Σάββατο, Δεκεμβρίου 14

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ»

kouiz-anasximatismou
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα προχώρησε σε μία πρωτοφανή δήλωση για έναν βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου λέγοντας πως η Ελλάδα «δεν είναι Κύπρος», θέλοντας να τονίσει την αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπερασπιστεί την ΑΟΖ της.

«Η Τουρκία ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα, που ταυτόχρονα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που είναι φάρος σταθερότητας. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας στην περιοχή. Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Κύπρος.
Ξέρει μέχρι που φτάνουν τα όριά του. Του έχουμε στείλει σαφές μήνυμα ότι έχουμε κόκκινες γραμμές τις οποίες οφείλει να σεβαστεί και έχουμε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συζητάμε κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να τα παραβιάσει με τρόπο κατάφωρο.
Από εκεί και πέρα, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κινηθεί εύκολα εναντίον της περιοχής διότι μας έχει δείξει στο παρελθόν ότι περιμένει να καθίσει ο κουρνιαχτός, να καθίσει η σκόνη, να δει τις αντιδράσεις και να ζυγίσει πως θα φερθούν οι υπόλοιποι παίκτες πριν αποφασίσει την επόμενή του κίνηση. Από εκεί και πέρα, αν αποφασίσει να το κάνει, να είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα σταθεί απέναντί του. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα τετελεσμένο». είπε ο βουλευτής
Δηλαδή σύμφωνα με τον κ.Χατζηβασιλείου η Κύπρος δεν ήταν Ελλάδα το 1974; ή το 2019 η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ελληνικό κράτος;
Εκτός κι αν η ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει σε σημείο να αποποιείται πλήρως την ελληνικότητα της Κύπρου και να την βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τη Συρία.
Μόνο που αυτό το τσουβάλιασμα τονίζει την αδυναμία της Ελλάδας να προστατέψει τους Έλληνες που ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στο νησί και τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας από την Άγκυρα, κι όχι της Κύπρου η οποία εγκαταλείφθηκε στην τύχη της το 1974.

 makeleio.gr