Κυριακή, Δεκεμβρίου 29

Πλέον κι από τα χείλη του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμασταν: Το ξεπούλημα του Αιγαίου

Το τέλος ακόμη μιας αυταπάτης;



Το τέλος ακόμη μιας αυταπάτης;Πλέον και από τα χείλη του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμασταν.
Αυτό που μέσω της αρθρογραφίας μας προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε.
Το ξεπούλημα του Αιγαίου.
Το εναρκτήριο λάκτισμα μειοδοσίας δόθηκε από τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, ο οποίος σε ρόλο λαγού εκτόξευσε τη βόμβα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου μέσω Χάγης για να μετρήσουν αντιδράσεις. Ακολούθησε η σκιώδης ΥΠΕΞ - αδελφή.
Και προφανώς επειδή δεν υπήρξαν οι εναντιώσεις που ανέμεναν, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έκριναν ορθό να βγάλουν τον ίδιο να ανακοινώσει τα... πατριωτικά σχέδια της κυβέρνησης για να σιγουρευτούν ότι όντως οι Έλληνες δεν διαφωνούν με την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους.
Κούνια που τους κούναγε.
Δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από την δημοσίευση της αδιανόητης για Έλληνα πρωθυπουργό συνέντευξης που έδωσε ο Μητσοτάκης από το... βήμα του κουμπάρου και γίνεται της... κολάσεως.
Αν κάνουν οι συβουλάτορες μια μικρή βόλτα στο διαδίκτυο θα το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι.
Φανταστείτε τι έχει να συμβεί όταν το έγκλημα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.
Μάλλον ξεχνούν την λαοθάλασσα που κατέπνιξε τους δρόμους με αφορμή το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Ας αναθεωρήσουν λοιπόν όσο είναι καιρός τα περί προσφυγής στη Χάγη, διότι αν ξεσπάσει η οργή για τον νέο εθνομηδενισμό που εξυφαίνεται δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή για τη Μακεδονία.
Έγινε κυριολεκτικά χαμός λόγω απώλειας ονόματος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διορατικότητα για να αντιληφθεί κανείς τι θα συμβεί αν απολέσουμε έδαφος.
Ακόμη και ο πιο αδαής πολίτης είναι σε θέση να αντιληφθεί τι θα ξημερώσει για την Ελλάδα εφόσον συρθεί στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.
Συνεπώς... νεοφιλελεύθερα αδέρφια, για να μην οδηγηθεί η χώρα σε μια άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη με άγνωστες τις συνέπειες, εγκαταλείψτε πάραυτα τις μειοδοτικές μεθοδεύσεις.
Διαφορετικά, θα μιλάμε για το τέλος μιας ακόμη αυταπάτης.
Για έναν πρωθυπουργό που τον ψήφισε ο λαός μπας και απαλλαγεί από την λαίλαπα του Τσίπρα και του βγήκε χειρότερος.
Για έναν συριζαίο με γραβάτα που του υφάρπαξε την ψήφο με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της εξουσίας για ιδιοτελείς σκοπούς, όπως ο γνήσιος άνευ γραβάτας.
Ίσως έτσι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι να συχωρέσουν στον Μητσοτάκη τις μετεκλογικές κυβιστήσεις.
Όπως αυτή που έκανε με την συμφωνία των Πρεσπών που από κακή έγινε αναγκαία.
Ή αυτή με το μεταναστευτικό. Που για να αποφύγει την επιβολή νέων μέτρων από τα κοράκια των Βρυξελλών, όπως λένε οι κακές γλώσσες, δέχθηκε να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Ή την άλλη με την πάταξη της εγκληματικότητας. Όπου αντί να τσακίσει το έγκλημα, όπως τόνισε ο ίδιος στο Βήμα, τσάκισε στο ξύλο έναν μειλίχιο σκηνοθέτη που δεν είχε αγγίξει ούτε μύγα και ξεβράκωσε φοιτητές για να τους σπάσει τον τσαμπουκά. Με τους πραγματικούς εγκληματίες να αναβαθμίζουν την δράση τους, φτάνοντας στο σημείο να μπουκάρουν χριστουγεννιάτικα με καλάσνικοφ σε πολυκαταστήματα.
Ή εκείνη με την... επιτελική αριστεία. Όπου ασθμαίνοντας, μέσα στις γιορτές που δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις ο κόσμος, έσπευσε να αλλάξει τους διοικητές των νοσοκομείων μετά από το πανελλαδικό γιουχάισμα, απόρροια της... αριστείας του ογδοντάχρονου κομματάρχη και λοιπών... ανιδιοτελών κομματικών κλακαδόρων.
Ή την πιο μεγαλειώδη. Στην οικονομία. Που υποτίθεται ότι είναι και το ατού του. Όπου πέρα από την περηφάνια που η μεσαία τάξη θα αναπνέει πλέον με καλαμάκι, στα υπόλοιπα εκτελεί αδιαμαρτύρητα τα συμφωνηθέντα της πρώτης φοράς αριστερά. Άλλωστε, το ομολογεί εμμέσως. Στον προϋπολογισμό του 2021 μας είπε σήμερα ότι θα ενσωματωθεί η μείωση των πλεονασμάτων. Όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει για 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060!!! Δηλαδή... παλεύουμε για να κερδίσουμε αυτά που συμφώνησε ο Τσίπρας μας λέει ανερυθρίαστα ο κύριος Μητσοτάκης. Καλύτερα να μην σχολιάσουμε τα βαρύγδουπα που ακούγαμε προεκλογικά περί ανάπτυξης στο 4%. Ήδη γελάνε ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών.
Για να μην αναφερθούμε στο πολυδιαφημισμένο Ελληνικό που έχουν κολλήσει οι μπουλντόζες στη λάσπη της διαπλοκής των καζινάδων, με τους κυβερνώντες πανικόβλητους να προσπαθούν να τις ξεκολλήσουν με νέο νόμο που θα τους παρακάμπτει για να γλυτώσουν τον διασυρμό.
Άραγε, με αυτή την τακτική θα επενδυθούν και τα περιβόητα 100 δισ.; Έτσι θα εκτοξευθεί η οικονομία;
Γι΄ αυτό σου λέμε αγαπητέ Κυριάκο, μια είναι η λύση.
Κωλοτούμπα και στη Χάγη.
Είναι ο μοναδικός τρόπος για να επισκιαστεί η μετεκλογική ανακολουθία.
Αλλιώς, θα… σκάσουν όλα μαζί και θα σε εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη.
Θα είναι θαύμα αν πάρεις το 19% που πήρε ο Σαμαράς το 12’.
Θα μας πεις, το πρόσωπο που βρήκες για την Προεδρεία της Δημοκρατίας έπειτα από βαθιά περισυλλογή… εις το βουνό ψηλά εκεί, ενδέχεται να θαμπώσει τους πολίτες και να ξεχαστούν τα πάντα.
Μακάρι…