Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! ΣΥΜΠΡΑΞΗ Γερουλάνου - Καμίνη και στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Από τον Στάθη Παλαιολόγο 

Ασυνήθιστες συμπράξεις φαίνεται να αναδεικνύονται μέσα από τη προσπάθεια του Παύλου Γερουλάνου να παραγκωνίσει τη Φώφη Γεννηματά και να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μέσω αυτού  στο Κίνημα Αλλαγής.
Κατόπιν της εμφάνισης του Π. Γερουλάνου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου απέτυχε να πάρει τη βάση με το μέρος του, φαίνεται να δοκιμάζει πλέον μία άλλη στρατηγική. Αυτή της... μακροπρόθεσμης πολιτικής αποδόμησης της Φώφης Γεννηματά.


Στόχος του είναι να βοηθήσει την ωρίμαση των συνθηκών με τη διαρκή αμφισβήτηση της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. ώστε την κατάλληλη στιγμή, είτε μόνος, είτε σε σύμπραξη με δυνάμεις που πρόσκεινται στο Γιώργο Καμίνη και στο Νίκο Ανδρουλάκη, να της δοθεί η «χαριστική πολιτική βολή».

Στα πλαίσια αυτά, κινείται ήδη σε τρεις κατευθύνσεις: Στην ενσωμάτωση των υποστηρικτών της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που βρίσκονται στην περιοχή του Λεκανοπεδίου και κυρίως στην Α΄ Αθήνας, στην «περιθωριοποίηση» όσων δεν συντάσσονται μαζί του και στην προσέγγιση του Γιώργου Καμίνη.

Ταυτόχρονα, με κάθε μέσο επιδιώκει την πανελλαδική ενδυνάμωση της Κίνησής του, με συγκρότηση Επιτροπών Στήριξης ανά νομό.

Ενδεικτικό παράδειγμα της στρατηγικής που ακολουθεί, αποτελεί και η εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα, με θέμα «Η Αθήνα πόλη υποδοχής προσφύγων και μεταναστών».

Εκτός από τον ίδιο τον τίτλο της που «κλείνει το μάτι» τόσο στον Γιώργο Καμίνη, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά ονόματα συμμετεχόντων στο πάνελ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις συνεργασίες. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η Μαρία Στρατηγάκη και η Μαρία Ηλιοπούλου, όλοι πρώην Αντιδήμαρχοι και στενοί συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη. Είναι γνωστή εξάλλου και η σχέση τους με άλλη πρώην αντιδήμαρχο, η οποία είναι Γενική Γραμματέας Δημάρχου με πανελλαδική επιρροή.

Έκπληξη πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει καταφέρει να απορροφήσει σημαντικό μέρος του στενού μηχανισμού του Νίκου Ανδρουλάκη στην Α΄ Αθήνας, με αποτέλεσμα αυτός να εμφανίζεται αρκετά αποδυναμωμένος.

Σε κάθε περίπτωση, δημιουργούνται εύλογα πολλές σκέψεις για τον απώτερο σκοπό του όλου εγχειρήματος, καθώς τελικά οι υπογραφές δεν εμφανίστηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και είναι άγνωστο τι θα γίνουν, με τις επαφές Γερουλάνου-Κοτζιά να θεωρούνται στενές.

Είναι λοιπόν όλα αυτά μία σταδιακή προετοιμασία για το «πέρασμα προς το ΣΥΡΙΖΑ», όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, ενδεχομένως μαζί με τις δυνάμεις του Γιώργου Καμίνη; Τελικά, οι φιλοδοξίες του πρώην υπουργού Πολιτισμού δεν αποκλείουν τίποτα…
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/