Τρίτη, Δεκεμβρίου 31

«ΜΠΑΛΟΘΙΕΣ» ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΆΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

alexandroupoleos_anthimos1
Σημαντικά μηνύματα που γέννησαν προβληματισμό περιελάμβανε το χθεσινό κυριακάτικο κήρυγμα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου με ιδιαίτερες αναφορές στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Αφού αναρωτιέται που θα οδηγήσει το μεταναστευτικό ρεύμα, σχολιάζει: “Η κατάργηση των συνόρων (ως ευρωπαϊκό κεκτημένο) και το ελληνικό όνειρο (ο χαλαρός τρόπος της ζωής μας) θα βοηθήσει στην γρήγορη ολοκλήρωση της υφισταμένης πια παγκοσμιοποίησης στην περιοχη μας”.

Ο Ιεράρχης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως “ η αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία της Πατρίδος μας, φυσικό είναι, να φέρει αλλαγή και στην πολιτισμική εικόνα της.
Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της Ιστορίας και των Θρησκευτικών), οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, τα εργασιακως δεδομένα και τα δημοσιονομικώς κεκτημένα θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην”.
Θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους και προειδοποιεί: “είναι αδήριτη ανάγκη να διατηρήσουμε οι Έλληνες Ορθόδοξοι (τελείως ανόθευτη) την δογματική μας γνησιότητα και (όσο γίνεται περισσότερο) την εθνική μας ταυτότητα.
Όσοι θα ρθούν στην Πατρίδα μας πρέπει να βρούν ένα φιλόξενο και συγχρόνως δυναμικό πολιτισμικό περιβάλλον:την ιστορικα παραδοσιακή ελληνική αρχοντιά σμιλεμένη από την Ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη.
alexandroupoleos_anthimos1
Να μας βρούν στέρεους στην Πίστη μας, όχι χλιαρούς· να μας βρούν ακλόνητους στην Παράδοσή μας, όχι «καλάμια που τα δέρνει ο ανεμος»· να μας βρούν «μεγαλέμπορους» των ελληνικών αξιών μας, όχι «ψιλικατζήδες».
Χρειάζεται αποφασιστικότητα, όχι κοινωνική δειλία, όχι πνευματική καχεκτικότητα!”
Θύμισε δε πως “η Ιστορία έχει καταπιεί πολλούς λαούς που αδράνησαν μπροστά σε νέες προκλήσεις και δυναμικότερες τακτικές.
Όσοι θα ρθούν στην Πατρίδα μας, αν μας βρούν σκυμμένους, θα μας προσπεράσουν”.
Διαβάστε ολόκληρο το κήρυγμα
ggggggggggggggggh
GGGG2
makeleio.gr