Κυριακή, Δεκεμβρίου 22

Καλά Χριστούγεννα Συνέλληνες…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης λάβαμε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ανδρέα και σας το παραθέτουμε παρακάτω:

ΘΕΜΑ: «Χριστούγεννα τότε... Χριστούγεννα σήμερα...”

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,


-Α-

Ένας διάσημος ξένος συγγραφέας, ὁ Τζιοβάνι Παπίνι, αναφερόμενος στην Γέννηση του Κυρίου, έγραφε: Ο Ιησούς γεννήθηκε σ’ ένα σταύλο. Ένας σταύλος, ένας πραγματικός σταύλος, δεν είναι το χαριτωμένο κι’ ανάλαφρο υπόστεγο, ποὺ οι Χριστιανοὶ ζωγράφοι φαντάστηκαν, σχεδόν σαν να ντρέπονταν, γιατί ὁ Θεός τους κατοίκησε μέσα στην φτώχεια. Ὁ σταύλος, ο αληθινός σταύλος, είναι η κατοικία των ζώων. Δεν είναι η στοά με τις κολόνες και τα κιονόκρανα, ούτε το όμορφο καλυβάκι της εορταστικής “φάτνης” της παραμονής των Χριστουγέννων. Ο αυθεντικός σταύλος είναι σκοτεινός, βρώμικος, λερωμένος. Καθαρή είναι μονάχα, η γωνιά όπου βάζουν την τροφή των ζώων, δηλαδή ἡ φάτνη.

Αυτός είναι ο αληθινός σταύλος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Ο πιο βρωμερός τόπος υπήρξε το πρώτο ενδιαίτημα του πιο αγίου παιδιού που γέννησε γυναικά. Ὁ Χριστός δεν γεννήθηκε τυχαία σ’ ένα σταύλο. Τάχα ὁ κόσμος δεν είναι ένας απέραντος σταύλος, όπου οι άνθρωποι τρώνε και κοπρίζουν; Το πιο όμορφα, τα πιο αγνά, τα πιο θεϊκά πράγματα, δεν τα μεταβάλλουν συχνά σε κοπριά; Ύστερα ξαπλώνονται πάνω σ’ αυτούς τους σωροὺς της κοπριάς και ονομάζουν αυτὴ την κατάσταση “απόλαυση της ζωής”! Πάνω στην γη, λοιπόν, που είχε μεταβληθεί σε σταύλο αλόγων ζώων, όπου όλες οι διακοσμήσεις και τα μυρωδικά δεν μπορούν να σκεπάσουν την βρωμιά και την δυσωδία της κοπριάς, πρόβαλε μια νύχτα ο Ιησούς, γεννημένος από μια Παρθένο άσπιλη, με μοναδικό του όπλο την Αθωότητα (βλ. Τζ.Π. “Ιστορία του Χριστού”).

-Β-

Πράγματι! Όταν γεννήθηκε ο Χριστός, στα μέγαρα των πλουσίων πλεόναζε η διαφθορά και η ακολασία. Αλλά, και στα μικρά σπίτια των φτωχών, η ηθική εξαχρείωση συναγωνιζόταν την υλική αθλιότητα και στέρηση. Και σ’ αυτόν ακόμα τον περιλάλητο Ναό του Σολομώντος, στα Ιεροσόλυμα, δέσποζε η υποκρισία και οργίαζε ἡ ασέβεια. Όταν ο πιστός χριστιανός μελετά το πρώτο κεφάλαιο της προς Ρωμαίους επιστολής του Αποστόλου Παύλου, νοιώθει ένα ρίγος να διατρέχει το σώμα του. Γιατί, διαπιστώνει, τον δυσώδη βόρβορο της αρχαίας εκείνης εποχής. Άνθρωποι λογικοί είχαν εξολισθήσει σε απύθμενα βάθη αμαρτίας, και γι’ αυτό είχαν μεταβληθεί σε άλογα και ανελεύθερα κτήνη, ασυγκράτητα στις ατίθασες ορμές τους και στα τυφλά και ζωώδη ένστικτά τους. Ὁ Απόστολος Παύλος, θεόπνευστος κήρυκας των θείων αληθειών, γράφει με πόνο: Οι άνθρωποι “καθώς ουκ εδοκίμασαν τον Θεόν έχει εν επιγνώσει, παρέδωκεν αυτοὺς ο Θεός εις αδόκιμον νουν, ποιείν τα μη καθήκοντα, πεπληρωμένους πάση αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία, μεστοὺς φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας..., υπερήφανους, αλαζόνας..., άστοργους, ανελεήμονας”. Και ενώ γνωρίζουν ότι, όσοι κάνουν αυτὲς τις αξιοκατάκριτες πράξεις, θα τιμωρηθούν, “ου μόνον αυτὰ ποιούσιν, αλλά και συνευδοκούσι τοις πράσσουσι”, επιδοκιμάζουν, δηλαδή, εκείνους που τα κάνουν αυτά! (Ρωμ. Α΄ 21-32).

-Γ-

Αυτή ήταν ἡ κατάσταση του κόσμου, τότε που γεννήθηκε ὁ Χριστός. Κι’ από εκείνη την Άγια Νύχτα, έχουν περάσει περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης υψώνονται περικαλλείς και μεγαλόπρεποι Ναοί. Κι’ οι χριστιανοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα: Με φώτα, με πολύχρωμα στολίδια, με τραγούδια και μουσικές, με ρεβεγιόν και ταξίδια σε μακρυνές χώρες. Αλλά, όπως τότε, η έλλειψη της Αγάπης συνετέλεσε, ώστε ο Χριστός να γεννηθεί στον σκοτεινό και βρώμικο σταύλο, έτσι και σήμερα: Η χωρίς Χριστό ζωή, με την αστραφτερή, αλλά φευγαλέα λάμψη της κοσμικότητας - όπως γράφει ο Τζιοβάνι Παπίνι - μεταβάλλει τον κόσμο σε σωροὺς κοπριάς, όπου οι άνθρωποι ξαπλώνουν επάνω τους, κι’ ονομάζουν αυτὴ την κατάσταση “απόλαυση της ζωής”.

Γι’ αυτό, είναι ανάγκη να αγαπήσουμε βαθειά τον Χριστό. Και να του δώσουμε καθαρή την καρδιά μας με τα αγιαστικὰ Μυστήρια της Εκκλησίας, για να την κάνει φάτνη Του. Αυτὸ εύχομαι ολόψυχα σε όλους, ώστε μαζί με τον Χριστό να γιορτάσουμε Χριστούγεννα ευλογημένα.

Διάπυρος προς Χριστὸν ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ




Ανοιχτή επιστολή του ΑΚΚΕΛ στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος












Το πλέον υπερπροβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων – τουλάχιστον – είναι η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη (όπως γράφω και στο σημερινό μου άρθρο). Η οποία αυτήν την στιγμή, είναι μια Βουλευτής της εθνικής αντιπροσωπίας της Βουλής όπως και οι άλλοι 299. Η οποία δεν είναι Υπουργός, για να δικαιολογείται η υπερπροβολή της από τα ΜΜΕ…

Ωστόσο, όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το τι θα πει σε καθημερινή βάση!

Από τη δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), τις οποίες διακαώς επιθυμούν ΗΠΑ, Γερμανία και Αγγλία, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια αλλοδαπών…

Μέχρι την προσφάτως διατυπωμένη άποψή της, πως η διαφορά μας στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία, θα πρέπει να διευθετηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης…

Απόψεις που πολλές φορές αγγίζουν το περίεργο, το μυστήριο, το τάχατες ρεαλιστικό και για πολλούς το ύποπτο!

Έτσι, σήμερα θα σας ενημερώσω για ένα Δελτίο Τύπου της 18ης Δεκεμβρίου 2019 που εξέδωσε το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος και το απέστειλε στην κ. Μπακογιάννη και στα ΜΜΕ…

«Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για την προσπάθειά σας να ενοχοποιήσετε τους απλούς κτηνοτρόφους ως υπεύθυνους για τη νόθευση του ελληνικού γάλακτος με άλλο γάλα άλλων κρατών και την πώλησή του ως ελληνικό.

Αναφερόμαστε στις ακόλουθες δηλώσεις σας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου:

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κτηνοτροφία είναι οι ελληνοποιήσεις… οι μεγάλες εταιρίες γάλακτος όταν παίρνουν το γάλα, το παίρνουν ελληνοποιημένο, η ελληνοποίηση γίνεται πριν, γίνεται δηλαδή στους μικρούς παραγωγούς… άρα όταν το παίρνει η μεγάλη επιχείρηση, το παίρνει νόμιμα…”!

Η προσπάθειά σας στη συνέχεια να τα μαζέψετε, όταν σάς υποβλήθηκε ερώτηση, είναι εξίσου απαράδεκτη διότι έπρεπε από την αρχή να πείτε ότι οι απλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν καμία εμπλοκή και ότι τα καρτέλ του γάλακτος (σε διάφορες μορφές) έχουν τη ευθύνη για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ διόρθωση και να ζητήσετε συγγνώμη από τους κτηνοτρόφους!!



Όχι συμβιβασμός με τη Siemens και την Intracom…







Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση στη δίκη της Siemens και ήταν καταπέλτης για πολλούς εκ των κατηγορουμένων. Από εκεί και μετά αναγγέλθηκαν ως επόμενες ημερομηνίες (διαδικαστικές αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστικές συνεδριάσεις) για 6, 12,13,19 Δεκεμβρίου, ως είθισται! Να σημειωθεί πως η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υπόκειται σε έφεση στο Πενταμελές για να γίνει τελεσίδικη και στον Άρειο Πάγο για να γίνει αμετάκλητη! Αυτά σας έλεγα μεταξύ άλλων στα τελευταία αποκαλυπτικά μου ρεπορτάζ!

Ωστόσο χθες (19/12) ήταν επίσης κόλαφος η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της Siemens, για όλους τους τους καταδικασθέντες.

Αποφασίστηκε δήμευση - κατάσχεση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, αυτών τουλάχιστον που έχουν βρεθεί και όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, παραπέμπει τις αστικές αξιώσεις του Ο.Τ.Ε. και του ελληνικού Δημοσίου στα πολιτικά δικαστήρια ως αξεκαθάριστες.

Την ίδια ώρα ο γερμανικός (πλέον) Ο.Τ.Ε. και η γερμανική Siemens θα πρέπει να αποφασίσουν, αν τελικά τολμήσουν να κάνουν συμβιβασμό για όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και για υποθέσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν.

Για τις οποίες τόσα χρόνια, ελέω πρωτίστως της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη κάποιοι κωφεύουν.

Ένα ζήτημα με τις δυο αγωγές του ΟΤΕ εναντίον της Siemens και της Intracom (συνολικής αξίας 56 εκ. ευρώ), που επανειλημμένως είχα θίξει στα ΜΜΕ στα οποία μου δίνεται ο λόγος…

Κάνοντας αναφορές για το πού βρίσκονται καταχωνιασμένες οι αγωγές κατά της Siemens και της Intracom από το 1996 μέχρι σήμερα; Όταν την αγωγή κατά της Siemens την είχε προχωρήσει ο ΟΤΕ, εξαντλώντας τα νόμιμα μέσα, άσχετα αν δεν την υποστήριξε όπως έπρεπε και έχει ο Οργανισμός το δικαίωμα να την επαναφέρει, για εκείνη της Intracom δεν έγινε κάτι αντίστοιχο…

Ρωτούσαμε λοιπόν επανειλημμένως, αν η διοίκηση του ΟΤΕ και ειδικότερα ο πρόεδρός της κ. Μιχάλης Τσαμάζ θα διεκδικούσε τα 56 εκατομμύρια ευρώ, που επικαλούνται και οι μηχανικοί του Οργανισμού!

Σήμερα όμως, φτάνουν στ΄ αυτιά μας, πως η διοίκηση του ΟΤΕ θα διεκδικήσει τα εν λόγω μεγάλα ποσά!

Μακάρι να γίνει και να το επικροτήσουμε…




.ksipnistere.com