Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11

Χωρίς πόλεμο μας πολιόρκησαν Μουσουλμάνοι με την βοήθεια του Κούλη. Και όχι μόνο, πήρε τα επιδόματα από τους Έλληνες πολίτες και τα δίνει ΟΛΑ στους εισβολείς για να εδραιωθούν στην πατρίδα μας !

Kινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου για τους λαθρομετανάστες…

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα νησιά στο βόρειο Αιγαίο, σήμερα, Τετάρτη, με αφορμή το μεταναστευτικό. Δήμοι και μαγαζιά κατεβάζουν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες δομές παραμονής  μεταναστών που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Στις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό συμμετέχει ενεργά και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κλειστές θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη, οι υπηρεσίες της περιφέρειας, όπως είχαν αποφασίσει σε έκτακτη διάσκεψη ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι των νησιών Λέσβου, Χίου και Σάμου.
Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κάλεσε μάλιστα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της περιφέρειας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Για «μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην κυβέρνηση» όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος», εξηγώντας ότι η αποσυμφόρηση των νησιών αφορούσε στην μετακίνηση μερικών εκατοντάδων αλλοδαπών προς την ενδοχώρα τη στιγμή που χιλιάδες νέοι  μετανάστες φτάνουν καθημερινά στα νησιά.
Στη Σάμο, κλειστές θα μείνουν σήμερα οι Διοικητικές – Οικονομικές Υπηρεσίες του δήμου, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου και η Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων.
Παράλληλα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου τόνισε ότι εμμένει στις πρόσφατες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα:
-Αντιτίθεται, δεν αποδέχεται και απορρίπτει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του κ. Στεφανή, στις 20/10/2019.
-Απαιτεί την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από μετανάστες και τη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα.
-Να δημιουργηθεί μόνο μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μεταναστών.
-Να κλείσει το υφιστάμενο hot spot της πόλης της Σάμου και να παραδοθεί ο χώρος κατά κυριότητα στον δήμο Ανατολικής Σάμου.
-Να ενισχυθεί το προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου, των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών.
-Να συνδιοργανώσει άμεσα και συντονισμένα κινητοποίηση των Δήμων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και των ετεροδημοτών σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, στο μέγαρο Μαξίμου.