Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20

Οι κίνδυνοι του λίπους στο ήπαρ


Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση μειώνουν τα επίπεδα του λίπους στο ήπαρ. Σύμφωνα με μελέτες, η συστηματική άσκηση και η μείωση του χρόνου που αφιερώνετε σε καθιστικές δραστηριότητες μπορούν να περιορίσουν τη συσσώρευση «επικίνδυνου» λίπους στο ήπαρ, η οποία αποτελεί επιπλοκή της παχυσαρκίας.

«Οι άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση και γυμνάζονται σε τακτική βάση όχι μόνο αισθάνονται καλύτερα, αλλά συχνά ανταποκρίνονται πιο θετικά σε ιατρική θεραπεία» επισημαίνει ο Σταύρος Σταθόπουλος, φυσικοθεραπευτής εξειδικευμένος στην αποκατάσταση νευρολογικών και νευροψυχολογικών δυσχερειών στο ΓΝΑ Ο Ευαγγελισμός, καθηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Επιμόρφωσης του παν/μίου G. Marconi της Ρώμης.
Οι ασθένειες
Ο υπέρβαρος απειλείται από αρτηριακή πίεση, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη τύπου 2 ή σακχαρώδη διαβήτη, άπνοια ύπνου, μυοσκελετικές διαταραχές (ιδίως οστεοαρθρίτιδα) και καρκίνους (ενδομήτριο, μαστός, κόλον). Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας; Και οι δύο προσδιορίζονται από τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Το υπερβολικό βάρος είναι έλλειψη ισορροπίας μεταξύ της πρόσληψης και της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ η παχυσαρκία είναι μια χρόνια ασθένεια.espressonews.gr