Τρίτη, Δεκεμβρίου 3

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχή και χιόνια στα ορεινά

Άστατος καιρός αναμένεται σήμερα Τρίτη, με βροχές στα δυτικά και βόρεια και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Βροχές θα σημειωθούν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Ήπειρο και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Θεσσαλία. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ορεινά καθώς και ημιορεινές περιοχές.
Πρόγνωση βροχής για Τρίτη (3/12)
Πρόγνωση βροχής για Τρίτη (3/12)
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 10, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία από 4 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 18 και στην Κρήτη από 7 έως 19.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά θα ενισχυθούν σημαντικά και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σταδιακά όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο Νότιο και από δυτικές στο Βόρειο Ιόνιο έως 3 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.
Την Τετάρτη (4/12) θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Πρόγνωση συνολικού ύψους χιονιού (cm) για την Τετάρτη (4/12) – Περιλαμβάνονται και οι νυχτερινές ώρες της Τρίτης
Πρόγνωση συνολικού ύψους χιονιού (cm) για την Τετάρτη (4/12) – Περιλαμβάνονται και οι νυχτερινές ώρες της Τρίτης
Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.
Πρόγνωση βροχής για Τετάρτη (4/12)
Πρόγνωση βροχής για Τετάρτη (4/12)
Την Πέμπτη (5/12) στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις έως τις μεσημβρινές ώρες τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Παρασκευή (6/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά . Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Πηγές: Ηellenic Weather, Meteo