα και ο Τσίπρας συμμετείχε στην συμφωνία του Μαρακές όπου εκεί αποφασίστηκε η ελεύθερη μετανάστευση. Έτσι το σχέδιο του συστήματος είναι η φθηνή ενέργεια και η παραγωγή να ξαναγυρίσουν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα θα γίνει χώρος διαλογής και επιλογής μεταναστών που η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες θα πάρουν όσους και αυτούς που χρειάζονται. Ήδη αυτό το σχέδιο εξελίσσεται με τις μετεγκαταστάσεις. Η Γερμανία τώρα επιλέγει 22.000 μετανάστες που θα πάρει από την Ελλάδα, αλλά θα πάρει τους μορφωμένους, δηλαδή τους γιατρούς, τους μηχανικούς κλπ. Το σχέδιο αυτό το ξεκίνησε η Μέρκελ το 2015 όταν βγήκε μια ανάλυση ότι τα μεροκάματα στην Γερμανία αυξάνονται γιατί δεν υπάρχουν εργατικά χέρια. Έτσι άνοιξε τις πύλες και πήρε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά τώρα το σχέδιο είναι να γίνει σκληρή επιλογή και ο χώρος διαλογής θα είναι η Ελλάδα.
http://aggaleto.blogspot.com/2019/12/blog-post_39.html