Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11

ΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
                         Αντγος ε.α 
           Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

       -Ασφαλώς θλίβεται, προβληματίζεται, ακόμη και φανατίζεται, ο σημερινός Έλλην πολίτης που γνωρίζει την Ιστορία της πατρίδος του, από την αναίσχυντη συμπεριφορά του κράτους των Σκοπίων, το οποίο προσπαθούσε για 10ετίες με κάθε τρόπο, να οικειοποιηθεί το όνομα της Ελληνικής «Μακεδονίας» η οποία αριθμεί την Ιστορική Ελληνικότητά της πέραν των 3000 ετών. Δυστυχώς! Το πέτυχε τελικά, με το αμαρτωλό Σύμφωνο των Πρεσπών, το οποίο αγγίζει τα όρια της προδοσίας και μάλιστα με υπογραφή Έλληνα Πρωθυπουργού.
  -Κάθε σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης, με καμία δύναμη δεν μπορεί να δικαιολογήσει το θλιβερό αυτό Σύμφωνο των Πρεσπών. Βέβαια! Ούτε αυτοί οι πρωτομάστορες της αμαρτωλής συμφωνίας των Πρεσπών, δικαιολόγησαν την πράξη των στον Ελληνικό Λαό. Με  μια σύντομη στοιχειώδη ιστορική αναδρομή πιστεύω ότι θα πεισθούν και ο τελευταίος αμφισβητών Έλληνας και ξένος πολίτης ότι, οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχαία Μακεδονικά φύλα που είχαν γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό Ελληνικό.
   -Η Σημερινή περιοχή του κρατιδίου της Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία. Ιδρύθηκε από τον Δάρδανο Βασιλέα της Δαρδανίας περιοχή που ευρίσκετο στην Τρωάδα και συγκεκριμένα στην έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Ο Μ. Αλέξανδρος προτού ξεκινήσει για την εκστρατεία του προς ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ νίκησε τους Δαρδάνους οι οποίοι αναγκάσθηκαν τότε, ν’ αναγνωρίσουν την επικυριαρχία της Μακεδονίας. Ο Στρατηλάτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μετά την Μάχη του Γρανικού, απέστειλε στην Αθήνα τριακόσιες περσικές πανοπλίες, ως «ανάθημα» στην πολιούχο της πόλεως των Αθηνών Αθηνά, διατάξας να γραφεί το παρακάτω επίγραμμα: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των Βαρβάρων των εις την Ασία κατοικούντων».   

  -Κατά τα επακολουθήσαντα χρόνια, η Μακεδονία, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τις επιδρομές των Δαρδάνων. Το 229 π.Χ. η Μακεδονία ήτο σε εμπόλεμο κατάσταση με την Δαρδανία, μάλιστα κατά την μάχη αυτή σκοτώθηκε και ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των. Μετά τα μέσα του 1ου π. Χ αιώνα οι Δάρδανοι υποτάχθησαν στους Ρωμαίους. Τα Σκόπια (scupi) εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή απετέλεσε τμήμα της ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας. Από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήτο πλέον ξεχωριστή επαρχία. Την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «Θέμα του Δυρραχίου (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ), επομένως καμία γενεαλογική σχέση δεν έχει η χώρα αυτή με την Μακεδονία του Μ. ΑΛΕΞΆΝΔΡΟΥ.

-Το όνομα Μακεδονία προέκυψε όταν ο Στρατάρχης Τίτο εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους, πάνω σε ομοσπονδιακή βάση. Σ’ αυτήν θα υπήρχαν εξ ομοσπονδίες και η μία εξ αυτών του Νοτίου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με την Μακεδονία ονομάστηκε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς ανατολάς και προς Νότο. Αυτή λοιπόν η περιοχή της Δαρδανίας, που ήταν ομοσπονδιακό κράτος της Γιουγκοσλαβίας μετά την διάλυση αυτής, αποσπάσθηκε και έγινε ανεξάρτητο κράτος.
-Άλλο λοιπόν η σύσταση του γειτονικού κράτους και άλλο ο σφετερισμός του ονόματος Μακεδονία από μέρους του, όταν Ιστορικά, εθνολογικά και γεωγραφικά όλα τα στοιχεία δεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα το κράτος των Σκοπίων (Δαρδανία) κατοικείται από Σλάβους και Αλβανούς που δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία της Βεργίνας και του Μ. Αλεξάνδρου του οποίου η χώρα των υπήρξε πολέμια.
-Το όνομα λοιπόν της Μακεδονίας είναι αναγνωρισμένο και κατοχυρωμένο από αρχαιοτάτων χρόνων στην Ελλάδα μέχρι και των ημερών μας. Το γειτονικό κρατίδιο, για να βρει το πραγματικό του όνομα, ας ψάξει στην ιστορία του να βρει το όνομά του και την ταυτότητά του και ας σταματήσει, τον σφετερισμό τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας.
    -Ας γίνει επιτέλους από τους υπευθύνους της πατρίδας μας μια ιστορική ενημέρωση των εκπροσώπων του Ο.Η.Ε. της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. για την Ελληνικότατη Μακεδονία. Ας τους υπενθυμίσουν  σ’ όλους την διένεξη της Μεγάλης Βρετανίας με την Γαλλία, για την Γαλλική Βρετάνη και την υποχώρηση του Λονδίνου ν’ αλλάξει το Συνταγματικό του όνομα σε… «Ηνωμένο Βασίλειο».

   -Για τους παραπάνω αναφερομένους λόγους πιστεύαμε ότι,στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ Δημοκρατικά Εκλεγμένη Κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό, η οποία θα συναινέσει ώστε μέσα στο όνομα του κράτους των Σκοπίων να υπάρχει η λέξη «Μακεδονία», ότι η γλώσσα των είναι η Μακεδονική και ότι ανήκουν στο Μακεδονικό Έθνος, έστω! και αν όλα τα κράτη του κόσμου το αναγνώριζαν. Δυστυχώς! υπήρξε….

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
                         Αντγος ε.α 
           Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.