Εταιρεία τροφίμων από την Ημαθία στις κορυφαίες του κόσμου

Η εταιρεία «Hippocrates Farm» είναι μια νεοσύστατη καινοτόμα επιχείρηση από την περιοχή της Ημαθίας, στην Βέροια.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Μουρατίδη και είναι η πρώτη στο κόσμο που επιχειρεί να βγάλει στην επιφάνεια τα δασικά τρόφιμα, δηλαδή μη γενετικά τροποποιημένων – μεταλλαγμένων τροφίμων και να δημιουργήσει προϊόντα
με βάση τις δασικές ποικιλίες φρούτων και φυτών, πηγαίνοντας έτσι πολλά βήματα πέρα από τα απλά βιολογικά προϊόντα.
Η «Hippocrates Farm» έλαβε την τιμητική διάκριση με την βράβευση  του πρώτου προϊόντος της που είναι η Μαρμελάδα Μανταρίνι με βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 Κ, σ’ έναν από τους σπουδαιότερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς Τροφίμων και Ποτών παγκοσμίως, τα «Great Taste Awards», που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Λονδίνο.
Η διοργάνωση Great Taste Awards, είναι από τις πιο σημαντικές του κόσμου και βραβεύουν εξαιρετικά προϊόντα γαστρονομίας διεθνώς. Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους καθώς τα προϊόντα δοκιμάζονται και κρίνονται ύστερα από αμέτρητες ώρες τυφλών δοκιμών, από περισσότερους των 500 κριτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κριτικοί τροφίμων, διακεκριμένοι σεφ, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, παραγωγοί, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και πλήθος δημοσιογράφων γαστρονομίας, σε ένα διαγωνισμό όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν 12.500 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο. 
Η εταιρεία παρουσίασε αρχικά μόνο έναν κωδικό και αυτή τη στιγμή εξάγει στο Monde Carlo και το Αμβούργο και έχει τρεις κωδικούς, τη Μαρμελάδα Μανταρίνι με βρώσιμα φύλλα χρυσού 23 Κ, Μαρμελάδα Μανταρίνι με Άγριο Τριαντάφυλλο και Μαρμελάδα Μανταρίνι με Θυμάρι.
Οι μαρμελάδες έχουν περιεκτικότητα σε Μανταρίνι 80% και περιέχουν επίσης ένα ποσοστό Ακατέργαστης Ζάχαρης Ζαχαροκάλαμου το οποίο εισάγεται κατά παραγγελία από την Κολομβία. 
Στόχος στο μέλλον είναι η εταιρεία να φτιάχνει αποκλειστικά και ολοκληρωμένα προϊόντα  που θα είναι 100% από δασικές ποικιλίες και βιολογικά μια  και ακόμα και τώρα δεν χρησιμοποιείτε κανένα είδος σκευάσματος, ούτε βιολογικού. Στους στόχους είναι επίσης η δημιουργία νέων κωδικών με καινοτόμες προσμίξεις όπως και να αναπτύξει περαιτέρω εξαγωγική δραστηριότητα. 
www.hippocratesfarm.com
facebook.com/hippocratesfarm/
 .triklopodia.gr