Τρίτη, Δεκεμβρίου 24

Χριστούγεννα στον κόσμο: Φώτα, στολίδια και εορταστικό κλίμα στην πανέμορφη Βιέννη

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε ανοιχτή αγορά στο κέντρο της Βιέννης, Αυστρία. EPA/ZOLTAN

Χριστούγεννα στην Ευρώπη: 7 Χριστουγεννιάτικες αγορές που πάντα ήθελες να επισκεφθείς!

Χριστουγεννιάτικες διακοπές! Σας παρουσιάζουμε επτά ευρωπαϊκές πόλεις με τις πιο εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές, που πάντα θέλατε να επισκεφθείτε. Τώρα είναι η ώρα!



Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε τι δώρα θα αγοράσετε, τι ρούχα θα φορέσετε και να ψάχνετε στα ημερολόγια τις αργίες! Ένα ταξίδι πάντα φαντάζει δελεαστικό, όμως τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που αποπνέει μια άλλου είδους, ιδιαίτερη γοητεία. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές με τα στολισμένα σπιτάκια, τα ζαχαρωτά και τον χαμογελαστό κόσμο δημιουργούν ένα κλίμα ζεστό και οικογενειακό, εισάγοντας ακόμα και τους πιο πεισματάρηδες από εμάς στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε τα σχέδιά σας και να βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα. Σας παρουσιάζουμε επτά ευρωπαϊκές πόλεις με Χριστουγεννιάτικες αγορές που ξεχωρίζουν!

Κολωνία, Γερμανία

25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Cologne-Christmas-markets

Έξι Χριστουγεννιάτικες αγορές διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Κολωνία, οι μεγαλύτερες και οι πιο εντυπωσιακές από τις οποίες συγκεντρώνονται έξω από το γοτθικό καθεδρικό ναό της πόλης. Ξύλινα σπιτάκια που σερβίρουν τοπικούς μεζέδες και gluhwein, το ζεστό, μυρωδάτο χριστουγεννιάτικο κρασί, στολισμένοι πάγκοι μικροπωλητών με παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια και πάσης φύσης δώρα περικυκλώνουν το μεγάλο παγοδρόμιο που στήνεται κάθε τέτοιες μέρες για μικρούς και μεγάλους.

     Cologne-Christmas-markets       Cologne-Christmas-markets

Μη χάσετε τη Μεσαιωνική Χριστουγεννιάτικη Αγορά, όπου όλοι είναι ντυμένοι με στολές της εποχής και τα πάντα μυρίζουν.. μεσαίωνα!

Για τη διαμονή σας, διαλέξτε κάποιο από τα ξενοδοχεία αυτής της λίστας που βρίσκονται γύρω από την αγορά, για να μη χάσετε στιγμή από τη μαγεία των ημερών!

Πράγα, Τσεχία

30 Νοεμβρίου – 6 Ιανουαρίου

Prague-Christmas-markets

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει η πανέμορφη Πράγα, πρωταγωνιστής στις επιλογές των ταξιδιωτών και αυτήν την εποχή του χρόνου. Η αγορά στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης κλέβει τις εντυπώσεις, με ξύλινες καλύβες ντυμένες στα χριστουγεννιάτικα, πολύχρωμα κύματα από λαμπιόνια και ένα εντυπωσιακό στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που καθοδηγεί το εορταστικό πνεύμα.

Prague-Christmas-markets

Μπορείτε να περιπλανηθείτε με τις ώρες στη γοητευτική στολισμένη πλατεία και να διαλέξετε δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα από μια μεγάλη ποικιλία από κεραμικά, ξύλινα παιχνίδια, κοσμήματα, πορσελάνες, χριστουγεννιάτικα στολίδια και, φυσικά, μαριονέτες! Ακόμα, έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς φτιάχνονται παραδοσιακές τσέχικες νοστιμιές και, στη συνέχεια, να τις γευτείτε! Όλα αυτά, συνοδεία μιας τσέχικης μπύρας ή, τι καταλληλότερο, ενός φλιτζανιού ζεστό κρασί (svařené vino), ό,τι πρέπει για το λαιμό τα κρύα χριστουγεννιάτικα βράδια!

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία γύρω από τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Πράγας εδώ.
Prague-Christmas-markets

Valkenburg, Ολλανδία

15 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου

Netherlands-Christmas-markets

Εάν αυτά τα Χριστούγεννα αναζητάτε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, τότε η Χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη Valkenburg της Ολλανδίας είναι για εσάς. Ολόκληρη η αγορά βρίσκεται μέσα σε μία υπόγεια σπηλιά, που περνάει κάτω από την πόλη!

Netherlands-Christmas-markets

Το πνεύμα των Χριστουγέννων αναμιγνύεται με την ατμοσφαιρική, γκροτέσκ γοητεία της υπόγειας αγοράς σε ένα λαβύρινθο από σπηλιές και μονοπάτια, με κεριά και λαμπιόνια να φωτίζουν το δρόμο σας. Θα βρείτε κι εδώ παραδοσιακές νοστιμιές, τοπικά γλυκίσματα και κάθε λογής δώρα, δώστε όμως ιδιαίτερη προσοχή στην έξοχη διακόσμηση, που απαρτίζεται, εκτός από λαμπάκια, φάτνες και άγιους βασίληδες, από σκαλισμένες τοιχογραφίες και μυστηριακά γλυπτά!

Netherlands-Christmas-markets

Βρείτε εδώ τα φθηνότερα ξενοδοχεία στην ολλανδική Valkenburg και ζήστε το διαφορετικό!

Μπριζ, Βέλγιο

22 Νοεμβρίου – 2 Ιανουαρίου

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπριζ στη Grote Markt είναι από τις πιο διάσημες του Βελγίου – και ολόκληρου του κόσμου. Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο ιδανικό τοπίο για Χριστουγεννιάτικους στολισμούς, από αυτό της μεσαιωνικής Μπριζ. Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας περπατώντας ανάμεσα στα φωτισμένα ιστορικά κτίρια ή να ανεβείτε σε μία από τις άμαξες με άλογα που διασχίζουν τα πέτρινα στενά της πόλης.

Bruges-Christmas-markets

Είτε θέλετε να κάνετε τα ψώνια σας, είτε να τολμήσετε να κάνετε πατινάζ στον πάγο, είτε απλώς να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της στολισμένης, ολόφωτης πόλης, η Μπριζ θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας – με ένα ίχνος μυρωδιάς από ζεστή σοκολάτα με κανέλα!

Bruges-Christmas-markets

Δείτε εδώ τα φθηνότερα ξενοδοχεία για την.. αποστολή σας στη Μπριζ!

Βερολίνο, Γερμανία - Gendarmenmarkt

25 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου

Berlin-Christmas-markets

Η Γερμανία, η βασίλισσα των Χριστουγέννων ξαναχτυπά, αυτή τη φορά στο Βερολίνο. Περισσότερες από 60 διαφορετικές Χριστουγεννιάτικες αγορές βρίσκονται διασκορπισμένες στην πόλη, αυτή που ξεχωρίζει όμως είναι η Gendarmenmarkt. Ανάμεσα στον Καθεδρικό Ναό και την Όπερα του Βερολίνου, η αγορά θυμίζει τοπίο από καρτ ποστάλ – και πιθανότατα είναι!

         Berlin-Christmas-markets            Berlin-Christmas-markets

Στο μικρό χριστουγεννιάτικο χωριό όλα λειτουργούν ρολόι: Οι τεχνίτες δουλεύουν ασταμάτητα και σας δείχνουν πώς φτιάχνονται ξύλινα παιχνίδια, κοσμήματα και χρυσαφικά, μουσικοί, χορευτές και ακροβάτες διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, ενώ η σούπα και το gluhwein ρέουν άφθονα, ιδανική συνοδεία για ένα αχνιστό bratwurst!

Βρείτε το.. χριστουγεννιάτικο σπιτάκι σας εδώ!

Βαρκελώνη, Ισπανία - Fira de Santa Lúcia

25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου

Έχετε την αίσθηση ότι ο Άγιος Βασίλης δε θα σας θυμηθεί φέτος; Ο Caga Tió θα σας θυμηθεί σίγουρα! Ο χαρακτήρας της καταλονικής μυθολογίας πρωταγωνιστεί στους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς της Βαρκελώνης και αφήνει τους μη μυημένους με ανοιχτό το στόμα! Φιγούρες του Caga Tió, του κούτσουρου που γεμίζει τα παιδιά με δώρα με τον πιο παράδοξο τρόπο, πλημμυρίζουν τη Χριστουγεννιάτικη αγορά Fira de Santa Lúcia της Βαρκελώνης, μαζί με σωρούς από γλυκά, ζαχαρωτά και αμυγδαλωτά turrón.

Barcelona-Christmas-markets

Μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης θα βρείτε μια Χριστουγεννιάτικη αγορά ασυνήθιστη και πολύ διασκεδαστική. Περιπλανηθείτε στα στενά της στολισμένης πόλης και μπείτε για τα καλά στο καταλανικό χριστουγεννιάτικο κλίμα. Ακόμα και αν δε χιονίζει, εσείς μπορείτε να βολτάρετε, να κάνετε τα ψώνια σας και να φιληθείτε κάτω από το γκι!

 Barcelona-Christmas-markets         Barcelona-Christmas-markets

Διαλέξτε ένα από τα ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη και ζήστε φέτος τα Χριστούγεννα πιο.. μεσογειακά!

Βιέννη, Αυστρία - Rathausplatz

16 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου

Wien-Christmas-markets

Εάν η Γερμανία είναι η βασίλισσα των Χριστουγέννων, τότε η Αυστρία είναι σίγουρα ο βασιλιάς! Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η πλατεία του δημαρχείου (Rathausplatz) της Βιέννης μεταμορφώνεται σε παραμύθι! Το δημαρχείο φωτίζεται εντυπωσιακά και στέκει υπερήφανο πάνω από την πανέμορφη Χριστουγεννιάτικη αγορά που αποτελείται από 150 ξύλινα σπιτάκια. Εκεί θα βρείτε χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα και γλυκίσματα ενώ μπορείτε να περιμένετε να έρθει η σειρά σας στο παγοδρόμιο πίνοντας μία κούπα ζεστό κρασί.

Wien-Christmas-markets

Η μοναδική γοητεία της πλατείας πολλαπλασιάζεται μέσα από μια θάλασσα από λαμπάκια και φώτα, ενώ ο αέρας ευωδιάζει καραμελωμένη ζάχαρη, κάστανο και κανέλα. Στο ισόγειο του δημαρχείου οι μικροί μας φίλοι φτιάχνουν κουλουράκια και κεριά, ενώ οι χορωδίες ψάλλουν τα κάλαντα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερα Χριστούγεννα;

Wien-Christmas-markets

Βρείτε το ξενοδοχείο σας για Χριστούγεννα στη Βιέννη!
Γνωρίστε ακόμα περισσότερες πανέμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές, στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας!



Χριστούγεννα στην Ευρώπη



.travelkiki.com