Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18

Ο Σταμάτης Κόκοτας για πρώτη φορά στα Ιωάννινα!

Dec 18th 2019, 06:20


Ο θρυλικός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας τα Χριστούγεννα στα Γιάννενα για πρώτη φορά στη καριέρα του!!!

Ήταν για πολλά χρόνια ο άρχοντας της πίστας. Η πιο μεγάλη φίρμα με φήμη που ξέφευγε από τα ελληνικά σύνορα. Ένας τραγουδιστής που έζησε αμέτρητες στιγμές λατρείας και πάθους. Ο Σταμάτης Κόκοτας με την χαρακτηριστική λαϊκή φωνή είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν γράψει ιστορία. Ένας ζωντανός θρύλος που έζησε τα πάντα.

Μόλις πήρε στα χέρια του δώρο μία κιθάρα από την μητέρα του, σε ηλικία 15 ετών, κατάλαβε με τι ήθελε να ασχοληθεί. Το τραγούδι ήταν η μεγάλη του αγάπη και έτσι στα 60ς πήγε στην εκπομπή νέα ταλέντα της κρατικής τηλεόρασης μαζί με 2 φίλους του και παρουσίασαν το τρίο Μπραζίλ, όπου ο Σταμάτης Κόκοτας ξεχώρισε αμέσως.
Στην Γαλλία ο Σταμάτης Κόκοτας ξεκινά δειλά δειλά την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι.
Εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα, τραγουδά στην Γαλλική τηλεόραση και εκεί τον ανακαλύπτει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Τον πείθει να επιστρέψει στην πατρίδα και το 1966 τραγουδώντας Ξαρχάκο και Γκάτσο αρχίζει να χτίζει την καριέρα του. Η δισκογραφική εταιρία τον πιέζει να αλλάξει το επίθετο του για να κάνει καριέρα και εκείνος αρνείται. Λόγω της ξεχωριστής χροιάς της φωνής του, αλλά και του ιδιαίτερου λουκ, ο Σταμάτης Κόκοτας έγινε τη δεκαετία του '70 ένας μεγάλος σταρ με πωλήσεις 100.000 δίσκων κάθε φορά που έβγαζε μια επιτυχία. Έχει για σήμα κατατεθέν ακόμη και σήμερα, τις εξαιρετικά μακριές φαβορίτες του.
Από το 68 ξεκινά συνεργασίες με όλους τους μεγάλους δημιουργούς της εποχής, Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Σπανός, Καλδάρας, Μούτσης, Ζαμπέτας, Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι. Στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζεται επικρατεί το αδιαχώρητο. Τα πιάτα πέφτουν βροχή και φτάνουν μέχρι την μέση του, τα κορίτσια λιποθυμούν και οι άνδρες στο άκουσμα του τραγουδιού 'Γιε μου', λυγίζουν και κλαίνε. Η μεγάλη φιλία του με τον Αριστοτέλη Ωνάση έχει γραφτεί στην ιστορία. Ήταν ο αγαπημένος του τραγουδιστής, ένας καλλιτέχνης για τον οποίο ο εφοπλιστής έπαιρνε το ιδιωτικό του αεροσκάφος και ερχόταν στην Αθήνα με την Τζάκυ Κέννεντι για να τον ακούσει για ένα μόνο βράδυ. Τα γλέντια στο νησί του Σκορπιού αξέχαστα στην μνήμη όσων τυχερών τα έζησαν!
45 χρόνια παρουσίας ο Σταμάτης Κόκοτας μας έχει δώσει αμέτρητες επιτυχίες, τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει και στις 25 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά στη καριέρα του θα βρεθεί στα Γιάννενα στη μουσική σκηνή του Πολυχωρου Αγορά για μια μοναδική εμφάνιση που δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Τηλ κρατήσεων:6907304505
Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00

Προπώληση: 13ευρω
Είσοδος: 15ευρώ

Η προπώληση ξεκινάει στις 19/12 στον Γερμανο και στον Πολυχωρο Αγορά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this fee