Πέμπτη, Δεκεμβρίου 26

Χωρίς τον σύζυγό της στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία η βασίλισσα Ελισάβετ

Χωρίς τον σύζυγό της στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία η βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ παρέστη το πρωί της Τετάρτης στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ, έχοντας στο πλευρό της τον γιο της, πρίγκιπα Άντριου, όχι όμως και τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η 93χρονη βασίλισσα έφτασε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής του Σάντριγχαμ χωρίς τον δούκα του Εδιμβούργου. Ο Φίλιππος, 98 ετών, νοσηλευόταν επί τέσσερις ημέρες λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όμως πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, όπου η βασιλική οικογένεια κατά παράδοση περνά τις γιορτές των Χριστουγένννων.
Ο πρίγκιπας Άντριου, 59 ετών, πήγε στο Σάντριγχαμ μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον διάδοχο του θρόνου Κάρολο. Ο Άντριου ενεπλάκη στο σκάνδαλο του Αμερικανού επιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών επί δεκαετίες. Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας, που υπήρξε στενός φίλος του Επστάιν, αποσύρθηκε από όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC για το θέμα αυτό, η οποία όμως του γύρισε μπούμερανγκ. Κατηγορήθηκε ότι δεν έδειξε καμία συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν ενώ ο Τύπος έκρινε μη πειστικές τις δικαιολογίες που πρόβαλε για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς μιας γυναίκας που υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του όταν ήταν ανήλικη.