Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει...τους τα'χω πάρει ΟΛΑ !

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ
  Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει

«Κλείνει η χρονιά έχοντας εκπληρώσει τους στόχους, τους οποίους θέσαμε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα περνάει μέσα από την πολιτική μας αξιοπιστία, το ότι κάνουμε αυτά που έχουμε πει προεκλογικά. Είναι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά για μένα αποτελεί κανόνα και δεν έχω πρόθεση να ξεφύγω» είπε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με τίτλο: «4η
Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία της βιομηχανικής αναζωογόνησης που δεν πρέπει να χαθεί» και συμμετέχοντας σε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα.
Επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει «1,2 δισ. μειώσεις φόρων, πολλές αφορούν τις επιχειρήσεις, μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, και μείωση του φόρου στα μερίσματα» όποτε, όπως είπε, η χρονιά κλείνει καλά και σε ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στην αγορά. «Νομίζω για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει» προσέθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στη βιομηχανία και τη μεταποίηση. «Η βιομηχανία έχει πολλές καλά αμειβόμενες δουλειές και είναι κατά κανόνα μπροστά στην καινοτομία και την έρευνα» είπε και επισήμανε: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν τα χρόνια της κρίσης έγιναν πολύ καλύτερες. Αναγκάστηκαν να στραφούν στις εξαγωγές, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Γι' αυτό σήμερα έχουμε μια βάση επιχειρήσεων μεγάλων, μεσαίων και μικρών πάνω στις οποίες μπορούμε να στηριχθούμε και να κάνουμε το μεγάλο άλμα».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια χώρα θεωρεί πρότυπο, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχω κάποια χώρα πρότυπο, που να θέλω να αντιγράψω, διότι θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να χαράξει το δικό της ξεχωριστό δρόμο».
«Αυτό δεν σημαίνει ότι σε επιμέρους θέματα δεν παρακολουθούμε βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες χώρες» σημείωσε και προσέθεσε: «παρακολουθούμε για παράδειγμα το portal της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι η πύλη εισόδου επιχειρήσεων και πολιτών στον ψηφιακό κόσμο και έχουμε δουλέψει πολύ με την Εσθονία στα θέματα της ψηφιακής ταυτότητας, το οποίο θα προκηρυχτεί και πριν από το τέλος του χρόνου».
«Το άθροισμα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, το απαράμιλλο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, η γεωγραφική της θέση, το ανθρώπινο δυναμικό εντός και εκτός Ελλάδος και το μέγεθος μας, μας επιτρέπουν να χαράξουμε ένα δικό μας δρόμο, ο οποίος δεν μπορεί να παραγνωρίζει δυο κεντρικές σταθερές: τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δυνατότητα της Ελλάδας να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, λέγοντας ότι έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, αυτοδύναμη η οποία έχει έρθει να υλοποιήσει το σχέδιό της. Αυτό είναι ξένο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή» είπε και συμπλήρωσε πως «θα το αξιοποιήσουμε πλήρως, διότι πήραμε εντολή για μια καθαρή τετραετία».
Επίσης, είπε ότι υπάρχει διάθεση της κοινωνίας να στηρίξει τις αλλαγές και αναφέρθηκε στο ζήτημα των κινητοποιήσεων στην Αθήνα, τον αντικαπνιστικό νόμο και τις αλλαγές στην παιδεία για νέες δεξιότητες. «Θα απελευθερώσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια για να έρθουν πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε.